2 2
Guest rekmi

Golf 3 šiber

Recommended Posts

Guest rekmi

Ovak zanima me kak se mjenjaju te glupe vodilice koje svako malo pucaju.

Otišla mi je lijeva,skinuo sam šiber(staklo) i dalje neznam...bio bi jako zahvalan na kratkom opisu :palacg

potrazi malo niz foruma,naci ces dosta informacije vezane sa to....to je mana na svaki G3, puca leva vodilica..i mislim da ti se ne isplati menjati vodilice, ali potrazi, naci ces tu

Guest Prodigy

Imam isti problem, samo što su meni puknute i lijeva i desna vodilica.

Savjetovao bi oprez pri kupnji drugog mehanizma (polovnog), jer su sva 3 koja sam dosad uspio naći bila s istim defektom.

Očito im je to velika boljka.

Inače, u Porscheu traže 3200 kn za komade koji meni trebaju, svi zajedno stanu u jednu šaku. Pa tko voli, nek izvoli...

trebali bi se svi dogovoriti i skupiti na jednom mjestu,u ednoj temi,da vidimo kolko nas ima,a broj je sigurno velik.

jer je to velika boljka na trojci.

dao sam prijedlog članu docg60 u temi "motorsport remenica" i mislim da se mozemo dogovoriti da to on izradi od kvalitetnijeg materijala i da ce cijena biti normalna..

trebali bi se svi dogovoriti i skupiti na jednom mjestu,u ednoj temi,da vidimo kolko nas ima,a broj je sigurno velik.

jer je to velika boljka na trojci.

dao sam prijedlog članu docg60 u temi "motorsport remenica" i mislim da se mozemo dogovoriti da to on izradi od kvalitetnijeg materijala i da ce cijena biti normalna..

I meni isto treba, tako da šta se potražnje tiče nema problema.

Samo treba njemu nac zdrave vodilice da ima po čemu to napravit....

tako je, trebali bi smisliti nesto, za zamijenu tog dijela.......svi koji imamo taj problem bi se trebali skupiti u jednoj temi, jer ovako ima previše tema o istom problemu.........

postoje neka riješenja kako to uraditi ali kratkotrajno, nakon čega postupak treba ponovno ponoviti.......ali kom se to da......

mislim da bi se taj dio dao izraditi od neke kvalitetne plastike.....samo moram pitati jednog majstora kod nas, kako bi to islo.....

Ak se radi nest takvo,hocu i ja da ucestvujem..t.e valjda bice neki ljubazan da isprati kod meni neki komad

Guest Prodigy
mislim da bi se taj dio dao izraditi od neke kvalitetne plastike.....samo moram pitati jednog majstora kod nas, kako bi to islo.....

Ovi oriđiđi komadi su izgleda od nekakvog aluminija, pa pucaju, pitanje bi li bilo bolje s plastikom.

Inače slažem se sa idejom. Očito nas je stvarno puno.

pa ovisi o aluminiju.treba pitat covjeka koji se kuzi u to.mozda neki elasticniji..da ne puca i to bi bilo to...

Guest Vice

Ja sam isto tu...za bilo kakvu akciju... i meni treba :fakjea

Kataloški broj od vodilica je:

1H0 898 014

komplet lijeva i desna

cijena u P.I.A. prije 2.god. je bila cca 750 Kn.

Ja imam desnu cijelu :lol:

Guest Prodigy
Kataloški broj od vodilica je:

1H0 898 014

komplet lijeva i desna

cijena u P.I.A. prije 2.god. je bila cca 750 Kn.

Ja imam desnu cijelu :lol:

Moguće, ali su meni popucali i oni komadi sa kojih ide ona sajla... Izračunali mi 3200 kn u PIA... Šokirao sam se :ne

Guest Prodigy

Meni ETKA za ovaj broj kaže "not in stamm".

Jel zna netko gdje se može nabavit update za etku? Ova moja je ver. 7, update 597, engleski i njemački.

Isto tako gdje bi se mogao nać nekakav update za hr jezik?

ja imam šiber bez motorića i sa puknutom lijevom vodilicom,ostalo je ispravno za samo 150kn,a i uvjerio sam se da šiber iz 96 i novijeg godišta ne pucaju toliko često ko na starijm godištima

Evo orginalnog kataloškog broja po kojem su mi naručili vodilice za šiber,

uz dvije vodilice (L i D) sam dobio još i dva štifta sa osiguračima.

Kat.broj

fotografija163.th.jpg

štift sa osiguračem

fotografija168.th.jpg

lijeva puknuta vodilica

fotografija167.th.jpgfotografija169.th.jpg

desna vodilica koja je cijela :lol:

fotografija166.th.jpgfotografija170i.th.jpg

Guest Prodigy

A jel dolaze uz te nove vodilice i ove sajle? Pitam jer su meni i sajle pukle.

Što se tiče godišta, moj je '97 god. i rasuo se cijeli... :palacd

A jel dolaze uz te nove vodilice i ove sajle? Pitam jer su meni i sajle pukle.

Što se tiče godišta, moj je '97 god. i rasuo se cijeli... :palacd

Ako ti se rasuo cijel onda ti je jeftinije kupiti cijeli rabljeni šiber.

Sajla je u komadu sa vodilicom,pogledaj sliku od desne vodilice ,

tak ti dolaze i nove.

Guest Prodigy

U tom slučaju trebaju mi samo te vodilice sa sajlama, ali L i D.

jel mi moze netko reci sigurnu informaciju od kojeg je materijala vodilica radena?

Guest rekmi
jel mi moze netko reci sigurnu informaciju od kojeg je materijala vodilica radena?

Drago mi je da je tema zaživila...A materijal ti je kolko ja znam neki šugavi špiatar koj se neda baš varit jel je napravljen doslovce od smeća...

Ajd nek neko nekaj zmisli pa nebum valjda dao 100e za taj komadić!

NIJE TO ZLATOO!!

Za one kojima šiber još radi tj.nije pukla lijeva vodilica nek se malo putrude da im tako i ostane.. Neznam dal je tko na kraju skužio zašto puca lijeva ili nije al mislim da sam ja blizu tog razloga, a kad znaš razlog znaš i riješenje..

Onaj tko je proučavao što "zapne" prije nego kaj pukne vodilica znat će kaj treba napravit..

Stavit ću slike kasnije moram ić radit sad..

btw. najbolje je to proučavat dok je šiber vani i dok ga vrtiš rukom(ima se više "osjećaja"), samo nek bude na ravnom i vodoravno dok ga vrtite..

Za one kojima šiber još radi tj.nije pukla lijeva vodilica nek se malo putrude da im tako i ostane.. Neznam dal je tko na kraju skužio zašto puca lijeva ili nije al mislim da sam ja blizu tog razloga, a kad znaš razlog znaš i riješenje..

Onaj tko je proučavao što "zapne" prije nego kaj pukne vodilica znat će kaj treba napravit..

Stavit ću slike kasnije moram ić radit sad..

btw. najbolje je to proučavat dok je šiber vani i dok ga vrtiš rukom(ima se više "osjećaja"), samo nek bude na ravnom i vodoravno dok ga vrtite..

Jel bi mogao postavit te slike, i objasnit zasto pucaju te lijeve vodilice.. unaprijed hvala

Jel bi mogao postavit te slike, i objasnit zasto pucaju te lijeve vodilice.. unaprijed hvala

Čim nađem vremena..

pa, kolega ako bi mogao pronaci vremena da obrazlozis zasto pucaju vodilice sibera, mislim da bi ti svi bili jaaaako zahvalni.....hvala unaprijd....

2 2