0
Dusko

Curi ulje iz getribe

Recommended Posts

Za "promjenu"opet kvar.Sinoc pri dolasku doma skuzim na parkingu trag ulja i lokvica ispod jette!Danas gledam i nema nigdje nikakvih vidljivih ostecenja,ali ulje curi iz getribe i sva je mokra.Sta bi moglo bit?Set kvacila je nov,i neki zupcanici i lezajevi unutra takodjer.

pogledaj malo bolje spod auta,a posebno oko poluosovina,ja 2 puta menjao te semeringe i opet curi...

Sve sam pregledao,sa gornje strane je getriba vlazna i zamastilo je skoro cijelu,slijeva se ulje uz karter i pocne curat kada krenem(i to dosta),u motoru ulja nefali a sve se brzine normalno(za sada)mjenjaju.

Ista stvar i kod mene. Auto je Golf 2, a getriba je neka iz trojke (tri slova ima), na poluge.

Curi iz getribe, normalno se salta i ulja ne fali.

Koliko otprilike kosta semering radilice?

Kod mene je isto getriba od trojke gti 16v.

Neznam,ako tko zna nek napise da znam dal da idem popit par piva il da cuvam lovu :rolleyes: ,otprilike.?

P hebemu ako je semering radilice onda je ulje crno. Ako je iz getribe onda je zuto. Pogotovo kad e vec otvarana pa je valjda novo ulje tranu.

Ljepo opeti getribu i onda ces vidit gdje to izlazi. Moguce je da je netko nalio i visak ulja pa izbaciva na odušak...

Kad je semering na flanđi poluosovie onda ulje pretežno uđe u zglob pa tamo se pomjesa s masću i onda frca svukuda jer rotacija radi svoje.

Od nagađanja nema ništa. Zaprljajte se malo a ne trk na tastaturu i rješit problem :)

Edited by AUTOFREAK

Ovako,auto je prodan,frend bio kod manstora i kaze mu ovaj da ulje curi iz motora-a u motoru ga nefali nit kap.Te kaze da je semering radilice il neki lezaj kod nje,i da ako je to da je vjerovatno radilica u banani sad tj.lzajevi i da se neisplati popravljat!Meni je to cudno jer auto normalno radi,ne svjetli ulje nit sta slicno!Sta vi mislite?

slazem se s frikom!za ubuduce malo rukice zaprljati jr ovdje moze mali miliun stvari koji mogu bit uzrok :smijeh

Ma zaprljo bi ih ja al nemam pojma o mjenjacu tak da mi moze rec tko sta hoce,da nesto znam o tom vec bi sve bilo na stolu odavno....

Misterij rijesen :

Puknula getriba iznutra,tak da se mora kupovat nova-cijena auta spustena za 1000kn. i to je to,Bye-bye Jetta.

Eto :) Samo čudi me kako nije zavarena ta pukotina ?

Nije vareno jer je dosta velika rupa ostala.....A za 1000kn je frend nabavio drugu getribu-odlicna je i dobio i garanciju na nju!

umene na getribi je bila ogromana rupa pa je zavarena... a to je jos bolje da je nadjena druga getriba samo neznas sta imas... ;-)

Tip mu je odmah dao garanciju,uzeo samo pola love i drugi dio kada je getriba isprobana tak da je ok.

umene na getribi je bila ogromana rupa pa je zavarena... a to je jos bolje da je nadjena druga getriba samo neznas sta imas... ;-)

Sad gledam tvoje slike i vidim da ti je getriba puknula na istom mjestu gdje i meni,a po zakrpi mi se cini da je i rupa iste velicine :rotfl

0