Gogi 0 Posted October 7, 2009 (edited) molim vas, pomagajte... evo dosao doma zbog odredjenog problema.... naime, na autu mi pocelo odjednom nesto skripat jako i nisam znao sta je pa sam stao sa strane i isao trazit uzrok tog skripanja... skuzio da je negdje oko amortizera te malo pomnijim zavirivanjem, nasao (barem tako mislim) razlog skripanja.... buduci da nisam mehanicar i ne kuzim se jako, mislim da je ovo selen, ako se ne varam.... u svakom slucaju.... po slici se nadam da cete skuziti o cem se radi pa mi reci sta trebam kupiti novo i da li to mogu promijeniti sam jer volju imam, a nesto ipak znam...... Edited October 7, 2009 by vw_golf_gtd Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted October 7, 2009 naravno da mozes,treba ti alat par kljuceva,i skripac ili ti saraftuk da ispresas ovaj stari i stavis novi selen,jednostavno.... Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted October 7, 2009 naravno da mozes,treba ti alat par kljuceva,i skripac ili ti saraftuk da ispresas ovaj stari i stavis novi selen,jednostavno.... da li ovaj selen ima kakvu oznaku ili ne? da li moram promijeniti oba? koliko cca kosta taj jedan selen i kako da to sredim? moram dignut prednji kraj u zrak, right? Share this post Link to post Share on other sites
Guest kimi1.8t Posted October 8, 2009 (edited) da li ovaj selen ima kakvu oznaku ili ne? da li moram promijeniti oba? koliko cca kosta taj jedan selen i kako da to sredim? moram dignut prednji kraj u zrak, right? Nije to bas tako jednostavno za promjeniti kao sto su ti napisali ako nisi mehanicar i nemas iskustba. Naravno da treba paziti kako se seleni okrecu jer nije svejedno. Imas na Srdocima dobrog majstora pa ga nazovi da ti to promjeni. Broj mobitela mu je : 091/5157105 - Sanjin Edited October 8, 2009 by kimi1.8t Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted October 8, 2009 ok, samo i dalje ne znam da li trebam kupiti oba ili samo jedan? Share this post Link to post Share on other sites
Guest vg-mario Posted October 8, 2009 ma najbolje ti je da promijenis sve selene na oba dvije vilice i onda si miran, bar za dvojku nisu skupi Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted October 8, 2009 ma najbolje ti je da promijenis sve selene na oba dvije vilice i onda si miran, bar za dvojku nisu skupi ja kuzim da sam fkt dosadan ali moram pitati: koliko selena mi je, dakle, potrebno i koliko cca kostaju da se znam organizirat? Share this post Link to post Share on other sites
siky 0 Posted October 8, 2009 nisu ti skupi, meni su isto poceli skripat pa sam ih mjenjao, 32 kn jedan. Od alata ti treba gedora 19 ako se nevaram. Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted October 8, 2009 a procitao sam na netu da je nakon promijene selena potrebno ici centrirati trap.... istina ili...? Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted October 8, 2009 a procitao sam na netu da je nakon promijene selena potrebno ici centrirati trap.... istina ili...? pa recimo da je pozeljno jer kod skidanja prednjih vilica pomice ti se zatur kola, a samim tim i nagib i trag kola sta je sasvim dovoljno da ti auto pokida gume Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted October 8, 2009 ali ja trebam auto dovesti do kuce jer sam ga ostavio tamo gdje mi pocelo to skripati.... koliko ja mogu preci kilometara sa time i moze li se dogoditi da mi taj dio padne na cestu ili nesh da bude jos gori kvar? Share this post Link to post Share on other sites
Guest vg-mario Posted October 8, 2009 ma mos se vozit lagano valjda se nije cijeli rasipo, nebi ti se trebalo nis desit... i ne zaboravi kupit one cahure metalne za selene kroz koje prolaze sarafi .. cca 3 kune komad Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted October 8, 2009 pa nije se cijeli raspao... a i ima onaj saraf sto drzi, valjda ne bi smjelo past na cestu, al opet imam za prec nekih cca 50km.... mislis da nece nish bit? Share this post Link to post Share on other sites
Guest vg-mario Posted October 8, 2009 nebi smijelo... sam laganini Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted October 8, 2009 Ne vozi kući nego u prvi servis da ti to promijene a u dućenu autodijelova kupi oba selena Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 8, 2009 Mozes vozit al naravno to rješit sto prije. Kupi selene i mestar bi trebao znat kako se uprešavaju (pozicija) i kupi te limene čahure koje idu u selen blok, čahura mora bit dobro uglavljena u suprotnom ce ti lupkat prilikom kocenja il ubrzavanja..... Optika poželjna Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted October 8, 2009 a da li su ti seleni uzrok problema slijedece naravi: kad drzim gas i naglo ga pustim, volan mi se cimne desno-lijevo i vrati u sredinu... znaci, napravi lagano cim u desno, onda duplo vise u lijevo i vrati se u sredinu.... da li je to onda bas zbog tih selena ili je to nesto drugo u pitanju? Share this post Link to post Share on other sites
siky 0 Posted October 8, 2009 a da li su ti seleni uzrok problema slijedece naravi: kad drzim gas i naglo ga pustim, volan mi se cimne desno-lijevo i vrati u sredinu... znaci, napravi lagano cim u desno, onda duplo vise u lijevo i vrati se u sredinu.... da li je to onda bas zbog tih selena ili je to nesto drugo u pitanju? e vidis, i ja sam imao takav osjecaj, al nakon sto sam promjenio selene, sve je ok. evo ti link, ja sam imao isti takav problem i sad je sve rijeseno. http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=25499 Share this post Link to post Share on other sites