1 1
variant

Motor 1.6 74kw

Recommended Posts

Kupio sam Passat Variant 1.6 3B 1999/2000. god. u odličnom stanju sa 127.000 km, za sad je sve super.

Molio bih vaša iskustva sa ovim motorom, dobre i loše strane, što mogu očekivati po pitanju održavanja i eventualnih kvarova.

Hvala!

Kupio sam Passat Variant 1.6 3B 1999/2000. god. u odličnom stanju sa 127.000 km, za sad je sve super.

Molio bih vaša iskustva sa ovim motorom, dobre i loše strane, što mogu očekivati po pitanju održavanja i eventualnih kvarova.

Hvala!

ja imam takvu masinu u golfu i stvarno sam zadovoljan.....(da kucnem u drvo..kuc,kuc)promjenio samo lamelu,kablove od svjecica,bobinu(mislim sta je otislo)...u 3god :palacg a napravio sam km i km..samo jel ti nije slaba za pasata :mellow:

Edited by trojka

Samo da pitam jednu stvar, dal je to 16v motor?

moj je 8v a i njegov mislim :rolleyes:

moj je 8v a i njegov mislim :rolleyes:

Aha, a kako je to moguce saznati? Meni stari ima u passatu isto taj motor ali model prije njegovog....

Sad neznam kako za saznam to.....vjerovatno je onda isto 8v...

Aha, a kako je to moguce saznati? Meni stari ima u passatu isto taj motor ali model prije njegovog....

Sad neznam kako za saznam to.....vjerovatno je onda isto 8v...

uslikaj... :palacg ...ali 8v sigurno

Edited by trojka

To je ona makšina s varijabilnim usisom?????

evo...nemojte se obazirati na crvene krugove to je od plina(nemam druge slike)

i618661_P9150012.JPG

Edited by trojka

Na passatu je malo drugaciji....uslikam pa stavim za 10 minuta....

EDIT: Evo slika

i618742_DSC00167.JPG

A sta se tice samoga motora stari je prvi vlasnik i nije imao nekih problema....samo ono sta sa vremenom i kilometrazom ode...

Edited by RI VW

Koliko je meni poznato, 1.6 74kw je 8v. Dok je 77kw 16v (ovo zadnje je 100% :D ).

A varijabilni usis AFAIK ima samo 92kw 1.6 16v u Polu i Lupu GTI-u. Uz to 16v motori 77kw i 92kw su slicniji nego ovaj od 74kw. Npr meni je na 16v ispusna grana napred, a usisna otraga pa nema ovak duge cijevi usisa. Zvuk motora na visim okretajima je isto drugaciji, dublji. :)

Nekih cestih problema niti jedan od tih motora nema, koliko mi je poznato.

Edited by bjk

Hvala!

dobre strane...sto je taj motor dugotrajan ako ga se odrzava...cak i odrzavanje nije tak jaako skupo(ovisi sta ode :angry: )

losa strana ...sto je faking potrosac...pogotovo sto je passat tezi od golfa..mozda malo preslab....a i malo je lijen

brat mi ima taj motor u A4, okrenuo je oko 110 tisuca i sa motorom nije bilo nikakvih problema za to vrijeme, izuzev potrebe za ciscenjem klapne gasa (nestabilan ler gas) i ciscenjem dizna (trokiranje auta na visokim obrtajima). motor je u tom smislu zahtjevan za odrzavanje, mislim da ih ima dosta po otpadima i oglasnicima za male novce; potrosnja se bratu krece oko 7lit, ali bez ikakvog teroriziranja. imao je i problema sa gubljenjem ulja (castrol), sto je rjeseno prelaskom na shell ulje (iste gradacije)

74 kw je 8 ventila.

Što se tiče potrošnje vrti se oko 9-10 l/100km, što je u granicama nekakvih mojih očekivanja, nije neki brzanac ali se lijepo i glatko vozi možeš sve brzine šaltati na 2.000 okretaja bez problema.

Za sad sam jako zadovoljan jedino što me smeta a nije vezano uz mehaniku je izliazna koža oko ručice mjenjača i izgrebani rukohvati na vratima ali znam da su to uobičajene pojave pa se ne uzbuđeujem previše.

Za sad sam jako zadovoljan jedino što me smeta a nije vezano uz mehaniku je izliazna koža oko ručice mjenjača i izgrebani rukohvati na vratima ali znam da su to uobičajene pojave pa se ne uzbuđeujem previše.

Tapiciranje kože mjenjača ti je 50-80kn a ovo se da riješit mukotrpnim skidanjem i čišćenjem te soft touch plastike i farbanjem, mnogi su to radili (pa i ja) i dobro zgleda :palacg

Edited by Nick

Tapiciranje kože mjenjača ti je 50-80kn a ovo se da riješit mukotrpnim skidanjem i čišćenjem te soft touch plastike i farbanjem, mnogi su to radili (pa i ja) i dobro zgleda :palacg

Cini mi se da je vec komentirano kako se vise isplati naruciti nove rucke sa soft touch presvlakom. ;) Na kraju kad sve zbrojis razlika u cijeni je mala.

Cini mi se da je vec komentirano kako se vise isplati naruciti nove rucke sa soft touch presvlakom. ;) Na kraju kad sve zbrojis razlika u cijeni je mala.

I kupiš opet same shit koji se kod svakog dodira prstenom ili noktom zguli.

Pa traje valjda par godina.

Pa traje valjda par godina.

Ma nije stvar u tome kolko traje nego se guli ako si neoprezan sa noktom, narukvicom, etc. što se može dogoditi na novom autu.

Kad ofarbaš nemože se tak lako zgulit. Bio je DIY, isparile su slike, evo jedne s neta ;)http://img13.imageshack.us/img13/6830/img2848v.jpg

sry na OT, samo želim pomoć

Na passatu je malo drugaciji....uslikam pa stavim za 10 minuta....

EDIT: Evo slika

i618742_DSC00167.JPG

A sta se tice samoga motora stari je prvi vlasnik i nije imao nekih problema....samo ono sta sa vremenom i kilometrazom ode...

Taj nema varijabilni usis

S varijabilnim je ovaj

i618661_P9150012.JPG

Koliko je meni poznato, 1.6 74kw je 8v. Dok je 77kw 16v (ovo zadnje je 100% :D ).

A varijabilni usis AFAIK ima samo 92kw 1.6 16v u Polu i Lupu GTI-u.

I G3 GT 101KS ima varijabilni usis

brat mi ima taj motor u A4, okrenuo je oko 110 tisuca i sa motorom nije bilo nikakvih problema za to vrijeme, izuzev potrebe za ciscenjem klapne gasa (nestabilan ler gas) i ciscenjem dizna (trokiranje auta na visokim obrtajima). motor je u tom smislu zahtjevan za odrzavanje, mislim da ih ima dosta po otpadima i oglasnicima za male novce; potrosnja se bratu krece oko 7lit, ali bez ikakvog teroriziranja. imao je i problema sa gubljenjem ulja (castrol), sto je rjeseno prelaskom na shell ulje (iste gradacije)

Kolega ima sa 160 ili 170 itsuča bez nekih konkretnijih problema servis čišćenje klapne i uz teško kemijanje tategne ga na potrošnju od 6lit. ali ak se s njim potegne znam dosta pocuclat za svoje performanse!

Al je začuđujuče kolko konstantno ima ubrzanje od 2500-5000!

I G3 GT 101KS ima varijabilni usis

True, ja sam zabrijao na varijabilno upravljanje ventilima koje ovaj od 92kw navodno ima?

@Nick :palacg

kod mene u audiu je taj motor...

180 000 je prevalio i uopce nam problema s njim..pali vozi..odlican motor

ja imam golfa 98. god. sa tim motorom i mogu reći da stvarno lijepo ide za svoju snagu. ali meni je počeo piti ulje i dimit, odmah kad sam ga uzeo na 165 000 km, a ne mogu bit siguran da je to prava kilometraža. motor sam promijenio, sad imam motor iz italije nekih 20 000 km i zadovoljan sam, nema nikakvih kvarova dosad.

Edited by dean

1 1