Mark 0 Posted May 23, 2009 Jel netko ima dobru tehniku sa desolom za preporučit..? ja sam jednu felgu pokušao sa desolom sredit i sve se to razmuljalo.. nisam ni tu jednu završio... teško ide dolje boja... na rubu ide lako ali kod srca felge sam sve razmuljao i nisam ništa napravio... desol ne smije na gumu ? ima netko bilokakav savjet za skidanje te boje? bilo bi još bolje kad bi mi netko pomogao sutra... platim kad dobijem plaću... Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted May 23, 2009 Desol ti ne smje biti star...jer kada dugo stoji ne djeluje skoro nista.Uzmi četkicu,malu,za bojenje...nanesi na felgu ostavi 10 MIN. te uzmi neku plasticnu drsku te podji strugat boju... ponovi postupak 2x i sve dobro Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 23, 2009 (edited) nije mi desol star.. kupio danas... bio je otvoren dva sata... vidiš ja nisam ostavio 10 min.... ja sam odmah skidao... ponovit ću sutra dva puta.... samo se nadam da će mi bit dosta pola litre desola za 4 felge... hvala na savjetu.. pogledaj šta sam napravio sa felgom... u pm... pas mater.. jesam nesposoban... Edited May 23, 2009 by Mark Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted May 23, 2009 meni je 1L desola bilo dosta za 4 seta felgi..pomalo mazi,ne razasipaj hehe.. za struganje laka i boje dobro ce ti doci ona plastka cime struzes led sa sofersajbe zimi...ili odrezi nesto od neke stare kante neki manji krug za struganje... ako jos sta trebas pitaj,nema na cemu.. pozz Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 23, 2009 (edited) dobra ideja... idem odmah pokazat kanti tko je glavni u mojoj jazbini... kupio sam i sprej crveni da obojam srce... imaš tu neki savjet? znam da trebam iz daljine špricat... imam prajmer... sutra ću pokazat svoj uradak ako me sunce ne ubije... Edited May 23, 2009 by Mark Share this post Link to post Share on other sites
HCC_R 0 Posted May 23, 2009 (edited) kada skineš boju sa desolom onda sve dobro isperi sa vodom, poslje sve fino prešmirglaj sa nekih 240 ili 300 i onda na to jednu riku filera, to fino poravnaš sa vodobrusnim 1200 i tek onda ide baza tj crvena, nju špricaš u više slojeva (2-3) i ne odjednom previše jer će ti se stvorit kapljice, razmak između špricanja nek bude bar 15-20 min da se stigne malo posušit, kad se baza osuši onda sve špricaš sa bezbojnim u bar 2 sloja... e da ja nisam profesionalac ali ja sam odprilike tako radio i felge su super ispale... Edited May 23, 2009 by HCC_R Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted May 24, 2009 desola samo fino nasaftaj po felgi i gledaj šta se dešava. Kad se boja prestane dizat počni strugat. kada skineš boju sa desolom onda sve dobro isperi sa vodom, poslje sve fino prešmirglaj sa nekih 240 ili 300 i onda na to jednu ruku filera, to fino poravnaš sa vodobrusnim 1200 i tek onda ide baza tj crvena, nju špricaš u više slojeva (2-3) i ne odjednom previše jer će ti se stvorit kapljice, razmak između špricanja nek bude bar 15-20 min da se stigne malo posušit, kad se baza osuši onda sve špricaš sa bezbojnim u bar 2 sloja... prije filera bi bilo poželjno bacit primer za aluminij, jer će ti ostat goli aluminij kad sve skineš. I daj molim te razmisli o toj ideji farbanja u crveno, probaj to napravit u PS-u, da vidiš na šta će to ličit. Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted May 24, 2009 hmm slabo si to izoliro,kad to namazes trebas ostaviti desetak min i isprati vodom nikakvo struganje jr struganjem stvaras sebi poso,kasnije uzimi 800,1200,1500,bilo bi pozeljno da kupis onu polirku sto ide na busilicu... Share this post Link to post Share on other sites
sk7777 0 Posted May 24, 2009 hmm slabo si to izoliro,kad to namazes trebas ostaviti desetak min i isprati vodom nikakvo struganje jr struganjem stvaras sebi poso,kasnije uzimi 800,1200,1500,bilo bi pozeljno da kupis onu polirku sto ide na busilicu... - Iz iskustva, preko 50 ispliranih setova felgi "DESOL JE SMEČE" dobar je kad se otvori čim malo stoji možeš ga baciti Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted May 24, 2009 imas lavacol,sto je je desol cim malo vise stoji podje u k5r.. Share this post Link to post Share on other sites
woodoo 0 Posted May 24, 2009 s desolom sama loša iskustva dynamite 46 zakon a i lavacol je isto dobar Share this post Link to post Share on other sites
Guest Vice Posted May 24, 2009 Prošli tjedan sam svoje felge uredio sa Lavacolom... Ja sam skinuo gume, mazao sa lavacolom i onda se dosta toga diglo... al naravno ne sve... onda sam taj ostatak u praonici kod prijatelja, stavis toplu vodu do kraja i maksimalni pritisak i da vidis kako se ogule... sad jos cekam pastu za poliranje aluminija od wurtha i onda moram kupit vodobrusni i to je to... Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 24, 2009 danas sam bio malo vještiji.. pomoću ivanovog savjeta.. hebote nije to baš lako skidat... neki dijelove moraš sto puta premazat.. evo šta je ispalo.. ovdje imam problem na jednoj felgi.. ovo uopće neće dolje????? jel se to brušenjem skida lako? na jednoj felgi imam sitne rupice neke.... Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted May 24, 2009 taj uteg skini sa nekim oštrim odvijačem...polako da se ne raniš daj skupi volje pa ispoliraj čitavu felgu...bit ce tri puta bolje...nemoju u crveno... posto prvi put radiš dovoljno ti je za felgu 2-3 dana.. :palci ajde vodobrusni u ruke.. Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted May 24, 2009 zasto si pustio da ti dodje na krakove,sad ces imati samo sebi posla! sad vodene i struzi misko grenulacija ti je napisana,onda ono na busilicu i sttruzi misko... Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 24, 2009 (edited) taj uteg skini sa nekim oštrim odvijačem...polako da se ne raniš daj skupi volje pa ispoliraj čitavu felgu...bit ce tri puta bolje...nemoju u crveno... posto prvi put radiš dovoljno ti je za felgu 2-3 dana.. :palci ajde vodobrusni u ruke.. misliš da nebi dobro izgledalo polirani rub i crveno srce? ma nije uteg problem nego ove točkice, hrđa šta je već.. zasto si pustio da ti dodje na krakove,sad ces imati samo sebi posla! sad vodene i struzi misko grenulacija ti je napisana,onda ono na busilicu i sttruzi misko... pa ja sam namjerno mazao i krakove.. šta ne treba svu boju skinut? ma neću ja to brusit nego romće ironicov burajz... ja samo priređujem felgu da me jeftinije izađe.. skupo mi je ako dam da mi netko sve napravi.. izađe me koliko i felge.. a šta mislite ovako kao na fotki dolje? samo polirani rub još.. Edited May 24, 2009 by Mark Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted May 24, 2009 krivo te svatio... ja nebi felnu u crveno meni to neizgleda nesto napeto mozda crno (JA!) polirani rub definitivno... Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 24, 2009 a ako bude vruća crvena? ona agresivna napeta? ova na slici je tak ispala u fotošopu.. Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted May 24, 2009 Ta crvena je na crnom autu,a kako će izgledat crvena svijetlija na crvenu tamniju boju upitno je....ali to je tebi napeto i zašto to ne odradiš lipo do kraja i pokaži nam kako izgleda finalni proizvod i dočekuj + i - komentare i veseli se ,nemoj sad kad si krenia u to odustat,radije i pogriješi,jer na greškama se uči Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted May 24, 2009 ja sam te krivo bio shvatio...te tockice skini sa grubim vodobrusnim papirom...240 ili niže..a možeš i crvenim papirom na suho,brže će ići,al ne upiri jako .. ako tebi dobro izgleda sa crvenom bojom onda to uradi...kao sto rocco kaze,ako ti je zanimljivo... ja kakvog sam ukusa citavu bih je ispolirao i obojio čeljusti u novu crvenu boju ... Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 24, 2009 a kužiš ne znam jel mi se sviđa ili ne kad ne znam kako će to ispast uživo... al imam sada još bolju ideju... obojat ću rub u crveno, srce u crno!! to je konačna odluka bar mislim ako ne vidim nešto bolje!! evo nešto slično.. Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 24, 2009 (edited) zaboravio sma postavit još koje pitanje.. evo kako ja to mislim.... pa neka me netko ispravi ako griješim... nisam baš iskusan u bojanju.. uzmem felgu.. pošmirglam je od veće granulacije do manje... uzmem filer i stavim ga... kako se to nanosi?? zaštitim rub i stavim prajmer i obojam srce u crno sa lakom u spreju ili?? onda isto to za rub crveni... koju boju da uzmem? želim dobit sjaj na felgi.. želim dobit isto ovako kao na fotki.. Edited May 24, 2009 by Mark Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted May 24, 2009 Treba samo puno strpljenja i volje, neide boja samo tak s felge (znam iz iskustva) i skini gume dolje s felga, bu ti lakše, a ak ti se neda prodaj mi te felge , ja bi je obojao untra crno, a rub polirani ili barem srebrni.... Share this post Link to post Share on other sites
Mark 0 Posted May 24, 2009 (edited) budem stavio rub crveni i crno srce.... ak mi se ne bude svidjelo uvijek postoji desol... pa ću strugat... Edited May 24, 2009 by Mark Share this post Link to post Share on other sites