0
Guest belscak

74 kW/101 KS TDI

Recommended Posts

Guest belscak

Pozdrav

Kupujem golfa IV i ima navdeni motor sa prijeđenih 104tkm na što trebam biti oprezan kod tog motora.

hvala vam :palci

Pardon TDI

Edited by belscak

pa nema on serijskih mana kao ni tdi 130

bitno je ulje..pitaj ga sta je koristio, 505.01 je obavezno

ovo sve ostalo je prazna prica dok ne vidis auto

ako pali vozi,ne podrhtava pri kretanju,kupuj

Ljudevi, o 1.9 PD - TDI 74KW je riječ ne o bengari.

Dobar je to motor, pogotovo u G4. Nije za divljačku vožnju iako jako dobro ide, Puno momenta itd.

Sa 100 000 se tek razradil, a uz dobro odnosno redovno održavanje i pažanje da se ne forsira hladan nerjetko bez kvarova natuče preko 400 000km...

Evo ja ga imam u karavanu, sa 227tkm, "samo" je getriba otišla na 200 ali je tiptronic tak da je to druga priča.

U 3 godine 70tkm, ulje i filteri svakih 10 i vozi.

Jedino kaj mislim da majstor ne stavlja ono skupo ulje za PD nego neko drugo, stvarno neznam

Evo ja ga imam u karavanu, sa 227tkm, "samo" je getriba otišla na 200 ali je tiptronic tak da je to druga priča.

U 3 godine 70tkm, ulje i filteri svakih 10 i vozi.

Jedino kaj mislim da majstor ne stavlja ono skupo ulje za PD nego neko drugo, stvarno neznam

i meni je "samo" osla getriba na 200tkm iako je benzinac.....jedan decko koji se bavi reparacijom mi je rekao da im je to mana(za tdi neznam)

i meni je "samo" osla getriba na 200tkm iako je benzinac.....jedan decko koji se bavi reparacijom mi je rekao da im je to mana(za tdi neznam)

Isto tiptronic, 5 brzina?

Tak se priča da na 200 000 odlaze (iako je moja samo štekala, nitko nije znao što bi osim reparacije koja je cca 10tkn pa sam uzeo drugu sa malo kilometara za soma eura)

sry na OT

Isto tiptronic, 5 brzina?

Tak se priča da na 200 000 odlaze (iako je moja samo štekala, nitko nije znao što bi osim reparacije koja je cca 10tkn pa sam uzeo drugu sa malo kilometara za soma eura)

sry na OT

sry na OT

moj je obican..."manujelni"......znao je puckat u pri startu i u rikverc...kao kad kocnice zaljepe....a zbog buke grada nisam cuo da runi...

sry na OT....al ipak su to dobre informacije za buducnost

kod tih 101ks pd tdi motorima voli lamela proklizavati.....jedan kao veci trosak ak se dogodi..inace standardne mane kao podizaci stakla,mikroprekidaci,MAF,zarulje,str.kocione celjust.....samo kao mala lista nedostataka kod G4 bez obzira na motor

to i im je mana da, meni su isto rekli... meni je na golfu otisao diferencijal...popravak me dosao 5 soma kuna.

to i im je mana da, meni su isto rekli... meni je na golfu otisao diferencijal...popravak me dosao 5 soma kuna.

ja sam dobro i prosao.....400 "ojra" i moja razvaljena...imala 95 iljada u engleskoj(pomoz Bože)....obzirom kakve su cifre keljili oko zg-a i karlovca.soma kuna ruke sa nekim dodatnim poslovima i materijalom

Edited by Marks

Guest MarinST
TDI 130 je po meni bolja kupovina od 101

6 brzina, 310nm,a kvarovi isti

Ovaj manje trosi i to poprilično

Ovaj manje trosi i to poprilično

Možda litru, ali koliko bolje 130 ide, tj. ideeeeeeeeeeee :D

decki.......nemojte OT sa 1,6 benzincom....u pitanju je 101ks tdi

Guest MarinST

Meni je 130 trosio preko 10 grad, a 101 7 ipo, znaci malo vise od litre

Edited by MarinST

Meni je 130 trosio preko 10 grad, a 101 7 ipo, znaci malo vise od litre

Da se osvrnem malo na tu potrošnju. U passatu tdi 130 troši manje od 101. Imam frenda imamo skoro iste passate oba su 2005 i oba su tdi samo njegov je 101 sa 50 000km a moj 130ks s 2x više km. Obadva se pretežno vozimo po otvorenim županijskim cestama, sličnim temperamentom - čak se on vozi pažljivije - nikad nije stisnul auto do kraja dok ja više pičim po autocesti s malo jačim temmpom.

Meni je po boardcompu prosječna potrošnja za zadnjih 5800 km 5,6 litara na 100km dok je njemu 7.2 na nekih 3000km!!!

Jučer idem s posla ( Lučko - Karlovac), nisam nekaj bil raspoložen za oštriju vožnju i vozil sam se u koloni kak i svi drugi znači normalna vožnja starom karlovačkom. U autu so bili ja i kolega, klima je pičila na 20°C - evo potrošnje:

i635817_DSC00013.JPG

i635818_DSC00014.JPG

Edited by marin-82

Guest MarinST

Opce vise necu ulazit u polematike potrosnje, svi gledaju Board comp i svakom 200 ks trosi manje od 100

Over&out

Opce vise necu ulazit u polematike potrosnje, svi gledaju Board comp i svakom 200 ks trosi manje od 100

Over&out

ok, onda zdravo seljačkom metodom meni na passatu rezervar goriva 62-63 litra traje cca 1100km svakakve vožnje iliti malo manje od 40kn na 100km a frend radi nekih 900km.

Edited by marin-82

Guest belscak

Ok ekipo hvala na odgovorima,savijeti su uvijek dobrodošli. :zivio :zivio

Ja sam uzeo auto sa 160000km sada ima 190000km. Nikakvih vecih problema nije bilo. Malo turbina stekala. Malo bili losi majstori i to je sve. Ali auto je stvarno extra i nema nekih prevelikih odrzvanja. Imam stakla na struju sve ok. Doduse ne koristim ih previse. Niti dam ikome da radi s njima gore dole iz dosade. Ali opet sve zavisi kakva te sreca potrefi od auta. Ja sam uzeo ga iz njemacke da ga nisam pregledao. Tako da tebi savjetujem da pregledas auto i da nekoga povedes tko zna o autima.

ok, onda zdravo seljačkom metodom meni na passatu rezervar goriva 62-63 litra traje cca 1100km svakakve vožnje iliti malo manje od 40kn na 100km a frend radi nekih 900km.

Pa po jednoj strani to i ima smisla. Auto treba manje stiskat da bolje ide, ne?

pogotovo na passatu koji je teži 200-300 kila od golfa, ako se ne varam

meni se svidja taj pd 101 vozio sam ga više puta i imam namjeru (zbog zakona do74kw...) uzet g4 s tim motorom,ako ću uzet ikad,inače mala potrošnja a dobro potegne, blizu(mislim na cijenu) ti je i pd 115 koji dolaze sa 6brzinskim mjenjačem a potrošnja im je ista

Edited by tihca

jedino je sranje ako nemas srece pa te taman zatekne izmjena kvacila sa szamasnjakom pa ode jedna pumpa dizna i na kraju turbina profucka

al dobro sad :rolleyes:

Na koliko se to obicno desava? i kolika je cijena da covjek odmah zna :)

0