MarioIV 11 Posted November 8, 2009 lako za to puca ne smet meni, ali zenskama smeta "nesto ti je puklo" vec sam napamet zapamtio tocno kako kazu Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 8, 2009 Da...meni se isto par puta desilo da cak i ona skuzi da je neki kurac ''otpao'' A ja se ono pravim lud..nisam cuo Uh nemogu docekat ponedjeljak. Sve nove djelove ovjesa cu stavit pa cemo vidjet jel ima smisla ili ne. Jedino sta ce ostat staro to je letva..iako ona nije ovjes bas.. Jel mi moze netko objasnit za tu glupu letvu kako to sljaka i koji su moguci znaci i oblici njenog trošenja tj kad nevalja. Recimo volan mi je podosta direktan, nema nekog bas velikog lufta ( mislim s obzirom na starost i kilometre ), ne curi nigdje nista, nekada kad na mjestu motam volan onako osjetim da kao da ''pređem preko neke kvrge'' kad ga vrtim... Jel moze netko to objasnit i odgovorit na gore postavljeno pitanje ?! Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 12, 2009 Meni nis ne puca vise Share this post Link to post Share on other sites
zizz 0 Posted November 12, 2009 zasad al ajde, znaci iskljucujemo pucanje letve volana Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 12, 2009 E bas to... za sad !! Evo sto sam napravio: Komplet Powerflex svi seleni na prednjim vilicama i zadnjem mostu. Powerflex guma oko letve volana Nove kugle Nove spone Novi krajnici Novi nosaci motora Novi oni kurci na kraju balans stange Nove gumice balans stange Eto to je danas novo na autu i za sad kako sam rekao nema lupanja. Vidjet cu s vremenom sta i kako. Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 12, 2009 (edited) E, pa ja sam to isto sve zamijenio i kurtać Sve više sumnjam na homokinetičke zglobove, al čekam još malo da vidim kaj će se dalje događati.... Edited November 12, 2009 by Caby Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted November 12, 2009 (edited) citam tekst i sretan sam sto ja nemam takve nuspojave na autu Edited November 12, 2009 by trojka Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 12, 2009 E, pa ja sam to isto sve zamijenio i kurtać Sve više sumnjam na homokinetičke zglobove, al čekam još malo da vidim kaj će se dalje događati.... Koje/kakve si dijelove koristio od ovih koje sam ja naveo? Mislim da tu kvaliteta mozda igra neku ulogu.. Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 13, 2009 Komplet custom made svi seleni na prednjim vilicama guma oko letve volana - original Nove kugle - original Nove spone - zamjenske, ok je firma Novi krajnici - zamj. Novi nosaci motora - original, u ok su stanju Novi oni kurci na kraju balans stange - zamj. Nove gumice balans stange - zamj. Letva volana od VR6 2.9 modela, koja još laganije se okreće od 2.8 Nove šalice amortizera i oni gore "seleni" Nove gewinde .........Eto, jedino još homo zglobovi ostaju...... Share this post Link to post Share on other sites
zizz 0 Posted November 13, 2009 ja isto sumnjam na homo zglobove.... Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 13, 2009 Pa imas skroz ok setup kao i ja osim sto nam se razlikuju seleni za koje mislim da nebi trebali biti razlog. Drugu ideju nemam Share this post Link to post Share on other sites
Trojan 0 Posted November 13, 2009 (edited) Pa imas skroz ok setup kao i ja osim sto nam se razlikuju seleni za koje mislim da nebi trebali biti razlog. Drugu ideju nemam Od početka ovo čitam i cijelo vrijeme mi se homo zglobovi provlače po glavi. sven, ti ih nisi mjenjao a prestalo ti pucat? Edited November 13, 2009 by TROJAN Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 13, 2009 Od početka ovo čitam i cijelo vrijeme mi se homo zglobovi provlače po glavi. sven, ti ih nisi mjenjao a prestalo ti pucat? Ja ih nisam mijenjao da! Kad smo vec kod tog kad se oni mijenjaju i zašto ? Sta kad kuglice poispadaju van ? Share this post Link to post Share on other sites
Durandal 0 Posted November 17, 2009 Imam isti problem na jedinici, pukne/klikne oko desnog prednjeg kotaca kad smotam jace lijevo nakon kraceg ili duljeg stajanja. Seleni promijenjeni, spona i krajnik su zamijenjeni originalima prije koju godinu, lezaj amortizera je dobar. Promijenio kuglu, nista. Promijenio homokineticki na koji sam sumnjao, i dalje isto. Tako da vecina koja se nada da ce srediti stvar zamjenom zgloba, nemojte se bas nadati. Preostaje letva volana (rekao majstor na shpuru da ima malo lufta, koji se bas i ne osjeti na volanu), ili sam amortizer... A dobio sam i hint da bi to mogla biti opruga koja se stalno neki vrag namjesta. Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted November 17, 2009 Meni je kvrckanje prestalo kad sam promjenio oba kineticka ali unutarnja do mjenjaca,pukla mi je manzeta pa sam jedan rastavio kad je vec bio dole. Na unutarnjoj 'zvjezdi' se vidjelo da se zajela.Obje nove i ko sisa.I sto se tice vlasnika cetvorki koje imaju donji uzduzni nosac motora,imao sam mali luft i na njemu i znao je i on malo lupnit.Skinio ga i rastavio onaj deblji kraj tj salicu gdje je guma unutra.Izrezao malo deblji komad plastike po unutarnjem obliku salice,izbusio rupu za saraf i namontirao nazad sa gumom koja je onda bila malo vise stisnita unutra i od lufta vise ni L.Nekazem da vas to pati nego navodim svoj slucaj pa ako pomogne... Share this post Link to post Share on other sites
Mojsije 0 Posted November 18, 2009 (edited) Pošto sam već izludio sa "pucanjem" u predjelu gdje se nalazi ista, a i bogu fala sve promijenio od same letve, spona, kugli, zglobova......, e pa više sam ostao bez idea što bi moglo pucati ispod auta kada se lagano kreće naprijed ili nazad i volan se počne okretati, pa pitam i molim za pomoć nekoga tko je to uspio riješiti Unaprijed hvala, plaćam pivu i čevape tko mi pomogne ako osjetiš kao da preskače volan to je vjerovatno kardan volana ista stvar na mojoj duji u vožnji ne puca jer nije potrebna velika sila (koja se prenosi preko kardana ) dok u mjestu ili sporoj vožnji kao da preskače , izližu se žlijebovi Edited November 18, 2009 by Mojsije Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted November 21, 2009 ako osjetiš kao da preskače volan to je vjerovatno kardan volana ista stvar na mojoj duji u vožnji ne puca jer nije potrebna velika sila (koja se prenosi preko kardana ) dok u mjestu ili sporoj vožnji kao da preskače , izližu se žlijebovi Ne osjetim da preskače volan, dapače, osjetim sad kako sam promijenio letvu, da mi auto malo "vuče" na lijevu stranu, al mislim da je to do ceste heh....mislim da ću još promijeniti komplet prednje selene i homokinetičke i ak tada ne prestanu sranja, onda će početi meni nešto pucati, a mislim da znate na šta mislim.. Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted November 26, 2009 kak se promjeni taj kardan volana ? Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted November 26, 2009 evo jedan prijedlog imao sam slucaj puckanja na skroz malim brzinama i kad na mjestu klimam lijevo desno tucka kao da ima nesto lufta (krajnik, spona...)nakon pretrage sve je bilo u redu sto se tice ovjesa a i dalje je tuckalo slucajno sam skuzio da je luft na stangi volana koja je u dva dijela i tamo gdje ulazi jedna u drugu se napravio luft i onda sam to zavario mislio sam da nece funkcionirati podesavanje visine volana kao nece moci uci-izaci stanga kod pomicanja al sve funkcionira i vise ne pucka auto je moja seat arosa nakon nekog vremena isto mi se desilo i na passatu al tu nisam vario nego samo nabio jedno u drugo malo jace ne kazem da je to i kod vas al provjerite e i imao sam slucaj da su puckali seleni (gore-dolje) po mostu pa i to pogledajte Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted August 20, 2010 Dužan sam odgovor u ovom topicu, zamijenio sam homolinetičke zglobove i sad je sve u redu, nema više pucanja..... Share this post Link to post Share on other sites
kile_passat 0 Posted August 20, 2010 Dužan sam odgovor u ovom topicu, zamijenio sam homolinetičke zglobove i sad je sve u redu, nema više pucanja..... i meni je nešto "strugalo" kad smotam puni lijevi...pukla je guma na homokinetičkom i iscurila mast pa je zglob izgleda pri kraju Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted August 21, 2010 Šogi ima MK3 i isto lupka kad kreće, sjeo provozo, neosjetim ništa da se pomakne volan, nego baš pod nogama lupi. Znači redom, kinetički, ovjes, letva volana..jel moguće u mjenjaču da je nešto odsviralo? jel baš mi se čini da negdje oko mjenjača kaže TUP Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted August 21, 2010 Šogi ima MK3 i isto lupka kad kreće, sjeo provozo, neosjetim ništa da se pomakne volan, nego baš pod nogama lupi. Znači redom, kinetički, ovjes, letva volana..jel moguće u mjenjaču da je nešto odsviralo? jel baš mi se čini da negdje oko mjenjača kaže TUP Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted August 21, 2010 Ja nikako da napravim spur da bude sve dobro. Bojim se da je leteva u banani... Naprave mi spur, prođem 500m i vratim se na instrumente i sve pomaknuto za 2 stupnja... Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted August 21, 2010 (edited) Ja nikako da napravim spur da bude sve dobro. Bojim se da je leteva u banani... Naprave mi spur, prođem 500m i vratim se na instrumente i sve pomaknuto za 2 stupnja... isto tako i meni.nekidan napravija optiku i sad opet nije u redu. bilo dobro prva 2 dana Edited August 21, 2010 by marko-zd Share this post Link to post Share on other sites