chakija 0 Posted October 23, 2009 Pozz svima naime u proljeće na mojoj duji vjerovatno ide generalka... auto ima preko 350000 stvarnih km tako da je i mašina lagano pri kraju jer prijašnji vlasnici nisu baš ni pazili! Mene sad zanima koliko košta generalka, stari prica oko nekih 6500-7000 kn kaj mi se cini malo puno pošto za 1000 eura mogu nabavit dobru 1.9 tdi 110 ks iz trojke sa svime(barem je za tolko frajer prodaje). Zato vas znalce pitam kaj je isplativije? uzet od trojke, na ovoj napravit generalku??? i kolko se vrte cijene generalki Motor je u mom 1.6 td-ic Hvala na odgovorima Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted October 23, 2009 iskreno ja bi TDic generalno sredio,ipak je to old school motor kakav treba biti u duji,imao sam taj motor u autu i ako se pazi može duboku starost doživjeti a i možda je startniji od 90ks TDI iz trojke kojeg trenutno imam,samo je krajnja brzina manja ali opet ako uzmeš za 1000eura TDi 110ks,gdje piše da ga nećeš za godinu dana isto morati generalno srediti?i to ti je opet 1000 Share this post Link to post Share on other sites
Antonio GTi 16v 0 Posted October 23, 2009 generalno nećeš sredit motor za 7000 kn sigurno jer ti nije dosta niti za djelove koji spadaju pod generalku a osvježit motor s novim karikama, letečim i gumicama ventila, naravno sa brušenjem glave i sjedištima ventila sa rukama računaj negdje oko 3500-4500 kn..za toliko je ja radim a sad kako drugi ne znam... A generalno sredit motor znači sve i jedan dio u motoru novi, znači klipovi novi, bank ležajevi, brušenje bloka, reparirat turbinu, alternator,alnaser i hrpu toga a za to ti nije dosta ni 15000 kn. Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted October 23, 2009 Evo neki topici za orijentaciju,search mi je pomogao http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....mp;hl=generaln* http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....mp;hl=generaln* Share this post Link to post Share on other sites
chakija 0 Posted October 23, 2009 Bome fino, iskreno nisam znao da to toliko košta.... mislim na 1.6 td kad sam imao polugeneralka me ipala 4500 kn s tim da mi je frajer samo 500 uzeo za ruke jer je stari kupio dijelove! skup sport u svakom slučaju . Share this post Link to post Share on other sites
NeniGTI 0 Posted October 26, 2009 moj buraz je dal raditi na svom passatu prošle godine i izašla ga je oko 11000 kn,znači kompletna generalka,štelanje bosch pumpe i novim kumplug setom. Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted October 26, 2009 (edited) Moj je stari na golfu 2 1.6D napravio kod jednog majstora generalnu(samo motor,bez alnasera i ostalih stvari...) za cca 4500 kn i auto je od tada presao 140 000km i jos sve radi bez problema.Znaci sve ovisi tko,sta i kako radi....... Edited October 26, 2009 by Dusko Share this post Link to post Share on other sites
2800aaa 0 Posted October 29, 2009 (edited) kupi djelove preko nekoga tko ti može uzet djelove preko firme . zato jer ti motordiht u zagorskoj ulici u zg-u ima j..... djelove za prihvatljivu cijenu. kada to napraviš nadeš meh. koji če ti to sve napravit. stavi to sve na papir vidjet češ da te manje izade. kojih 7000 za toliko sam si ja na vr-u napravio generalku svi novi djelovi. ne? Edited October 29, 2009 by 2800aaa Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted October 29, 2009 (edited) ja sam si radio generalku tj mestar mi prije 10tk cijena 11500kn -mestar nije uzea nista (ujac od prijatelja), djelovi su uzimani na onu semu rabata glava, blok, karike i novi klipovi strojno obradjeni, reparirana turbina, reparirana bosch pumpa, nova pumpa vode, reparirana sprice, remenice nove i sve popratno od sitnica sta ide kao novo! skupo skupo al zato ide posteno i stvarno malo trosi, velika prednost! Edited October 29, 2009 by mateo.split Share this post Link to post Share on other sites
Bruce_2005 0 Posted October 30, 2009 evo sad cu ti ja rec za moj 1.3 ja u bosni covjeku dao oko 2000kn generalka na motoru i stvarno osjetim da ide bolje Share this post Link to post Share on other sites