1 1
exfreerider

Novi VW Polo 6R

Recommended Posts

Evo jedan zanimljiv ćlanak i test novog Pola

http://www2.autoportal.hr/200909046608/Top...enu-id-103.html

najviše mi je za oko zapelo

"Svi 1,6-litreni TDI motori imaju istu izvedbu samo je softver u procesoru određenog motora prilagođen višoj snazi. Softwerski je onemogućen chip tuning"

nekako sam siguran da će to chip tuneri srediti :lol2

najprivjaćniji mi je 1.6TDI sa 75ks i DSG7 i chipati ga na cca 130ks :palci

Ma naravno de če to oni zaobić!

E sad če si VW tuč po mozgu pošto su toiko bacili u uštedu na tdi motorima!

A još zanimljivija stvar teoretski gledano motor od 75ks možeš nahipat na 139KS :bleh vw

A i da ga cipas na tu konjažu ne bi podnio 7 brzinski DSG.

7 brzinski DSG ti može izdržati max 250 Nm

Edited by kopa

napet mi je polo,a i nije preskup,svega 16 500eu u highline verziji sa TDI 105ks i 5vr

Nema ti jos kombinacija 75KS i DSG.

Zasada dostupna samo 90 ks i DSG

Vidio sam i ja kasnije da sam se malo zaletio al nema veze :zivio

Zar nisu poboljšali DSG da može podnjeti više momenta?

Jok, on ti je na pocetku bio namijenjen manjim vozilim i stedljivijoj voznji pa se kao takav i ugradjivao u pojedine BLUEMOTION modele. Ali na kraju zavrsio i u vecim autima kao npr Passat CC s 1.8 TSI-em. Ali ne mozes ga dobiti sa jacim dizelima kao npr 2.0 TDI-em ili recimo u novom GTI-u.

Potvrda ovoga je i to sto je u novoj SEAT IBIZI CUPRA-i (SERIJSKI SA 7 brzinski DSG) sa 180 konja (motor za novi POLO GTI) moment softwerski ogranicen na 250 Nm iako prema njihovim inženjerima motor može razviti oko 300 NM. Upravo zbog mjenjaca.

Ali za cca 2 tjedna s faceliftom transportera i biturbo dizelskim motorom dolazi i novi mocniji DSG.

Malo sam se raspisao ali htio sam reci da 7 brz DSG nije slab nego je jednostavno tako pozicioniran. U praksi funkcionira JAKO dobro.

Nadam se da sam malo pomogao :palacg

Silvio vrijeme je da i ti nešto napišeš :palacg

Što se tiče Pola.... pa sudeći po viđenome na w-see-u... taj mališa ima potencijala za dobar izgled.

Vidit cemo kako ce se ti motori ponašati a konjaa od 100ks bi bila taman za takav autićh.

Čekamo GTI inačicu al samo da nebude smelly diesel :)

vidili ga jučer cura i ja kod novosela.....

njen komentar: ''pa ljep mi je, ali... ja: kaj mu fali? paaa... visok je!''

:lol2

ne da je visok nego je jebena roda

malo sam gledao prije par tjedana, i moram reći da ima čak nekih stvari koje mi se nikako ne sviđaju, a to je prvenstveno visina ovjesa, teksture na sjedalima su "japansko-socijalne", i climatronic je nalik na renault clio iz 2002. i da...highline više nema amortizer na poklopcu motora nego šipku

hura za VW i full uštedu :palacd:palacd

i da...highline više nema amortizer na poklopcu motora nego šipku

:o :o daj me nemoj :jebe

fakat jadno

pa moj bivsi 9n3 je imao sipku a ovaj 6n2 iz 2001 ima amortizer :palacd

Ne vjerujem da ce dizel u gti-a , ici ce 1.4 sa 180ks...

Ja sam imao sluzbenu ibizu sport sa istim ovjesom kao sta je novi polo i visoka je nenormalno ali me odusevilo drzanje ceste... pri vecim brzinama i pri duzim zavojima auto je bio iznenadjujuce miran. skoro pa nisam trebao nista korigirati volanom....

meni je glupo sto su izbacili one alu il kromirane podizace gepeka koo sto ima polo highline 2002,golfovi 4 od 2001

to je bilo bas extra za tu klasu

POLO TDI 77KW

prednje brenze 288mm mmmm niceee :)

Što se tiče visine... navodno 14mm niži od starog... (od krova do poda)

tj evo grafa

330vaef.jpg

Edited by AUTOFREAK

ne da je visok nego je jebena roda

malo sam gledao prije par tjedana, i moram reći da ima čak nekih stvari koje mi se nikako ne sviđaju, a to je prvenstveno visina ovjesa, teksture na sjedalima su "japansko-socijalne", i climatronic je nalik na renault clio iz 2002. i da...highline više nema amortizer na poklopcu motora nego šipku

nije ni 9n3 cup edition imao amortizer :palacd kamoli će ovaj imat....

EDIT:

bome su moja dva 9N 1.4 16V highline 2002. i 2004. imali kromirani amortizer, a lupo ima jedan kromirani naprijed i dva otraga, pa ti sad vidi

Edited by Bagi

bome su moja dva 6N 1.4 16V highline 2002. i 2004. imali kromirani amortizer, a lupo ima jedan kromirani naprijed i dva otraga, pa ti sad vidi

valda misliš 6n2 :palacg ,a i netko je napisao da su 6n2 imali amortrizer,a ovi noviji nisu :palacg

taj amortizer je izgleda postao najbitniji na svijetu a šta se tiče visine za većinu sa ovoga kluba svaki auto je previsok...kupiš gevinde pa ga spuštaš koliko hoćeš...super cijena se mora priznati i veliko je iznenađenje za VW, konkurenciji nije svejedno...

auto mi izgleda ozbiljno za razliku od clia, fieste i corse koji su dobri samo u ženskim rukama...

valda misliš 6n2 :palacg ,a i netko je napisao da su 6n2 imali amortrizer,a ovi noviji nisu :palacg

my bad, malo sam se pretipkao, editirao sam "9N"

ne kažem ja da je amortizer nešto, ali mi je glupo kad se šugaju na taj način da ostave istu cijenu, a smanjuju troškove na način da izostavljaju neke stvarčice koje se "kao neće primjetiti".

Samo jedan primjer, je poklopac pepeljare iz Mk 5 GTI, koji je za 2005. bio od brušenog aluminija, a kasnije je izbačen i stavljen plastični, ili osvjetljenje na krovu u 2006. sa dva svjetla za čitanje i jednim za osvjetljenje kabine, koje je nakon modelske 2006. izbačeno, kao i neka slična caka sa onim kod putnika iza, zatim natpis GTI na aluminijskoj lajsni praga koji je isto netragom nestao od 2007.

Isto tako je nestalo 10 zvučnika uz pojedine radio uređaje, a ostavljeno samo 8.

Jebemu miša za najskuplje pakete opreme kao što su Highline ili pak GTI isl. se ne bi smjelo takvo što raditi.

Još jedan banalan primjer su grundirani pragovi od R32, koji su cijenom bili prihvatljivi, i kad su iz VW-a shvatili kolika je potražnja za tim pragovima cijenu su digli u nebo, ali doslovno su poskupili više puta.

u pravu je Bagi- ja kada udjem u salonu u aktualni 9n3 vidim stednju na vise mjesta- znam da je model na zalazu, ali te sitnice su ga isticale u klasi istih auta....npr-suvozacka ladica "pada" slobodnim padom, nema onog "serva" :rolleyes: , tapacirung krova kao sa punta, armatura losijeg materijala, i vec cuveni i nikad prezaljeni alu amortizeri na haubi i prtljazniku :bleh :bleh .....salu na stranu, idem ovih dana provozati taj novi 6r pa cemo vidjeti i osjetiti sve u zivo

Prisjetimo se 5og mjeseca

25ilule.jpg

16a5dur.jpg

e5fek3.jpg

b5pk3r.jpg

Edited by AUTOFREAK

my bad, malo sam se pretipkao, editirao sam "9N"

ne kažem ja da je amortizer nešto, ali mi je glupo kad se šugaju na taj način da ostave istu cijenu, a smanjuju troškove na način da izostavljaju neke stvarčice koje se "kao neće primjetiti".

Samo jedan primjer, je poklopac pepeljare iz Mk 5 GTI, koji je za 2005. bio od brušenog aluminija, a kasnije je izbačen i stavljen plastični, ili osvjetljenje na krovu u 2006. sa dva svjetla za čitanje i jednim za osvjetljenje kabine, koje je nakon modelske 2006. izbačeno, kao i neka slična caka sa onim kod putnika iza, zatim natpis GTI na aluminijskoj lajsni praga koji je isto netragom nestao od 2007.

Isto tako je nestalo 10 zvučnika uz pojedine radio uređaje, a ostavljeno samo 8.

Jebemu miša za najskuplje pakete opreme kao što su Highline ili pak GTI isl. se ne bi smjelo takvo što raditi.

Još jedan banalan primjer su grundirani pragovi od R32, koji su cijenom bili prihvatljivi, i kad su iz VW-a shvatili kolika je potražnja za tim pragovima cijenu su digli u nebo, ali doslovno su poskupili više puta.

Mene isto VW zivcira po tom pitanju, stvarno skrtari na opremi!

Recimo passat 2.0 TDI, automobil srednje klase, koji u pocetnom paketu opreme dode cca 30 k eura nema cak zadnje el. podizace stakala, putno racunalo ni automatsku klimu...

Stvarno jadno... :palacd

1 1