1 1
exfreerider

Novi VW Polo 6R

Recommended Posts

Guest polo_v_gti
U ova srebrna mu dobro stoji al crna baš i ne

Da, i meni je crna bezveze...

screenshot006ae.jpg

Sve je to ljepo na slikama ovim al ovo su sve ušminkani modeli tj bogato opremljeni.... felga čini pola auta i na ovim slikama mu daje odličan izgled. Poigledajte osnovnu verziju uh uh.... Čak se i prednji farovi razlikuju u osnovnoj verziji....

Ako bi kupovao onda bi morao izgledat kao ovakvi sa slika al tada cjena ide u nebo i VW to lukavo naplaćuje..

Te ovaj 1.4 na sedativima mi nikad nece moci zamjeniti 1.8T

Edited by AUTOFREAK

Guest polo_v_gti

A naravno, full oprema ili ništa :P Samo se dvoumim oko ove dvije boje :)

dsc04909d.jpg

thumb1280x1280332501585.jpg

qy9lmm0kgrhgookjuejllmu.jpg

qy9lmqm0kgrhgookjqejllm.jpg

screenshot020u.jpg

screenshot023pz.jpg

Jel netko zna koji je ovo raspon rupa... 5 rupa je po novom?!?

Edited by polo_v_gti

Da podjetim TDI i DSG samo u verziji sa 90ks!

nije istina neznam za trenutno ali ima tdi 90 dsg7 i obicni kao i tdi sa 105 ks

isto tako ima 1.4 16 v dsg7 i obicni

1.2 turbo dsg7 i obicni

Guest polo_v_gti
nije istina neznam za trenutno ali ima tdi 90 dsg7 i obicni kao i tdi sa 105 ks

isto tako ima 1.4 16 v dsg7 i obicni

1.2 turbo dsg7 i obicni

Da razjasnimo... za novi Polo DSG7 je trenutno dostupan za:

1.4 86KS DSG7

1.6 TDI 90KS DSG7

i bit će dostupan iduće godine:

1.2 TSI 105KS DSG7

1.4 TSI 170KS DSG7

jučer sam vidio crvenog "normalnog" koji je došao u ac jesenović, u prolazu, autić sasvim pristojno izgleda...

ali definitvno autić vapi za poštenim felgama i ubijanjem u pod...

inače mi je zadnji kraj jako čudan, ali mislim da bi se to riješilo sa gewindama :D

Edited by rajkec

Vidim govori se o tome kako je visok :huh: ...ne znam dal' ste vidjeli da se pod dodatnom opremom može uzeti "sportski ovjes" - karoserija (podvozje) sniženo cca 15 mm :palacg

Sportski ovjes ti ne znaci neko spustanje, tih 1.5cm ti je nista u odnosu na barem 5cm koliko je 6R previsok. Prednost sportskog ovjesa je puno bolje upravljanje, mana sto je tvrdji, razlika u visini je mizerna, toliko da auto bas ne izgleda kao traktor. Uzeo sam ga ja na 9n3 jer je doplata bila mizerna, a nije mi se htjelo kemijati sa ovjesom dok je auto novi i pod garancijom, no to ce sve jednoga dana letiti van. :)

I jedino što me brine je visina novih 17" guma = 40... jer sam do sada imao mišljenje da je za naše ceste sve ispod 50 prenisko :blink:

To 40 ti je samo postotak na sirinu gume. 6R u 17" dolazi sa 215 gumom tak da nije to tak strasno.

Svaki VW treba dodatno spustati, ne znam sto se svi cudite :D

Polo s dva vrata je stvarno OK.

Guest polo_v_gti
To 40 ti je samo postotak na sirinu gume. 6R u 17" dolazi sa 215 gumom tak da nije to tak strasno.

Dobro, znači hoćeš reći da ako uzmem 215/40/17 i sportski ovjes da mi auto na našim cestama ne bi lupao?!?!

Ovo na mojem 195/50/15 je koma jer je ovjes banana... auto bolje leži al i dalje ljulja i lupa na šahtovima i rupama... vw je malo tvrđi po defaultu pa mi je zato bed uzimati još i sportski ovjes.

Friend ima na Golfu 2.0 TDI Sportline sportski ovjes i svako je malo na servisu zbog njega... a frend koji mu ga servisira kaže da je taj Golf V najlošiji do sada i da niti slučajno ne uzimam sportski ovjes.

Dobro, znači hoćeš reći da ako uzmem 215/40/17 i sportski ovjes da mi auto na našim cestama ne bi lupao?!?!

Ovo na mojem 195/50/15 je koma jer je ovjes banana... auto bolje leži al i dalje ljulja i lupa na šahtovima i rupama... vw je malo tvrđi po defaultu pa mi je zato bed uzimati još i sportski ovjes.

Friend ima na Golfu 2.0 TDI Sportline sportski ovjes i svako je malo na servisu zbog njega... a frend koji mu ga servisira kaže da je taj Golf V najlošiji do sada i da niti slučajno ne uzimam sportski ovjes.

ja se vozim 7 godina na gumama 205/45 i 205/40 i u 130 000km i na eibach oprugama-jos nista nije otislo(mijanjani seleni, a mogli jos izdrzati).....mozda ti frend slabo izbjegav rupe.... :palacg ...a da lupa-lupa, pa necemo se lagati :rolleyes:

A ono, ovisi kud se vozis, ako se cesto vozis po nekoj izrazito losoj cesti, onda izbjegavaj bilo kakvi sportski ovjes. Generalno 215/45 i vw sportski ovjes je tvrdo, ali ni priblizno toliko da bi izbijalo bubrege niti da bi ostecivalo auto (osim ako se ne vozis ko manijak preko ocitih rupa i neravnina). :)

Definitivno uzmi auto na probnu voznju, mozda da pricekas dok dodje GTI jer ce vjerojatno on imati takav serijski setup pa da njega probas voziti jer bas ne vjerujem da ce imati dostupan obicni polo sa sportskim ovjesom i 17" za probu...

Ne znam koliko ti je frend napravio km do sad, ali ja na Polu u 22k km sa sportskim ovjesom i 195/55 gumama nisam imao problema, razmatram 205/45 za ubuduce, ali nekak sam bi-nebi po tom pitanju jer iako ljepse izgleda, samo cu dobiti losija vozna svojstva od sadasnjih (auto drzi cestu dobro, a ne izbija), a to mi je prilicno bitno jer se ipak puno vise vozim u autu nego sto ga gledam... Ovak se ipak mogu zaletiti po grbavijoj cesti bez previse zivciranja i razmisljanja. ;)

@paco - eibach pro su progresivne opruge tako da iako cca 15mm nize od VW sportskih opruga su pri manjim hodovima mekse, dodatna stvar je ta sto ti imas serijala amortizere (ako se ne varam), dok su sportski tvrdji.

Edited by bjk

danas u mojoj ulici neko uzeo novog polica,al nema potrebe za slikanjem,jer auto nema nis,ima celicne felge bez ratkapa!!

Cuky pa to i je najbolje, jos kad malo prohrdjaju eto ti rat style pola. :)

Guest MRX

Danas sam vidio uživo novog crvenog pola u prolazu i stvarno mi izgleda kao mali terenac. :mellow:

Guest polo_v_gti

Baš sam gledao specifikacije 1.2 TSI motora...

motor: 1197 cc 16v turbo 4cylinder

snaga: 105 ks @ 5000 rpm,

okr moment: 129 lb ft @1500-3500 rpm

performance: 9.6 sec 0-100 km/h

max brzina: 190 km/h

potrošnja: 5,5 km/100km

co2: 129 g/km

cijene: od 92.500 kn (6 brzina Trendline) do 118.000 kn (DSG Highline)

Volkswagen-Polo-1459995435735356x236.jpg

Guest polo_v_gti
Baš me zanima potrošnja toga TSI motora normalne gradske vožnje

Realno, ako 1.4 85ks troši 7,7l (tvornički) gradske, prosječno 5,8l... a ovaj TSI prosječno 5,5l... mislim da je realno očekivati sličnu gradsku potrošnju odn. do 9l "stvarne" gradske potrošnje.

mene baš zanima koja je trajnost tog motora... više neg potrošnja :)

Bar mu je lako turbinu izmjeniti ako niš drugo ;)

Guest polo_v_gti

Vidio danas novog Pola... bijelog... tip je stavio neke felge 15" ili 16"... sprijeda i s boka izgleda odlično, straga nekako čudno zbog svjetala... treba možda malo navike. Sve u svemu ok.

1 1