1 1
bonux

Problem s plinom, mk2

Recommended Posts

Ako ima voljnih za pomoć i ako ste bili u sličnoj situaciji svaki savjet ce dobro doci...

Znaći radi se o plinu u mojoj duji koji zadnjih par dana zajebaje. Kad je mašina hladna (ujutro, i ako nije u voznji pola dana) uopce ne zeli vise upaliti na plin, vergla na prazno. Moram ga prvo pokrenut na benzin, cekat ga da potrosi sve u cijevima i onda prebacivat na plin. Uglavnom nikako zgodno ako si spor i u guzvi...

Šteker je cisto manualan i nemam luksuz ko ostali da sam pali na bengu pa na nekih 2000 okretaja prebaci na plin. Dosad tj. zadnje dvije godine je palio bez ikakvih problema na +40 pa sve do -20C i ovakvo što mu se prvi put događa.

Što se tiće tehničkih podataka:

Motor je 1.6, akumulator star godinu dana i dosta ocuvan, promijenjene lule na svječicama, promijenjen anlaser, plin je BRC, u isparivacu su membrane mijenjane prije manje od 2 godine, šteker od plina skoro pa nov...

Stvarno mi ne pada napamet zašto sad zeza, tj. zasto onda na topao motor pali bez problema na plin.

Hillfe bitte :)

dali ti škljoca onaj elektro cok . provjewri si dali ti je cjevcica od vakuma citava . ocisti filter od plina

Pogledaj dal elektroventil škljoca (kod isparivača) jer ako on zašteka, ne pušta plin i to se događa. Mučio sam se s tim par dana dok nisam skužio da elektroventil malo otvara malo ne. Upravo sam imao isti problem. Auto dok je topao (npr. paljen prije 2-3 sata) palio je na 1. zub. Čim sam ostavio auto duže od 12 sati bez paljenja, gotovo. Verglaj kolko oćeš na plin, ne pali. Motor je bio 1.8 (karburator)

1 1