0
Carlito

molim pomoc

Recommended Posts

ljudi molim pomoc,nemogu ufaziti 1,6d motor.ispravite me ako sam u krivu,ima dvije oznake na zamasnjaku,jednu na pumpi i na bregastoj ona crta mora doci tak da se vidi.probao sam sa obje oznake na zamasnjaku i napravim jedan krug rukom na prazno i onda motorr stane koda je zacvikao,sta uciniti da to proradi.naravno nisam palio motr.nerazumijem gdje sam pogrijesio.

Na bregastoj imaš kao neki utor u koji stane 17 ključ :o njega staviš (na strani od getribe ) odvrneš šaraf na bregastoj radilicu i pumpu u fazu i gotovo.... Neznam dali je to 100% isparavan način al tak sam ja sebi radio nikakvih problema nije bilo :lol:

stavio sam pumpu i ajmo rec radilicu u fazu,a na bregastoj imas utor s one strane di je servo bubanj koji bi trebao stajat tak da se vidi,ali nis od te kombinacije jer imam dvije oznake na zmasnjaku(radilici)

na zamasnjaku imas crtu urezanu..

Kad si vec skinuo poklopac ventila onda brijegove bregaste na 1om cilindru dovedeš na "vagu" dakle oba brijega da nestišću podizače ventila....

Pumpa ima blokadu (alat) koji uštekaš u utor kroz remenicu.

Bregasta i 17ključ..zahebi tu spiku.... potreban je alat koji mozes i sam napravit... važno je da bregasta ostane fixna. a taj 17ključ je samo 17ključ koji nije isti u svih proizvođača ključeva :)

Oznaka na remenici bregaste.. to ako ima to zahebi... remenica je na konus i nabijena-zavidana je na bregastu te nema svoju kajlu koja bi joj kao eto drzala uvjek istu poziciju na bregastoj (kajla sluzi jos necemu)

Uglavnom prije skidanja starog zupčastog motor se dovede u fazu i skontaju se oznake i eventualno ih podebljaš markerom (korektor npr)

Edited by AUTOFREAK

alat za bregastu je bilo kakva cetvrtasta polugica duzine cca 15cm koja ide u utor na bregastoj ( kad se skine poklopac ventila na strani kontra od remenice) tako da utor bregaste bude paralelan sa gornjim rubom glave motora a alat za pumpu je duga gedorica 11mm malo pobrusena ili 10mm al onda ima sitno lufta i taj "alat" orginal pase na najmanju rupu remenice pumpe i u rupu na tjelu pumpe tako da se zasteka

uspio sam sve,izmedu dvije oznake na zamajcu je jedna prava koju teba uparit s ostalima i sve 5 hvala svima na savijetima.

moze lokotić :fakjea:rotfl

E ježi ga ,a ja taman mislio iskoristit joker zovi!!! :rotfl

Pusti ti diesela, bacaj unutra ono iz crvene spodobe!!!! :halo:halo

Edited by Wild child

Guest
This topic is now closed to further replies.
0