0
toniŠB

Manja potrošnja goriva

Recommended Posts

Evo napokon stiglo gorivo Euro 5 u BiH, :bravo

Nije reklama, ali BP Energopetrol na svim prodajnim mjestima ima u ponudi benzinsko i disel gorivo Euro 5, nešto je skuplje od euro 4 za cca 3 pfeninga (10-ak lipa), :palacg

Ali kako čujem od nekih koji su testirali, kvaliteta je na zavidnoj razini i može se preći 150-200km više.

"Primjera radi Vozilo koji troši oko 5 l na 100 km na otvorenoj cesti (prema tvorničkim specifikacijama), zapravo troši 7 na autoputu pri 130/140 na sat, sa natočenih 250 kuna Euro 4 goriva, prijeđe 350 km i upali se rezerva. Dok isto to vozilo sa natočenih 250 kuna Euro 5 goriva prijeđe 470 km do rezerve, a ako imamo na umu da je to gorivo skuplje i time imamo manju količinu u litrama u rezervoaru, razlika je itekako velika i zapravo nevjerojatna"

Jučer sam natočio pun rezervoar, pa vidjet ćemo rezultat!

Usput bi volio čuti mišljenje iskusnijih po ovome pitanju, i da li smeta vozilima to što je radina sumpora minimalna (manje podmazivanje) i da li je potrebno dodavati aditive?

Svaki komentar dobro došao.

pozz

javi ako bude istina to da se vise km napravi s tim gorivom.

vidim da je davno pisano, al Toni ako si još ovdje, reci mi gdje su te Energopetrol pumpe i jesi zadovoljan sa gorivom ili je isto kao i prije?

P.S. Mislim da sam te danas vidio u Mostaru!

Ma nikakve razlike cak sam manje napravio sa njim nego sa obicnim eurodiselom mislim da je u principu to isto gorivo samo sa drugim imenom.....

0