0
Cuky

prima gas samo na 2000okr

Recommended Posts

da probam srocit problem...

promjenio sam akumulator prije tjedan dana i od tada su poceli problemi..

auto pali normalno,sve funkcionira ali...

u prvoj nabijem gas do kraja,al auto ne slajfa,cuje se masina da vrti,al se auto ne mice,

dalje....

sve brzine 2,3,4,5 prima na 2000okr,vise od tog ne prima,ista stvar,masina se cuje da vrti,al ne ide...

najbolje bi to mogao opisat kao da vozim automatik...

do 2000okr prima gas,kasnije sam vristi al ga ne prima....

zasad mi je receno da je otisla lamela,()al auto sad ima 142tkm,a lamela(komplet) je na 122tkm promjenjena

i to sam bio napisao sam nemrem nac,di sam naveo da je tokaren zamasnjak,i da je cijeli kuplung set promjenjen...

istina je da sam brze vozio opcenito,ali nisam ubijao auto bas sa slajfanjem i crvenim poljem...

sachs kplung set

i castrol ulje....

to sam napisao taj dan kad sam mjenjao na forumu,

to su djelovi iz tokica,sjecam se vrecice i djelova u njoj....

sta moze bit to toliko ne kvalitetno da je otislo tak brzo,pa nisam 25000km ukupno napravio...??

ima ko preporuku cije da sad uzmem,i sta moram trazit kad dodjem u ducan,kuplung set i ulje nekakvo?

bio sam na pregledu...i na autu bi trebalo promjenit kablove i dizne procistit....

ima tko kakvu preporuku kablova?i jedno ovak,vidio sam na nekim 6n2 gti da ima crvene kablove,jel to mogu i ja imat na svom 8v?znaci zanima me da su crveni?

a dizne pretpostavljam da se ciste kod boshiste?

a sta su na pregledu rekli za kumplug?

Čuj.. lako je skurit kumplug ako se nezna vozit a i moze se pogodit loša roba....

auto sam dao u ruke SMA (u zg ga znaju skoro svi-vento dizel sa nos-om)

i on mi je rekao da nije kuplung po njegovoj procjeni,vec da bi moglo bit do dizni i kablova svjecica....

jer i nemirno radi auto u leru...

sad nisam nis napisao,jer sam jucer skurio sve gorivo i sad sam ulio euro 100 sa omva iz zajebancije,i sad normalno radi,pa cu pricekat sa drugim tankom,jer mi nije u planu e100 stavljat stalno...

jel znas ti mozda ako cu morat kabnlove svjecica mjenjat jel mogu od gti*a 6n2 stavit na svoj 1.4 8v?

tnx

valeov kuplung je stavljen iz tokica.....

Edited by Cuky

Hm..neznam kaj da napišem osim da mi jednostavno i dalje nije jasno kako netko može bit nesiguran dal je lamela(ili nešto s kuplungom) ili npr u tvom slučaju dizne,kablovi itd.. pa to nema veze jedno s drugim.

Pa vidi se dal motor ne vuče ili klizi lamela...već je bilo sličnih postova u kojima ljudi nisu sigurni jel motor ili lamela(kuplung)..

Ja ne kažem da taj dečko-ljudi u tom servisu neznaju svoj posao al mi to nema smisla..

Razumijem da netko nije siguran u to da npr.auto ne radi dobro pa mogu bit svijećice,kablovi,bobina,dizne,loš pritisak goriva,loš filter zraka itd itd... al to dal klizi lamela ili motor nema snage bi svatko ko se bavi tim poslom a ljudi ga cijene trebao znat..

A vezano za to kak se brzo lamela može potrošit, može se jako brzo.. i zbog loše vožnje a i zbog ganjanja i svakakvih gluposti(nemoj krivo shvatit, ja ne kažem da ti neznaš vozit)..

I još da se nadovežem na vrstu goriva.. zašto nebi stalno točio stotku?? zbog cijene??

probaj jednom natočit pun i zapisat koliko si km napravio i koliko te košta pa natoči 95 ili 98 pa opet isto i onda si izračunaj koliko te skuplje ispalo sa 100-om.. možda malo skuplje a možda i jeftinije i još uzmi u obzir to dal auto radi i ide bolje..

Edited by vr-turbo

"u prvoj nabijem gas do kraja,al auto ne slajfa,cuje se masina da vrti,al se auto ne mice,

dalje....

sve brzine 2,3,4,5 prima na 2000okr,vise od tog ne prima,ista stvar,masina se cuje da vrti,al ne ide...

najbolje bi to mogao opisat kao da vozim automatik...

do 2000okr prima gas,kasnije sam vristi al ga ne prima...."

Sve si ovdje rekao..... ako vrišti a neide tj okretaji rastu a nema ubrzanja onda proklizaje kumplug (razloga moze bit nekoliko)

Kabeli i sviječice ti mogu imat veze samo ako auto trokira il radi neravnomjerno.... il eto da slabo prima gas i zahebaje na vecim okretajima (određen gubitak snage)

A naposlijetku i tokareni zamasnjak moze uzrokovat probleme

sve to stoji sta sam rekao,i ovo sta ste vas dva rekli...

sad je situacija da nemrem dat za pregled novce,auto ce bit vozeno jos max mjesec dana,i onda ide na spavanje do proljeca,pa sad ako sam te srece da se raspadne to unutra,ja tu nemrem nis..

na proljece ionako mislim napravit veeliki servis na cijelom autu,sve promjenit i to kod nekog kog ne znam,jer dosad me je poznanstvo preskupo kostalo kad je o autu rijec...

vozit cu ga na 2000okr,i to je to,pa sta bude...

sma je nakon voznje rekao da lamela ne klizi,da dobro hvata.....

ako nadjem uzrok ovom problemu a da nije visestruke prirode tipa-promjeni 10 stvari na autu i to bi moglo bit to,javit cu ovdje,ako neko ima slicnih problema----

zasto se uopce tokari zamasnjak?sta ja moram s autom napravit da to uspijem spigat?

Edited by Cuky

zasto se uopce tokari zamasnjak?sta ja moram s autom napravit da to uspijem spigat?

Pa tokare ga radi smanjenja mase npr..

Ali većinom zato jer se ljudi voze dok god auto ne stane tj.lamela se potroši do kraja i onda napravi risove po zamašnjaku i spali ga jer proklizava pa se grije jako i onda ispuca ili se spiga..

aj bas cu bacit sliku lamele stare pa procjenite jel bilo potrebe za tokarenjem...

zna li netko dali su djelovi iz auto krese dobri,imam mogucnost od tamo nabavit djelove po nabavnoj cijeni...

uzeo bi taj kuplung set,kablove za svjecice zasad,a onda na proljece sve sta je potrosno sta se moze promjenit i nac kod njih?

evo neki kratki rezime situacije:

otisao sam do Žaca autom,pogledali kuplung,vratili nazad,auto mi je na mostu krepo,kupung me pozdravio...

Žac mi je uletio s prijevozom,i rijesio mi glavobolju

promjenio sam novi,stavljen je Lukov,i tu je on uletio....

i pogledom na stari kuplung nema nigdje nikakve oznake,ziga,ser broja niceg da se vidi ciji je kuplung,

i ono u detalje necemo,al mislim nekak sam skeptican da sam uspio skurit kuplung za 20000km.....

zahvaljujem na pomoci od strane clanova.......

Guest Mario MK1
evo neki kratki rezime situacije:

otisao sam do Žaca autom,pogledali kuplung,vratili nazad,auto mi je na mostu krepo,kupung me pozdravio...

Žac mi je uletio s prijevozom,i rijesio mi glavobolju

promjenio sam novi,stavljen je Lukov,i tu je on uletio....

i pogledom na stari kuplung nema nigdje nikakve oznake,ziga,ser broja niceg da se vidi ciji je kuplung,

i ono u detalje necemo,al mislim nekak sam skeptican da sam uspio skurit kuplung za 20000km.....

zahvaljujem na pomoci od strane clanova.......

ako ti išta znači meni je na novoj ibizi, znači tvornica, otiša kumplug i lamela na 15000km tako da ima svega i svačega.

Nemogu reć da ga nisam vozia malo žestoko ali opet ne tako. Riječ je o 1.4 16v.

Edited by Mario MK1

A šta sam ti ja reka. :) :)

Taj SMA očito taj dan nije bio sav svoj :)

ako ti išta znači meni je na novoj ibizi, znači tvornica, otiša kumplug i lamela na 15000km tako da ima svega i svačega.

Nemogu reć da ga nisam vozia malo žestoko ali opet ne tako. Riječ je o 1.4 16v.

passat na 874 km umrla lamela

0