Vlajs 0 Posted November 5, 2009 Sta su to pakne na nosacima ? Nosacima motora pretpostavljam...one limene podloške velike kao ili !? Pakne su prednje kocione plocice. Share this post Link to post Share on other sites
Trojan 0 Posted November 5, 2009 Šta se u ZG-u ne kaže pakna za kočionu pločicu? Ispada da samo meni ništa ne puca, al mi zato škripucne nešto kod zadnjeg mosta kad god pređem preko vibro trake ili rupe neke. Iritirajuće jako. Share this post Link to post Share on other sites
Sioux 0 Posted November 5, 2009 H3bate meni nis ne puca ajmo se kladit da ce poceti kroz tjedan dva, a mozda i puca a ja nisam primjetio, a sad kad to znam cu slusati i cuti da puca...ma uzas, nekad je bolje ne znati... Share this post Link to post Share on other sites
gti16v 0 Posted November 5, 2009 Ni meni ništa ne puca. Jedino sto mi je opet riknuo selen. Kotač kada krećem i kočim ide po 2 cm naprijed nazad. Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 5, 2009 Šta se u ZG-u ne kaže pakna za kočionu pločicu? Ispada da samo meni ništa ne puca, al mi zato škripucne nešto kod zadnjeg mosta kad god pređem preko vibro trake ili rupe neke. Iritirajuće jako. Kociona plocica je ako imasi disk a pakna je ako imas bubanj Malo je tehnicki neispravno rec da ides promijeniti pakne na diskovima.. Share this post Link to post Share on other sites
Vlajs 0 Posted November 5, 2009 (edited) Kociona plocica je ako imasi disk a pakna je ako imas bubanj Malo je tehnicki neispravno rec da ides promijeniti pakne na diskovima.. Mi za pakne na dobosima kazemo ferode Cudan je taj hrvatski jezik Edited November 5, 2009 by Vlajs Share this post Link to post Share on other sites
sanel_g3 1 Posted November 5, 2009 ja sam promjenio selene, kugle , krajnike i dva puta u mjesec dana gumice na balans štangi ali opet puca tak da vjerojatno nije ništa od ovdje navedenog Share this post Link to post Share on other sites
Guest argus-rg Posted November 6, 2009 Meni se to isto desavalo na golfu IV , ali samo kad bi isa u rikverc i sta ! onda bi nesto kao puklo , ali isto nikad nisan sazna sbog cega je to bilo ... Share this post Link to post Share on other sites
matija_1988 0 Posted November 6, 2009 meni je na bivšem ventu pucalo i to se jako čulo, kad sam išao u rikverc i motao volan, mislio sam da je selen, al to nisam uspio riješiti... sestra ga je sredila... Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 6, 2009 Mi za pakne na dobosima kazemo ferode Cudan je taj hrvatski jezik Pakna je kocioni dio na ferodi Znaci ovo su tri ferode a na njima pakne, iako u ovom slucaju a i opcenito nisu dio koji se moze zasebno zamijeniti. Tako sam ja bar usvojio taj pojam. @sanel-mijenjao si jer su se potrgali ili jer si mislio da ces s drugim rjesiti problem ? Share this post Link to post Share on other sites
sanel_g3 1 Posted November 6, 2009 mislio sam da zbog tog lupa jer su bile kao napukle ali opet ista stvar Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 6, 2009 mislio sam da zbog tog lupa jer su bile kao napukle ali opet ista stvar Kakve si krajnike imao da su ti pukli ? Share this post Link to post Share on other sites
sanel_g3 1 Posted November 6, 2009 tokić. gumice su interesantne kao dasu ljepljene iz dva dijela tak su se raspucale, Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 6, 2009 tokić. gumice su interesantne kao dasu ljepljene iz dva dijela tak su se raspucale, ja sam uzeo oemferder i swag kugle i krajnike. Nadam se da ce to izdrzat bar godinu dana. Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 6, 2009 Evo ja sa špura, opet ista stvar....još jedino mi preostaje promijeniti homokinetičke......... Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 6, 2009 meni je na bivšem ventu pucalo i to se jako čulo, kad sam išao u rikverc i motao volan, mislio sam da je selen, al to nisam uspio riješiti... sestra ga je sredila... Pa daj pitaj sestru šta je napravila.... Share this post Link to post Share on other sites
Trojan 0 Posted November 6, 2009 Mislim da je to mislio u smislu sestra je napravila totalku A možda se i varam, ja sam tako skužio Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 6, 2009 Haaaa, pa tako i ja znam "srediti" auto (nije da mi neki to nisu već predlagali).... Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted November 7, 2009 Pošto sam već izludio sa "pucanjem" u predjelu gdje se nalazi ista, a i bogu fala sve promijenio od same letve, spona, kugli, zglobova......, e pa više sam ostao bez idea što bi moglo pucati ispod auta kada se lagano kreće naprijed ili nazad i volan se počne okretati, pa pitam i molim za pomoć nekoga tko je to uspio riješiti Unaprijed hvala, plaćam pivu i čevape tko mi pomogne Pa valjda ti letva volana na zupcima ima lufta, druge nema kaj biti...... Kupi novu letvu volana...... Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted November 7, 2009 (edited) Ili još jedna mogučnost da puca u samim amortizerima, imao takav slučaj na audi b4 (možda sam tjedan dana tražio uzrok gdje puca, i bio sam siguran da nevaljaju ležajevi amortizera i da opruge pucaju, a zapravo su bili amortizeri krivi), pa sam našpricao amortizere sa wd-om, kromirani dio amortizera (ali pošteno našpricao sve okolo) i malo njihao auto 1-2 dana je dobro (ne puca) dok se wd ne osuši, radilo se o kayaba amortizerima, a npr. na dvojki kayaba ništ ne puca.... I da napomenem, počeli su pucati amortizeri tjedan dana stari, a stari su ulje van bacili pa nisu ništa pucali.... Edited November 7, 2009 by diesel power Share this post Link to post Share on other sites
matija_1988 0 Posted November 7, 2009 Pa daj pitaj sestru šta je napravila.... trojan ti je već napisal.... totalku je napravila Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 7, 2009 Pa valjda ti letva volana na zupcima ima lufta, druge nema kaj biti...... Kupi novu letvu volana...... Nisam baš novu kupio, ali u svakom slučaju je bolja nego što sam imao i opet isto, sad još jedino homokinetički zglobovi...... Share this post Link to post Share on other sites
444IN 0 Posted November 7, 2009 Lool citam ovo i ne vjerujem, ja ovo slusam vec nekakve 2 godine, vec sam otupio i vise ne pokusavam uopce naci sto je, sve sam probao valjda i nis, e pa onda reko nek puca dok nest ne otpadne i gotovo....samo nist nikako da otpadne .... Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 7, 2009 Pa gle, to je u redu s tvoje strane, no vjeruj mi, meni nebi bilo svejedno da mi nešt otpadne pri 187kmh.... Share this post Link to post Share on other sites
djuro G3 0 Posted November 8, 2009 ni ja se ne uzbudjujem od tog pucanja nikak da otkrijem kaj je. puca i nis ne od pada zato neka puca puca nek eksplodira..... Share this post Link to post Share on other sites