0
Al_Galone

Razlike glave motora 9A vs KR

Recommended Posts

Dakle u autu je 2.0 16v 9A iz passata

spremam se za kompletnu obradu glave i u dilemi sam da li ostaviti originalnu 9A glavu i staviti bregaste od KR

ili uzeti kompletnu glavu od KR???

Ako neko moze pojasniti da li postoje razlike u ovim glavama???

Ja koliko sam se raspitivao da su skoro identicne,ventili su iste velicine,dakle samo ispade da je u bregastim razlika.

Molim za savijete???

Hvala.

Upravo sam to ja napravio... Na 9A glavu stavio sam KR bregaste i vidio da sam napravio veliku glupost! Auto iz nizih okretaja nije opce vukao, kasnije je malo brze zakucao u blokadu, ali nista vrijedno spomena! Rade bi ja uredio 9A glavu i kec s tim motorom ide u 14 klasu!

Upravo sam to ja napravio... Na 9A glavu stavio sam KR bregaste i vidio da sam napravio veliku glupost! Auto iz nizih okretaja nije opce vukao, kasnije je malo brze zakucao u blokadu, ali nista vrijedno spomena! Rade bi ja uredio 9A glavu i kec s tim motorom ide u 14 klasu!

hmmmm

mislim da si ti prvi koji kaze da mu KR bregaste nisu ni malo pomogle

Kod mene nije uopste upitno da li ce ici KR bregaste vec da li da stavim i glavu motora od KR ili da ostavim svoju od 9A

Izduvna bregasta kod tih motora je ista ali je usisna dosta jaca! I to se jednostavno mora primjetiti! Mozda nisi imao dovoljno benzina??? Losa pumpa ili dizne???

Vuxa je imao to u passatu, zato nije vukao od niskih, jbg ipak je passat 1300kg minimum a golf 1000 i razlika je nebo i zemlja.

U mom bivšem kecu je bio 9a motor origigi na KR K-jetronicu i sa uređenom glavom i dobrim auspuhom auto je imao 147KS i 237NM

Poslije su stavljene KR bregaste i auto je išao puno puno bolje.

sa PL/9A bregastama najbolje vrijeme je bilo 14.75 na 402 metra.

još bolja stvar ako ne pucaš toliko u visoke okretaje da si nabaviš ABF bregaste jer one daju još više momenta i bolju snagu na nišim okretajima i od PL-a i od KR-a

jer je dobro poznato da origigi abf motor ima 160+ konja na k-jetronicu...

znači slobodno stavi kr bregaste ako nemožeš nabavit abf, i uživaj...

Kod mene je originalni sistem ubrizgavanja od 9A KE-Jetronic

Ali planiram se prebaciti na K-jetronic,usisna grana ide 52mm

ali to opet nije ono sto mene interesuje

KR bregaste ce 100% ici u glavu,jer to je definitivno pomak naprijed,samo jos neznam u koju glavu :)

dakle da li je bolja glava motora od KR ili od 9A?

@LammaMK1

dobro vrijeme na 402! Koliko si napravio sa KR bregastim?

Pozz

Zašto nitko neće Digifant I složiti na 16V jeli? :grrr

K, KE, F-G-H i svi ti jetroniki mi se iskreno gade :bag:

Iskreno da ti kazem da vidim svrhu slaganja Digifanta na 16v slozio bih ga!

Ali opet to je puno para puno posla i ide isto toliko brzo kao i dobar K-16v

Da slazem auto za finu voznju a ne za trkanje mozda bih ga i slozio,miran njezan rad,i sve to ima svoje prednosti!

Ja konkretno gledam cost benefit za ono sto ja hocu!

stavi glavu od KR-a sklupa sa bregastima...

na KR glavi su dosta siri usisni i ispusni kanali ( najbolje ti je uzmi glavu od Kr-a ili PL-a i stavi je kod glave od 9a pa usporedi sve ce ti biti jasno).

Kad se već igraš sa glavama nadam se da ide i lagani port n' polish B)

stavi glavu od KR-a sklupa sa bregastima...

na KR glavi su dosta siri usisni i ispusni kanali ( najbolje ti je uzmi glavu od Kr-a ili PL-a i stavi je kod glave od 9a pa usporedi sve ce ti biti jasno).

Eh te mi informacije trebaju.

Dakle za performanse je bolja KR glava!

Jos samo da mi kazete kako cu biti siguran da mi neko prodaje glavu od KR????

@Kazaam

ide full head job

od A do Z

KR-ov broj pocinje sa 027 a PL i 9A sa 051. nije pravilo, ali u vecini slucajeva je tako.... i razlika izmedu kanala je vidljiva na oko...

Edited by GTi_G60

gluposti svi po redu.

PL ima 027 i 051, kanalovi su za mišji kurac veči kod 027, ako ide u obradu glave je isto sranje koju uzima, osim toga su 027 starije i imaju normalno več risova izmedzu ventila. i 051 ima hladžene vodilice na izlazni strani, dok 027 toga nema.

Ne kužim te,....kompletna obrada glave a takav klošar da nemaš za nove bregaste? Kako to ide? Ili je ovdje obrada planiranje i novi tefloni?

gluposti svi po redu.

PL ima 027 i 051, kanalovi su za mišji kurac veči kod 027, ako ide u obradu glave je isto sranje koju uzima, osim toga su 027 starije i imaju normalno več risova izmedzu ventila. i 051 ima hladžene vodilice na izlazni strani, dok 027 toga nema.

Ne kužim te,....kompletna obrada glave a takav klošar da nemaš za nove bregaste? Kako to ide? Ili je ovdje obrada planiranje i novi tefloni?

Prvo: mislim da nije lijepo nekoga nazivati klosarom! I da znas klosar nije onaj koji nema hrpu para u dzepu,nego je klosar recimo tip koji bi ti sad na ovo svasta nagovorio i uradio!

Drugo: nove bregaste kostaju oko 800EUR sa svim pripadajucim dijelovima

Trece: Mene ce obrada glave izaci oko 250EUR sa novim hidropodizacima,diflonima,dihtunzima,kompletnim poliranjem i portiranjem,

nisam mislio mijenjati ventile,samo poliranje i obrada siceva!

Eh sad moze biti da sam ja u zabludi da bregaste ne kostaju 800EUR vec ti negdje imas za 100EUR eh onda nije uredu sparati!

Ja ti vozim na kombinaciji 9A bloka i KR glava sa trenutno kr bregastima i ta mi se kombinacija najbolja pokazala tako da ti mogu to preporuciti iz prve ruke(da nebi bilo rekla kazala).

Doduse ja vozim na weberima ali nema veze.Sad sam u potrazi za usisnom od scirocca fi52(imam onu uzu ali ocu siru) i slagacu ubrizgavanje pogonjeno nekom elektronikom tipa alpha,megasquirt.....

Prvo: mislim da nije lijepo nekoga nazivati klosarom! I da znas klosar nije onaj koji nema hrpu para u dzepu,nego je klosar recimo tip koji bi ti sad na ovo svasta nagovorio i uradio!

Drugo: nove bregaste kostaju oko 800EUR sa svim pripadajucim dijelovima

Trece: Mene ce obrada glave izaci oko 250EUR sa novim hidropodizacima,diflonima,dihtunzima,kompletnim poliranjem i portiranjem,

nisam mislio mijenjati ventile,samo poliranje i obrada siceva!

Eh sad moze biti da sam ja u zabludi da bregaste ne kostaju 800EUR vec ti negdje imas za 100EUR eh onda nije uredu sparati!

dobra brega je oko 1200 evra, samo onda je obrada glave još 3000 evra. Obrada nije malo popolirat i stavit nove hidrote. Za mene su to malo veča servisna dela.

dobra brega je oko 1200 evra, samo onda je obrada glave još 3000 evra. Obrada nije malo popolirat i stavit nove hidrote. Za mene su to malo veča servisna dela.

Sve to stoji ali ja nemam 4200EUR da slupam u glavu!

Da cu zaradjivati novce sa tim autom pa hajde!

Dakle nemam toliko para,lako bih ja da imam neogranicen budzet!

Neznam sta sad pokusavas da mi dokazes???

Da je bolje da neradim nista ako nemam 4200EUR da uradim sve ................

ne to, samo da nije uvjek treba govorit o preradama a na kraju se promjeni samo brtve, ko u tvojom primjeru. I za 250 evra sa novim materijalom...je to daleko daleko od obrade.

80 podizači od INA (i to standart, za "tuning" nemaš budgeta)

16x4 (64Eur) vodilice

16 EUR tefloni

35 šarafi glave

45 Eur garnitura brtva

iznosi do sada 240EUR

15 da se planira glavu, 8 za novi flanžnu na kraju glave, još kakvih 10-20 za matice i nove šarafe....i ako je komplet "obrada" for free, si još uvjek preterao sa tvoju "obradu".

sorry dečko, 2-3 takve glave napravim svaki tjedan.

Nemoj se zamarat s tih 4200 E stavi ti KR mozak i KR brežuljke kad ti svi govore

I mislim da dečko s Zelenim polom SLO (na forumu je ) prodaje bregaste za 16V za cca 500 E ak te zanima

Nema rasprave bregaste od KR-a idu

Glava od 9A ostaje jer koliko sam sakupio informacija isto je ako ce se vec obrada raditi.

@van den BOSCH

pa eto dobro si nabroja cijene

rekao sam 250EUR

nisam nigdje pisao da cu platiti obradu!

MIslim da ce biti sasvim dovoljno staviti sve nove dijelove u glavu i bregaste od KR-a i onda fino zbrusiti ispolirati i portirati glavu!

Za niskobudzetnu varijantu sasvim dovoljno!

Aj molim te napiši poslje razlike jer sam u potrazi za brežuljcima od KR-a mislim onu jednu koja je različita!!!!

Izduvne bregaste su iste 226 stepeni!

Ali su usisne razlicite!

Kod 9A je 200 stepeni ako se dobro sjecam

a kod KR je 212 stepeni

A najbolje je ako negdje nadjes od ABF-a obadvije

galone: rekao sam ti od početka da to nije ništa drugo nego servis.

Ja bi uzeo 051 glavu ako češ još malo ispolirat. 027 su prošle.

pa dobro ako je to servis onda se spremam uraditi servis glave

ali nisam bas siguran da se poliranje i portiranje ubrajaju u servis :)

nebitno jbg svima je jasno sta hocu da radim pa kako god se zvalo

nego reci mi da li je 9A glava ta 051 ili?

0