1 1
Caby

G3 i ostali

Recommended Posts

lako za to puca ne smet meni, ali zenskama smeta :boo

"nesto ti je puklo" vec sam napamet zapamtio tocno kako kazu

Da...meni se isto par puta desilo da cak i ona skuzi da je neki kurac ''otpao'' :rotfl A ja se ono pravim lud..nisam cuo :lol2

Uh nemogu docekat ponedjeljak. Sve nove djelove ovjesa cu stavit pa cemo vidjet jel ima smisla ili ne. Jedino sta ce ostat staro to je letva..iako ona nije ovjes bas..

Jel mi moze netko objasnit za tu glupu letvu kako to sljaka i koji su moguci znaci i oblici njenog trošenja tj kad nevalja.

Recimo volan mi je podosta direktan, nema nekog bas velikog lufta ( mislim s obzirom na starost i kilometre ), ne curi nigdje nista, nekada kad na mjestu motam volan onako osjetim da kao da ''pređem preko neke kvrge'' kad ga vrtim...

Jel moze netko to objasnit i odgovorit na gore postavljeno pitanje ?!

zasad :P

al ajde, znaci iskljucujemo pucanje letve volana :D

E bas to... za sad !!

Evo sto sam napravio:

Komplet Powerflex svi seleni na prednjim vilicama i zadnjem mostu.

Powerflex guma oko letve volana

Nove kugle

Nove spone

Novi krajnici

Novi nosaci motora

Novi oni kurci na kraju balans stange

Nove gumice balans stange

Eto to je danas novo na autu i za sad kako sam rekao nema lupanja. Vidjet cu s vremenom sta i kako.

E, pa ja sam to isto sve zamijenio i kurtać

Sve više sumnjam na homokinetičke zglobove, al čekam još malo da vidim kaj će se dalje događati.... <_<

Edited by Caby

citam tekst i sretan sam sto ja nemam takve nuspojave na autu :)

Edited by trojka

E, pa ja sam to isto sve zamijenio i kurtać

Sve više sumnjam na homokinetičke zglobove, al čekam još malo da vidim kaj će se dalje događati.... <_<

Koje/kakve si dijelove koristio od ovih koje sam ja naveo? Mislim da tu kvaliteta mozda igra neku ulogu..

Komplet custom made svi seleni na prednjim vilicama

guma oko letve volana - original

Nove kugle - original

Nove spone - zamjenske, ok je firma

Novi krajnici - zamj.

Novi nosaci motora - original, u ok su stanju

Novi oni kurci na kraju balans stange - zamj.

Nove gumice balans stange - zamj.

Letva volana od VR6 2.9 modela, koja još laganije se okreće od 2.8

Nove šalice amortizera i oni gore "seleni"

Nove gewinde

.........Eto, jedino još homo zglobovi ostaju...... :mellow:

Pa imas skroz ok setup kao i ja osim sto nam se razlikuju seleni za koje mislim da nebi trebali biti razlog.

Drugu ideju nemam :(

Pa imas skroz ok setup kao i ja osim sto nam se razlikuju seleni za koje mislim da nebi trebali biti razlog.

Drugu ideju nemam :(

Od početka ovo čitam i cijelo vrijeme mi se homo zglobovi provlače po glavi. :)

sven, ti ih nisi mjenjao a prestalo ti pucat?

Edited by TROJAN

Od početka ovo čitam i cijelo vrijeme mi se homo zglobovi provlače po glavi. :)

sven, ti ih nisi mjenjao a prestalo ti pucat?

Ja ih nisam mijenjao da!

Kad smo vec kod tog kad se oni mijenjaju i zašto ? Sta kad kuglice poispadaju van ?

Imam isti problem na jedinici, pukne/klikne oko desnog prednjeg kotaca kad smotam jace lijevo nakon kraceg ili duljeg stajanja.

Seleni promijenjeni, spona i krajnik su zamijenjeni originalima prije koju godinu, lezaj amortizera je dobar. Promijenio kuglu, nista. Promijenio homokineticki na koji sam sumnjao, i dalje isto. Tako da vecina koja se nada da ce srediti stvar zamjenom zgloba, nemojte se bas nadati.

Preostaje letva volana (rekao majstor na shpuru da ima malo lufta, koji se bas i ne osjeti na volanu), ili sam amortizer... A dobio sam i hint da bi to mogla biti opruga koja se stalno neki vrag namjesta.

Meni je kvrckanje prestalo kad sam promjenio oba kineticka ali unutarnja do mjenjaca,pukla mi je manzeta pa sam jedan rastavio kad je vec bio dole. Na unutarnjoj 'zvjezdi' se vidjelo da se zajela.Obje nove i ko sisa.I sto se tice vlasnika cetvorki koje imaju donji uzduzni nosac motora,imao sam mali luft i na njemu i znao je i on malo lupnit.Skinio ga i rastavio onaj deblji kraj tj salicu gdje je guma unutra.Izrezao malo deblji komad plastike po unutarnjem obliku salice,izbusio rupu za saraf i namontirao nazad sa gumom koja je onda bila malo vise stisnita unutra i od lufta vise ni L.Nekazem da vas to pati nego navodim svoj slucaj pa ako pomogne...

Pošto sam već izludio sa "pucanjem" u predjelu gdje se nalazi ista, a i bogu fala sve promijenio od same letve, spona, kugli, zglobova......, e pa više sam ostao bez idea što bi moglo pucati ispod auta kada se lagano kreće naprijed ili nazad i volan se počne okretati, pa pitam i molim za pomoć nekoga tko je to uspio riješiti :mellow:

Unaprijed hvala, plaćam pivu i čevape tko mi pomogne :zivio

ako osjetiš kao da preskače volan to je vjerovatno kardan volana

ista stvar na mojoj duji

u vožnji ne puca jer nije potrebna velika sila (koja se prenosi preko kardana ) dok u mjestu ili sporoj vožnji kao da preskače , izližu se žlijebovi

Edited by Mojsije

ako osjetiš kao da preskače volan to je vjerovatno kardan volana

ista stvar na mojoj duji

u vožnji ne puca jer nije potrebna velika sila (koja se prenosi preko kardana ) dok u mjestu ili sporoj vožnji kao da preskače , izližu se žlijebovi

Ne osjetim da preskače volan, dapače, osjetim sad kako sam promijenio letvu, da mi auto malo "vuče" na lijevu stranu, al mislim da je to do ceste :mellow: heh....mislim da ću još promijeniti komplet prednje selene i homokinetičke i ak tada ne prestanu sranja, onda će početi meni nešto pucati, a mislim da znate na šta mislim.. :rotfl

evo jedan prijedlog

imao sam slucaj puckanja na skroz malim brzinama i kad na mjestu klimam lijevo desno tucka kao da ima nesto lufta (krajnik, spona...)nakon pretrage sve je bilo u redu sto se tice ovjesa a i dalje je tuckalo

slucajno sam skuzio da je luft na stangi volana koja je u dva dijela i tamo gdje ulazi jedna u drugu se napravio luft i onda sam to zavario

mislio sam da nece funkcionirati podesavanje visine volana kao nece moci uci-izaci stanga kod pomicanja al sve funkcionira i vise ne pucka

auto je moja seat arosa

nakon nekog vremena isto mi se desilo i na passatu al tu nisam vario nego samo nabio jedno u drugo malo jace

ne kazem da je to i kod vas al provjerite

e i imao sam slucaj da su puckali seleni (gore-dolje) po mostu pa i to pogledajte

Dužan sam odgovor u ovom topicu, zamijenio sam homolinetičke zglobove i sad je sve u redu, nema više pucanja.....

Dužan sam odgovor u ovom topicu, zamijenio sam homolinetičke zglobove i sad je sve u redu, nema više pucanja.....

i meni je nešto "strugalo" kad smotam puni lijevi...pukla je guma na homokinetičkom i iscurila mast pa je zglob izgleda pri kraju :(

Šogi ima MK3 i isto lupka kad kreće, sjeo provozo, neosjetim ništa da se pomakne volan, nego baš pod nogama lupi.

Znači redom, kinetički, ovjes, letva volana..jel moguće u mjenjaču da je nešto odsviralo? jel baš mi se čini da negdje oko mjenjača kaže TUP

Šogi ima MK3 i isto lupka kad kreće, sjeo provozo, neosjetim ništa da se pomakne volan, nego baš pod nogama lupi.

Znači redom, kinetički, ovjes, letva volana..jel moguće u mjenjaču da je nešto odsviralo? jel baš mi se čini da negdje oko mjenjača kaže TUP

Ja nikako da napravim spur da bude sve dobro. Bojim se da je leteva u banani...

Naprave mi spur, prođem 500m i vratim se na instrumente i sve pomaknuto za 2 stupnja...

Ja nikako da napravim spur da bude sve dobro. Bojim se da je leteva u banani...

Naprave mi spur, prođem 500m i vratim se na instrumente i sve pomaknuto za 2 stupnja...

isto tako i meni.nekidan napravija optiku i sad opet nije u redu. bilo dobro prva 2 dana

Edited by marko-zd

1 1