10 10
Scorpion

tapeciranje krova

Recommended Posts

Ima ga tu jos uvijek i tako je oko 250-300kn je i sad +ljepilo i kojekakve sitnice za ocistit staru spuzvu sa krova eto te na 400kn + necije ruke eto te na min 600kn,sumljam da ces neko ispod te cjene radit

50% posla je u samom skidanju i vraćanju tapicirunga.

Platna za tapiciranje krova imate u Pan-prom u Zagrebu u Martićevoj ulici, stvarno nije skupo. Ne košta vas ništa nazvati i pitati koliko je i da li bi poslali poštom a uzevši u obzir ljubaznost vjerujem da bi.

Ja sam svoj skinuo i ipak se odlučio na tapiciranje u crni skaj jer je krov sa šiberom i nerijetko se desi da se podvuče pokoja kapljica vode pod tapicirung pa ostane fleka od vode koja je gadna za vidjeti.

Ljepio sam sa neostikom - najobičnije neoprensko ljepilo, 1 kilogram je 50-60 kuna u lokalnim trgovinama. Ljepilo sam razrjeđivao sa toluenom (toluen je osnovno otapalo neoprenskog ljepila, može se kupiti u trgovinama koje prodaju kemikalije a odličan je i za pranje i odmašćivanje - oprez jer je prilično otrovan). Ako niste u mogućnosti doći do toluena probajte sa nitrorazrjeđivačem. Jeftinija šprica s 1,0 mm diznom i dok jedan lagano odmotava rolu platna drugi prska ljepilo i gotovo je za 10 minuta. Ostaviti 10 cm platna viška preko rubova da se presavine i to je to.

Za valjanje najbolje koristiti obične spužvene valjke koji se koriste za bojanje - set je 10 kuna.

Stari tapicirung sam odljepio i samo plastičnom četkom sastrugao ostatke ljepila i spužve koja je bila u postavi starog platna.

Ukupni trošak - 200-300 kuna i nekoliko sati za demontažu i montažu.

Cisto da se zna, obavljeno je tapeciranje krova u 4M-u.

Samo informacija za sve koji misle raditi iste stvari.

I za one koji su picajzle, previse je gresaka i udubljenja na samome krovu od stiskanja, dijelova gdje je ljepilo ocito i kroz spuzvu uhvatilo pa postoje udubljenja.

U svakom slucaju nedovoljno pedantno po bilo kakvim mjerilima. Nije lose. Nije katastrofalno, ali moze i bolje.

Sve ovisi sto nekoga zadovoljava i kakve tko ima kriterije, jeli... :)

Eto, samo za informaciju...

Pardon, ja automatski racunam kako cete reci za Rijeku... :))

Dakle, u Rijeci ili okolici.

Ono sto sam doznao za sada je da je u Ritexu 800kn, na Srdocima u 4M 600kn.

Jos cu pitati u POL-u, pa vidjeti gdje bi bilo najbolje to napraviti.

200njak kuna mi iskreno ne znaci nista ako ce posao biti dobro napravljen. Iskustva su mi takva da kada se neki majstor nekog posla uhvati, to napravi, ali nesto drugo unisti.

Dao bi ja i vise samo da znam da ce paziti u radu.

4M je neki obrt ili pričaš o nekom materijalu? Ako je obrt koji to radi...koliko su uzeli kuna? Mene je s materijalom i ljepilo šta sam sam radio izašlo oko 350-400kn, ali nema nikakvih udubina kako ih ti opisuješ, poneka sitnica koja se ni ne vidi.

EDIT: po ovom šta si kvotao je obrt, ako nije pedantno jebaji ga, bolje sam raditi i još ostane 200-300kn u đepu.

Edited by Cotovd

Obrt je.

Meni su radili jako puno stvari i mogu samo rijeci hvale reci za njih.

Iskreno nisam tapecirao krov ali jesam sjedalo motora i jedan set siceva u autu.

Tendu i razne pizdarije

4M je neki obrt ili pričaš o nekom materijalu? Ako je obrt koji to radi...koliko su uzeli kuna? Mene je s materijalom i ljepilo šta sam sam radio izašlo oko 350-400kn, ali nema nikakvih udubina kako ih ti opisuješ, poneka sitnica koja se ni ne vidi.

EDIT: po ovom šta si kvotao je obrt, ako nije pedantno jebaji ga, bolje sam raditi i još ostane 200-300kn u đepu.

Ispricavam se, nije mi "follow" ukljucen na topic, pa nisam niti skuzio post do sada.

Da, kako je i kolega rekao, obrt je. 600kn je doslo, bez racuna.

Dosta gresaka ima ali sam od tada to vec pregrmio.

Je, ustedi se ako sam radis, samo trebas imati i ruku za tako nesto - ja je priznajem nemam. :gleda

da dignem malo temu, zna li netko di nabaviti BAS antracit materijal za krovni tapacirung (kao sto ima Golf 5 GTI)

do sada sam dobio info da ga ima brne d.o.o. ali je par nijansi tamniji od originiala....

ima netko info di nabaviti bas kao oem?

image.jpg

imaš u Splitu dućan Varoš Kralja Zvonimira 57. tel/fax 021/548-009

oni imaju dosta materijala za tapeciranje. i kad sam u 11. misecu bija tamo uzeja sam uzorke od tih nekih popularnih.

sad sam ti pokuš slikati da stavim sliku al mi na svitlu ne ostaje lipo taj materijal izgleda tamnije nego šta je

inače lik tamo šta radi ti te materijale zove po markama auta ;-) znači onaj normalni sivi je vwolksavgen, crni je audi, a ovaj ko šta ti tražiš on kaže da je to za renola inače tad je bilo 90kn/m ti platneni sa spužvom,a ovi koža skaj mislin oko 110kn/m

nisan dugo bija pa neznam sad situaciju

hvala ti, nazvoem pa trazim da mi posalje uzorke da usporedim...

edit: nema tamnosivi tocnije antracit... i dalje trazim

Edited by Snake

Gdje u Zagrebu i okolici rade dobro tapeciranje krova?

Ima li tko kakvih iskustava?

Evo napravio danas kod Matusa krovni tapecirung na polu, ja zadovoljan, ljepse od orginala.

Platio 500kn, slika kasnije kad dodem do compa.

Evo napravio danas kod Matusa krovni tapecirung na polu, ja zadovoljan, ljepse od orginala.

kolko dugo radi to otprilike?

Pa da, ja sam se iznenadio kak je dobro! Radili su nekih sat i pol!

Cijena ovisi o veličini auta, pital sam za A4 oko 600 kn, karavan 800kn.

Pa da, ja sam se iznenadio kak je dobro! Radili su nekih sat i pol!

Cijena ovisi o veličini auta, pital sam za A4 oko 600 kn, karavan 800kn.

to je ok cijena i za te novce uopće se nebi upuštao sam untaj posao

Ako koga bude zanimalo uzivo vidjeti kako to izgleda napravljeno u 4Mu u Rijeci - slobodno se javite.

Na slikama se ne vidi bas najbolje, no cisto da znate ako vas put odvede da krov tapicirate tamo. ;)

Neznam odakle si tomislav, al ima u Velikom Trgoviću lik kaj se bavi s takvim stvarima..proguglaj..provjereno dobar i nije skup..

10 10