0
RI VW

Passat B4 1,6 GL

Recommended Posts

Evo dosao je i taj dan da ja predstavim svoj auto....

Dakle radi se o Passatu B4, rodio se 1996, moj stari je prvi vlasnik, a sada je stari odlucio sebi kupiti nesto drugo a ovo recimo poklanja meni...

Motor je 1.6 101 ks....

Auto nikada nije udaran. Sta se tice kilometraze ima oko 160 000, nikada nekih vecih problema osim potrosnih djelova koji odu na toj kilometrazi, auto je stvarno sluzio kako treba sve ove godine.....

Sta se tice opreme, oprema je GL, a ima dosta toga, od airbaga, abs-a, serva, profiliranih siceva podesivih po visini, po visini podesivog volana, elektricni podizaci prozora, gume 205/50 15, metalic boja, mislim da je i nizi nego oni obicni, itd.....

Sta se tice ocuvanosti auta, mogu reci da je prlicno dobro u odnosu na druge aute iz tih godina, naravno ima nekih stvari koje treba rijesiti ali sve ce to sa vremenom biti kako treba......

Slike govore vise nego 1000 rijeci....

PA200208.jpg

PA200209.jpg

PA200204.jpg

PA200206.jpg

PA200207.jpg

PA200214.jpg

PA200215.jpg

PA200216.jpg

PA200219.jpg

Od ostalih planova bilo bi sljedece:

-znaci ispolirati ga

-skinuti kuku

-mozda staviti neki poluprotocni (tek toliko da dobije malo ma zvuku) al oko toga se jos dvoumim jer mi se ne svida kad auto grmi a neide

-felge neke 16/17

-spustiti ga

-sredit malo par ogrebotina

-nabaviti neki radio jer je ovaj otisao sa godinama

-siceve srediti jer se na vozacevom malo pokidalo ispod ovih navlaka sa ljeve strane kod noge

-zvucnike neke jace uzeti

-oprat pod i neke tepihe nabaviti, po mogucnosti ako nađem ogirinal za njega

-Ima jos puno takvih sitnica samo se sad nemogu sjetiti.....

Molio bi vas da komentirate sto vise i date savjete i prijedloge kritike pohvale.....

Link za komentare:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....30211&st=20

Edited by RI VW

Evo malo dosao vikend pa pali neki sitni radovi....

Izvadio sam siceve van, i posisao ga dobro, i oprao da vanishem za tepihe......

Ovako je izgledalo prije

PA240204-1.jpg

PA240205.jpg

PA240208.jpg

I nakon pranja rezultat

PA240209.jpg

To je prije nego sam ga posisao...kada sam ga posisao izgleddao je jos bolje

Nemam vise slika jer sam zaboravio slikati a kad sam se sjetio, sa druge strane sam vec vratio sic....

Ostalo je par sitnih flekica pa cu vjerovatno jos jednom preci sve da bude ko novo.....

Stvarno ovaj vanish cuda radi :palacg

Link za komentare:

Edited by RI VW

Evo da i ja malo dignem topic iz prasine.....

Jucer stigle felgice :D :D :D i nitko sretniji od mene...

Dakle radi se o ASA AR1 felgema 8x17 et 35 sa gumama goodyear 205/40/17

Felge su stvarno ocuvane, ima nekoliko ogreborina po rubovima od rubnjaka al ostalo se sve 5

Znaci srce je lakirano a rub je poliran...

To izgleda ovako:

DSC00110-1.jpg

DSC00111-1.jpg

DSC00112.jpg

DSC00114-1.jpg

Tu su se druzili on i .:R :D

DSC00118-1.jpg

DSC00119-1.jpg

Iza cu staviti distance da mi bude felga u ravnini sa rubom a naprijed mi je taman....

Auto je sav prljav jer je danas tolko hladno bilo da nisam imao volje ici ga okupati :P

Slike su lose al jbg nisam imao digitalni i kasno je vec bilo....jedan dan cu ga oprat pa poslikat malo bolje slike :palacg

Meni se jako svida kako su mu sjele, samo ga treba jos spustiti jer ovako felge izgledanju dosta manje i ne dolaze toliko do izrazaja.....

Jos sam kupio nekakav sony radio/cd tek toliko da nes svira i to bi bilo vise manje sve za sad.....

Tu kritizirajte hvalite, uglavnom pisite nes...

Edited by RI VW

Evo radilo se malo ovih dana…..

Dobosi su mi bili katastrofa hrđavi pa reko da ih malo sredim….

Ovako je to izgledalo

DSC00197-1.jpg

Pa sam prvo mislio da cu moci to sve rijesiti na autu

DSC00198-1.jpg

Ali onda sam shvatio da to nece biti napravljeno kako treba pa sam ih odlucio skinuti

DSC00199.jpg

DSC00201.jpg

DSC00202.jpg

Pa uzeo busilicu i drot cetku onu i skidao dole hrđu i prvu boju par sati i uspio jednoga rijesiti

DSC00206-1.jpg

DSC00207-1.jpg

DSC00208.jpg

Onda je na red dosao drugi pa sam shvatio da ce mi ruke otpasti ako i njega budem morao tako sa busilicom pa sam isao kupiti neku tekucinu za skidanje korozije

DSC00216.jpg

Sa time sam namazao oba, i onaj kojeg sam prvoga ocistio i ovog koji je bio skroz hrđav

DSC00209.jpg

Pa sam pustio da djeluje par sati i kad sam se vratio nastalo je ovo

DSC00215.jpg

Bio sav sretan jer sam mislio da je tekucina napravila svoje ali kad sam ponovo poceo sa bruslilicom shvatio sam da sam samo bacio pare u vjetar jer od toga nije bilo gotovo nikakve koristi te se uhvatio busilice i jos par sati proveo skidajuci to dole

Nakon svega toga ispalo je ovo i ja zadovoljan rezultatom

DSC00217.jpg

DSC00218.jpg

DSC00221.jpg

Onda sam sve to dobro ocistio nitro razrijedivacem i bacio jednu ruku mat crnog spreja i nakon sat vremena jos jednu i to je izgledalo ovako

DSC00222.jpg

DSC00222.jpg

DSC00225.jpg

Onda otisao do auta i stavio to sve gore

DSC00226.jpg

I reko steta da celicane budu gore kraj ovakvih lijepih dobosa pa stavio malo asice gore

I to bi bilo to za sada, uglavnom ja sam prezadovoljan rezultatom, jer sam bas sve skinuo ca i nadam se da cu neko dulje vrijeme biti miran samo se moram oporaviti od hrđe i toga svega cega sam se nagutao tokom struganja toga :rotfl

Evo pa se raspisite, nemojte se sramit :palacg

Edited by RI VW

Evo gewinde su gore...

Uzeo sam od sandre TA Technix i mogu rec da sam zadovoljan sa ulozeno/dobiveno

Nakon motaže sam bio sam kod Arrowa i onda smo ga jos malo spustili nekih 2 cm i poslikali par slika pa evo procijenite

Iza su stavljene distance 20mm jer je grebala felga u gewindu.

DSC00378.jpg

DSC00380.jpg

DSC00381.jpg

DSC00383.jpg

DSC00384.jpg

DSC00386.jpg

DSC00387.jpg

DSC00389.jpg

DSC00390.jpg

DSC00392.jpg

DSC00393.jpg

DSC00395.jpg

DSC00398.jpg

DSC00399.jpg

DSC00404.jpg

Nakon toga sam ga dignuo nekih 1.5 cm jer mi je konstantno grebalo iza kad bi uletio u neku rupu a naprijed kod malo jaceg ulaska u zavoje. Moram si rijesiti onaj L profil na blatobranima i onda bi iso dole jos jedno 1.5 - 2 cm vise nego je na slikama :D

Jos sam mu međuvremenu skinuo navlake sa siceva, i ispod su sicevi osali fuul ocuvani, osim na onim grbama prema vratima i lijevi i desni su malo shebani, ona spuzva se je raspala al sad sam si nabavio neku tvrđu spuzvu pa cu je ubacit jedan dan kad budem vremena skupio...

Jos od radova sam pokusao skinuti kuku ali kad sam skinuo branik, shvatio sam da su mi oni nosaci branika ujedno i kuka tako da sam samo skinuo onu struju i sve ono i ostalo mni je samo ona cijev u koju kuka ide, a sad se dvoumim dal da samo otpilim taj dio pa ako me neko bubne od iza da mi bute ojacan auto ili cu skinut i nabavit te original nosace i prodat kuku....

Slike tih siceva nemam al poslikam jedan dan pa cu stavit :palacg

Od daljnih radova nemam nis u planu, jer nemam love sad bas, al ovo mi je ujedno bilo i najbitnije, a slijedi maska bez znaka, one plastike uzet nove između maglenke i zmigavca, zadnji branik rijesiti tu rupu di mi je kuka i jos puuno sitnica koje se ovako ne vide previse a treba rijesiti...

Ajde malo se raspišite i recite kako vam se cini ;)

Komentari:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....40&start=40

Evo danas je pao jedan servis, auto ima 169 tisucsa km, i promjenjeno je ko i inace ulje filteri zraka i ulja, pločice nove su stavljene, diskovi novi jer su ovi bili tokareni vec, i tanki ful, ulje mjenjaca, kocnica i jos neke sitnice

Jucer sam isao auspuh promjeniti, jer se je doslovno raspao, stavljen je protocni, i zvuk je skoro pa isti kao i prije, mozda je jednu nijansu dublji, al idem sljedeci tjedan na tehnicki jer mi rega istice, pa cu ici nakon toga skinuti i srednji lonac i samo cijev stavit da dobijem malo zvuka, malo me strah da nebude pre glasno al valjda nece.....

Sve u svemu zadovoljan :D

Evo tu vam je ispod link na komentarare, komentirajte slobodno i dobro i lose ;)

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....30211&st=60

Evo da se malo javim.

U zadnjih pola godine nije bas previse rađeno na autu, skinuo sam srednji lonac ali kako je zadnji protocni neki fus zvuk mi se bas ne sviđa, tako da ce najvjerovatnije ili neki bolji protocni iza ili nazad srednji gore.

Kupio sam daljensko zakljucavanje pred jedno 2-3 mjeseca, ali nisam se jos udostoji to stavit gore :lol2

Nabavio B3 lip pa cu najvjerovatnije nes iskemijati sa time buduci da za moga ne postoji ni jedan drugi lip.

Uzeo sam si tepihe bas za njega one platnene.

I za kraj stavio sam ga pred jedno 20 dana na celicane 15 a ASA-e dobro oprao i uzimio ih u garazi :)

To bi bilo vise manje to. Nemam nekih planova vecih za njega trenutno, bit ce do daljnjega pali vozi...

KOMENTARI

Edited by RI VW

Evo pred para dana se nes sitno radilo na autu...

Prvo sam ga odlucio dignuti, ali neuspjesno jer kad bi ga dignuo do kuda ima navoja nebi bilo dobro jer je gewinda ocito glupo napravljena pa se opruga skoro pa skroz sabije :palacd

Onda sam malo isao kemijati da kad ga vec nemogu dignut da ga bas zagruvam u pod onako iz gusta, i pogledao malo pa skuzio da mi naprijed smeta ona zastitna plastika. Pa sam je isao skinuti i naisao na ovo

Slika0085.jpg

(neznam sta je) i skuzio da je nemogu skinuti pa ga nisam isao spustat.

Onda mi se nije sviđalo kako stoji far lijevi i blatobran je bio malo previse udaljen od haube pa sam isao to srediti.

Skinuo branik vezni lim masku farove i to sve poslozio kako spada i evo sad je to doneke ok.

Slika0086.jpg

Slika0088.jpg

Slika0087.jpg

I za kraj sam isao probati kako stoji 9.5x18 et 30 sa 245/40/18 na passatu. Evo par slika, nisam sa boka uspio slikat jer sam to u garazi radio...

Slika0081.jpg

Slika0082.jpg

Slika0084.jpg

Slika0083.jpg

U svakom slucaju felga stoji brutalno iako nije bas izvedivo :D.... :palacg

Zaboravio za komentare stavit link

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....30211&st=80

Edited by RI VW

Evo da se i ja malo javim.

Nista konkretno nije rađeno na autu, bio sam kod petra do funtane popeglao mi je rubnjake, pojeli uvijace i isli doma :D

DSC00606.jpg

DSC00607.jpg

DSC00614.jpg

DSC00615.jpg

ZW1 kako vec i znate sam prodao iz razloga sta nisam htio utuci 2-3 tisuce kuna da ih sredim kad vec imam felge koje su bar meni jedne od najljepsih na b4 passatu.

Nakon toga su mi propisale prednje gewinde, ali garancija je trajala jos mjesec dana tako da sam dobio nove i ponovno ih vratio na auto. Preporodio se opet :D

Evo slika propisane

P2220376.jpg

Pa sam se onda vozio ovako

DSC00716-1.jpg

Onda smo ih montirali na auto pa je to ovako izgledalo prva 2 dana

P3260380.jpg

P3260382.jpg

P3260387.jpg

P3260388.jpg

P3260389.jpg

I onda sam vratio ASE i dignuo ga malo.

Onda sam kupio 4 nove gume continental sport contact 3 u dimenziji ko i prije 205/40/17. Mogu reci samo da su gume savrsene sta se tice drzanja ceste, ali se dosta i trose sta je i rezultat dobrog drzanja ceste.

Evo pred mjesec i pol sam kupio a pred 2 danas sam stavio ASA EM9 7x15 felge sa gumama 205/50/15 cisto iz probe kako ce stajati, jer ce mi trebati te felge za posao jer necu moc za posao vozi auto na 17.

DSC00838.jpg

DSC00837.jpg

Jos sam stavi odrugi volan koji je bio puno ocuvaniji od moga i isto tako akumulator drugi.

Jos pred pola godine sam ugradio daljensko zakljucavanje...

I to je vise manje to. Radile su se neke sitnice tipa farbanja maske u znaka u crno, ali se sada nemogu sjetiti.

I evo malo slika koje su slikavane kroz svo ovo vrijeme.

P3270392.jpg

P2220372.jpg

Slika0078.jpg

Slika0077.jpg

Slika0076.jpg

DSC00835.jpg

DSC00662.jpg

DSC00618.jpg

DSC00617.jpg

I za kraj

247184_1983872191128_1072928226_32265887_2222279_n.jpg

Evo ako ima kakvih komentara slobodno tu pisite ;)

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....0211&st=100

Guest
This topic is now closed to further replies.
0