Guest zele Posted October 6, 2006 Ja sam ovdje novi pa vas na pocetku sve pozdravljam! Imao sam golfa 2, 4 i sada 5 ali nikada nisam bio uclanjen u club. Imam problem s golfom 5 2.0 tdi star dvije godine preso 54tkm.. u voznji iznad 60kmh do 90kmh kao da nesto struze.. diskovi i plocice nisu provjereno. Lokalni mestar ne vidi nista sto bi moglo biti a kod ovlastenog mi se neda ici jer ce me oderat. Garancija istekla pa nema svrhe bacat novce! Ako netko zna dobrog mestra u zg ili okolici? zahvaljujem na odgovorima! Share this post Link to post Share on other sites
Nestorov 0 Posted October 7, 2006 Pa bas se iz slike koju si stavio ne vidi u cemu bi bio problem Nist te nece kostat da odes kod ovlastenog i pitas, ne moras popravljat ak neces. Share this post Link to post Share on other sites
Guest biciklist Posted October 7, 2006 lezak ne struze... Share this post Link to post Share on other sites
Guest zele Posted October 7, 2006 i ja mislim da cu morati kod ovlastenog jer i danas sam bio kod jednog mestra. Pogledao je i on slijeze ramenima.... Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted October 7, 2006 nemoj se sad ljutit,al to sto si opisao da struze je ko da pitam decke sto bi moglo bit kad mi skripi u autu. mislim treba ipak nesto detaljnije.odredjenu brzinu imamo,ok. samo kad vozis ravno ili i kad skreces lijevo ili desno.jel to nakon kocenja jos uvijek struze ili ne.jel auto opterecen,da ili ne.jel isto struze kad je opterecen...................ima tu mali mio mogucnost. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted October 7, 2006 e imam ja problem, kada zaljuljam auto u mjestu s boka skripi,a recimo kada ga dodem s prijeda po sredini nista. isto tako i straga.a opet kad doedm sprijeda sa strane ljulati skripi. radise omom golfu iv Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted October 7, 2006 jesu li to seleni ili sta vec.naime na autu je sve original.Od amortizera pa do toga.Inace 2000 god,karavan,240 i nesto km Share this post Link to post Share on other sites
Guest biciklist Posted October 7, 2006 e imam ja problem, kada zaljuljam auto u mjestu s boka skripi,a recimo kada ga dodem s prijeda po sredini nista. isto tako i straga.a opet kad doedm sprijeda sa strane ljulati skripi. radise omom golfu iv pa sta ga ljuljas :doh: : Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted October 7, 2006 ma smeta mi pri nekim radnjama na zadnjim sicovima,pa azto sam i uzeo karavan, : Share this post Link to post Share on other sites
Žac 0 Posted October 7, 2006 2zele jel se cuje kad daje?? gas ili kad koči?? motorom? Share this post Link to post Share on other sites
Guest zele Posted October 7, 2006 istina trebao bi to detaljnije opisati. Ali nije da se bas kuzim u aute pa eto... sad cu pokusati sto detaljnije... znaci to se pocelo dogadjati prije mj i pol i sada se cuje sve jace i jace. Pri brzini od 60 do 100kmh prednji kotaci oba dva naizmjence koda struzu o nesto, bruje.. samo kada se vozi ravno! U zavojima odnosno pri skretanju desno ili lijevo ne zuji!!! Kada pustim gas i kada usporava jace se cuje nego kada mu nabijam gas... Isto se dogadja i kad je auto opterecen i kada nije. Kada se koci isto struze jedino ako kocenjem smanjim brzinu ispod 60kmh onda se vise ne cuje. Ovako,, dva mehanicara su skidali kotace i gledali ali nitko nije obracao paznju na gume i felge. Imam originale vw felge kupljene s autom... e al i moj stari zna voziti auto pa postoji mogucnost da je negdje zakacio i sjebo mi felge. Pito sam ga al naravno kaze da nije, nije ni lud da prizna jer bi ja :plac: i jel moze biti do guma? da su gume otisle? pa zuje... kaze stari da mi gume pjevaju da su gume sjebane.. e sad tko je tu sjeban ne znam ali netko i nest je... mario vidim ti si neki saljivdija.. neka neka mora netko jebat u mozak ljude koji se bas ne kuze u aute.. Share this post Link to post Share on other sites
Žac 0 Posted October 7, 2006 Problem bi ti mogal biti lageri u mjenjaču.Mo??da bi bilo dobro ispustiti ulje iz mjenjača da se vidi na nema ??pene unutra. Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted October 8, 2006 zac, kaj nece spena ostat na magnetu? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted October 8, 2006 mario vidim ti si neki saljivdija.. neka neka mora netko jebat u mozak ljude koji se bas ne kuze u aute.. nisam,cak sam i pokusao pomoci,ali izgleda da se niti ja ne kuzim u te stvari. nego u cemu bi kod mene mogao biti problem. Netko mi rece gumeni oslonci ovjsa... Share this post Link to post Share on other sites
Žac 0 Posted October 8, 2006 2fog ak se jako rasulo magnet nemre poloviti sve,a i ulje je sivkaste boje. Share this post Link to post Share on other sites
Guest zele Posted October 8, 2006 mario s obzirom na tvoje sportske aktivnosti na straznjem dijelu auta savjetujem ti da si kupis kombi... ima sad lijepih vw kombia e i tvoji problemi ce biti rijeseni nema vise udaranja glave, grcenje neportrebnih misica i sl... a da ne govorimo o unistavanju ovjesa e a i kod kombica mozes i neki party ono dvije u naletu i to.. : Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted October 8, 2006 2fog ak se jako rasulo magnet nemre poloviti sve,a i ulje je sivkaste boje. da mu se u getribi nes razulo nebi mogo saltat sve brzine.tolko do razpadnute getribe. @ zele: imas zimske gume????ili neke druge lijetne koje bi mogo za probu montirati???? probaj za pocetak s gumama jer se to na brzinu moze provjeriti.ostalo je trazenje igle u slami. auto je serijala si reko,znaci poluosovina ne moze po balansstangi strugati,ok. isto tak nemre po kraku strugati,ok. pogledaj si one plastike unutar blatobrana koje stite od blata.kontroliraj da li su sve nitne i kopce na svom mjestu. pogotovo desna strana se voli odvojiti i kod vecih brzina strugati po gumi. mozda bi i dobro bilo da dignes auto i pogledas sam da li negdje ima oznake da je strugalo. P.S.: manite se OTa jer ce vam se kad tad vratit kad cete trebati pomoc Share this post Link to post Share on other sites
Guest zele Posted October 8, 2006 zahvaljujem svima na odgovorima i uopce na trudu da mi nest napisu! jady one plastike sam prosli tjedan gledao.. imas pravo desna strana je ispala iz lezista i sigurno pri vecim brzinama leprsala. To sam sve malo cvrsce pricvrstio da vise ne ispada! ali opet isto... posto nemam nikakve druge gume danas sam pokusao prednje staviti straga a zadnje sprijeda i opet isto ali koda malo manje struze... gume bas nisu u najboljem stanju ali jos se da s njima prijeci. Jedna guma za njega malo bolja od 900kn na dalje tak da mi to ne bi bila mala investicija. Mislim da cu prvo otici u ovlasteni ovaj tj kad uhvatim vremena. Vidit cemo sto ce oni reci valjda bi oni trebali znati. Share this post Link to post Share on other sites
Guest zele Posted October 9, 2006 evo danas bio kod ovlastenog servisera cupan u bjelovaru! Covjek je sjeo u auto napravio krug i rekao najvjerovatnije je otisao lezaj i kugla... ali sad cemo ga dic na dizalicu pa vidjeti i tako je i bilo! jos je ustanovio da mi onaj manji ja ih zovem ventilatora ne radi! kaze pregorio treba novi! Samo djelovi ce kostati 3600kn s pdv.om plus ruke ode mi jedna placa moje pohvale jer je odmah znao sto je otislo i sve mi i pokazao gdje struze gdje kugla ima lufta. Svaka cast, dva lokalna mestra su gledala i nisu imali pojima! Izgleda da samo yugo znaju popravljat... U cet ide na servis pa cemo vidjeti kako ce napraviti posao! Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted October 10, 2006 Ista stvar meni sa lezajem kotaca... evo neki dan opet poceo zujat, hebem ti distance od 3cm Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted October 10, 2006 jesi stavio skf opet? Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted October 10, 2006 jesi stavio skf opet? Fag - najskuplji koji su se mogli nac Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted October 10, 2006 i profuckali, a trebas probat stavit otraga distance onako kako smo pricali :palacgore: Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted October 10, 2006 i profuckali, a trebas probat stavit otraga distance onako kako smo pricali :palacgore: Evo neki dan profuckali... izgleda da cu morat, a opce ne znam kad, moram ga mjenjat za kombija HOCE TKO ???? Share this post Link to post Share on other sites