0
prka_st

promjena motora...

Recommended Posts

naime imam golfa 2 1.6d 90 god.zelio bih u golfa stavit 1.9tdi motor!dal treba radit neke ateste radi reg. i teh posto je auto vec dizel.

tema je razrađena masu puta....

normalno da trebaš atest,nema veze šta je bio dizel stavljaš motor koji se nikad nije ugrađivao u mk2,koji više nije atmosferski i na kraju krajeva povećanje snage...

ustvari... trebao BI na atest :rolleyes:

al te niko ne moze prisilit na to,sta oni na tehnickon znaju koja ti je masina u autu.

evo ti primjera:dosa meni prijatelj s dujon sa ABF-on na tehnicki a u papirima 1.8 90ks,a lik ga pita ka koja je to masina,jel to 1.3??? :doh , aovi mu zavaria u facu i ponosno kaze to je 20 16v :bag: i naravno ovi ga ne pusti.

dodes lipo na tehnicki i jezik za zube :suti

jedino bi te mogla policija heb.t,al prijo mi je vozia ovog normalno i nikom nista

ja ga imam vec 4 god i vozim se bez atesta,najdes stelu na tehnickom i to je to....ili najbolje po meni, das 1000 kn za atest i imas cistu savjest...

al te niko ne moze prisilit na to,sta oni na tehnickon znaju koja ti je masina u autu.

evo ti primjera:dosa meni prijatelj s dujon sa ABF-on na tehnicki a u papirima 1.8 90ks,a lik ga pita ka koja je to masina,jel to 1.3??? :doh , aovi mu zavaria u facu i ponosno kaze to je 20 16v :bag: i naravno ovi ga ne pusti.

dodes lipo na tehnicki i jezik za zube :suti

jedino bi te mogla policija heb.t,al prijo mi je vozia ovog normalno i nikom nista

neću reć da se ne nađe bisera... al šta ti misliš kakvi ljudi rade na tehničkom??? neće znat koji je motor? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ne budi smješan...ne rade u CVH baš stolari i mesari,a i da rade... bar svak zna kako bi trebao izgledat 1,6d kojih prođe bar 5 svaki dan kroz garažu za teh.pregled

i kao policajci će znat nešto o motoru a ljudi osposobljeni za to neće??? :D lol

Znaju ovi na tehničkom svašta... ajde da mijenjaš u TD-a pa te nebi zezali... Policajce to ni ne zanima...

Najbolji su mi optimisti koji misle da neće skužit razliku između 1.3, 1.6 8V i nekog 16V.... ok da mijenjaš iz PL,KR-a u ABF-a, to će teško slušit, osim ako nije neki VW manijak :D :D

e vidis dobro si ti reka,nisan ja ni razmislja daje on ima 1.6d kojeg ima 70%dvica,al ovi primjer sta san ti da, pokazuje da u CVH stvarno rade ili stolari, ili stočari ili sta ti ja znam,bar na ABF-u je lipo pisalo i jos crvenim slovima DOHC 16V.

ajde bogati na kraju krajeva 100kn otvara sva vrata

ne bi se slozio sa ovim,jer neko ipak za tvoj auto daje potpis i pecat da je sve ok...

sve stoji da sve ima svoju cjenu ali ova tvoja je stvarno malo presmjesno napisana...

Ovo je mali OT, ali nadovezuje se na temu o tehnickom. Danas sam bio na tehnickom u Sigetu s dujom (unutra je ABF). Dosao sam tamo i nije bio nijedan auto pa me covjek odmah zvao unutra da se navezem. Duja je "malo" glasnija, a to je zatvoren prostor, pa cim sam uso unutra, iz one sobice istrcali cetvorica tipova. I gledaju mene. Pa gledaju auto. Pa opet mene. Da ne duljim puno, prijasnji vlasnik nije odjavio auto pa nisam mogao raditi tehnicki. Ali...

Izmedju ostalog u duji je digifiz cuka. Nitko od njih tamo to valjda nije nikad vidio pa me jedan pitao "Jel ti to čuka iz GSI-a?". Uspio sam ostati ozbiljan. Tim vise sto na digifizu fino ima VW znak... Rekao je da bi mozda imao problema zbog cuke pa sam ja pito zasto, a on kaze da je to naknadno ugrađivano. Ja reko da je to Golf 2 imao serijski pa me pogledao onak poprijeko kao "aj nek ti bude, al jebali bi te zbog te cuke".

Uglavnom, rekli su mi da nema sanse da me puste s tim auspuhom (i stvarno se vidi da me nebi pustili, ni da podmazem s parsto ćuna), jedan mi se cak smijo u facu zasto sam uopce dolazio. :)

viruj ti meni nisan ovo bzvz napisa,al i ovi prijateljev primjer,pobia i tvoju izjavu.

kad je lik sa tehnickog sazna da se radi o 150ks,ovi mu je nudia xxxeura,a lik niti cuti da ce ga pustit

kakve nebuloze.

auto tribas atestirat ,nek te stopa i skuzi da nije 1.6 d ostajes bez tablica...

napravi atest i legalan si

a ove price sa 100 kn pale neznam di

kakve nebuloze.

auto tribas atestirat ,nek te stopa i skuzi da nije 1.6 d ostajes bez tablica...

napravi atest i legalan si

a ove price sa 100 kn pale neznam di

javia se...

Nije vw ali..frend prošle god imao 1.6 125ks u hondi a u papirima 1.3 i nitko ga ništa nije pitao...ove godine ima isto 1.6 al 160 ks i lik mu je samo digo haubu i pitao "to je 1.3 ha s smješkom??" frend mu kaže aha..ok, habu dole možeš ić,(tog lika pozna al onog od prošle god ne..)

Ovo s bukom je već bilo par puta i mislim da je netko to i napisao, po kojoj odredbi tj. granici buke on odlučuje da je auto prebučan??? nek izmjeri buku pa nek nešto priča...

naravno ne slažem se s tim da auti moraju neznam ni sam kak jako bučit da bi dobili više ks,gluposti same..

I moje mišljenje je da bi bilo bolje napravit atest i onda si miran. ak je to jednostavno i ak se može..znam da košta ali to je radi tebe,tj. onog koji slaže auto i ak se ima za swap skupi se i za to..a da ne pričam o npr. kočnicama..

Da ljudi na tehničkom pregledu neče skužiti da je tdi umjesto d ili td to su lovačke, policajci prometni vjerojatno nebi skužili (možda i bi neki , svaka čast izuzecima), zato najbolje napraviti atest (sve skupa oko 1200 kn) i onda buš barem frajer kad pokažeš nekome knjižicu od g2 a za motor piše 1.9 tdi.... :lol2

100 kn prolazi kad je recimo ko meni da mi desni kotač pod ručnom koči jače od lijevog.... al ako ti skuži za motor, teško...

jedno meni nikad nije ništa reko za IC.... sad jel nezna ili šta je nemam pojma...

U vezi honde, pa kako bi i skužio da nije 1.3 kad onaj 1.6 125ks tak izgleda...

javia se...

aj ne laprdaj molim te,iovako mi te puna kapa.

moji auti su uvik imali masinu upisanu u prometnu i felge,kad stavim gewinde ili nesto i to cu legalizirat.

I to je najpametnije Ni brige ni pameti nit se sekirat oš proć ili ne!

Zamjeniš to što moraš odjednom i pravac tehnički platiš 1200 kn i amen!

A tih 100kn koristiš u slučaj da ti rućna ne drži jer bit je da ako i zamjeniš motor da s klasom motora ideš i s performansama kočnica!

Neznam kako je na atestu tih stvari jer u pravilu svapan auto u tvom slučaju s 60 na 90 ili više konjiča nije logićno da ostane na stock kočnicama?!

Ali ovo su teme toliko puta razrađene i svako ima svoje mišljenje!

Ja znam da imam papire i da ako bude kakvog swapa rješavat čeju se papiri!

A to kod mene prolazzi sve za 100 kn je jako relativna stvar danas očeš sutra ne (znam iz vlastitog iskustva jer me gospodin na teh. nije pustio iz banalnog razloga popucalog ljevog retrovizora, a nije ni primjetil da je auto -40 i da su felge bile 16 a ne 13 kao u knjizi i tabliva nije na svom mjestu, al mi je izašal u susret da skoćim po retrovizor) i više mi nije sila kupovat nečiju dobru volju!

Još samo fali ona rečenica: Kako mogu njega s trulim autom pustit na teh. a mene ne kaj mi je sve ispravno samo nije atestirano"

Znam jednog keca 1.8 16v sa koćnicama od 1.1 Smiješno izgledaju te paknice ko na biciklu

ma kakve svađe, može se platit samo triba znat kome i kad....

al naravno radi sebe i mnogih drugih lipše je to atestirat pa nemat problema nikad više

Edited by ivo-st

mozda bilo ima 5 godina...dnas nemozes proc tehnicki ako ti nisu odgovarajuca stop svijetla a ne drugi motor a ti 100 kn ne pali viruj mi...jer su i njima unutarnje kontrole nevjerovatne i niko se nece zezat sa tim stvarima da izgubi posao bzvz...

to vrijeme je proslo...

Kad se sjetim 3 godine unatrag buraz s s kračenim federima od audia A4 na mk2 s Mislim da je AFN (110KS TDI mk3) motorom armaturom od mk3 i sicevi od mk4 prve vilice mk3. Em široko em nisko da je jedva zaplovil na valjke! Naravno brenze od mk2 1.6 d LoL

Bil je neki stariji gospodin neču ga imenovat iz nekih razloga al je lik ok! On se nije mogal načudit autu pa kako ovo pa ono......

I na kraju on reče neče bit frke samo vozi! Bila su to vremena!

A danas isti lik čuva svoj posal i može ti progledat neke sitnice al njemu je mio njegov posal toliko koliko je meni drag moj!

a jer ko probao sa golfom mk1/mk2 kad je zamijenio 1.6D sa 1.6TD-om ić na regu i proć bez atesta??

Ja sam otišo na atest iskeširo im soma kuna, dobio papire za tjedan dana i sad me boli đon. Nemre me niko hebat ni za felge ni za motor. Jučer sam išo u SLO i majstor ga granici veselo uzima knjižicu i kaže da vidimo koje su gume na autu. Kad je vidio da je u knjižici 16" osmjeh mu je splasno, al zato se meni pojavio. Jedino im nisu bile jasne one inox cjevi pod haubom, al piše da je turbo i opet mi niš nemre. :D

I dajte ljudi ak mećete jači motor uzmite i jače kočnjice, B)

a jer ko probao sa golfom mk1/mk2 kad je zamijenio 1.6D sa 1.6TD-om ić na regu i proć bez atesta??

kod mene se nigdje u knjižici ne spominje turbo.. neznam kak je na ovim drugima od 70KS i 80KS s IC-om, kod mene jednostavno piše 1.6D, GL oprema..

ni mene nikad nisu jebali sa tim... o autima pricam. ali svaki put kad idem motore registrirati,uvijek neki problemi.

"to ti nije guma upisana u knjizici" , "boja je drugacija" bla bla bla

a kaj je najbolje,sve serijala,nis ne mjenjano. ocito da im fali para pa reketare. jer ak nedas 100,200 kn ne prolazis

0