0
acovw

governor mod

Recommended Posts

darac i medo u sta da se okladimo ? to mozda neispravni 1.6 moze uzet toliko kad se naljuti :palacg

i daj mi jedan dobar razlog zasto bi uzimao vise od 7 , istina ne gazim ga ono sad da mu dusu vadim ono nesvjesno i nekontrolisano , ali kad bi to radio uzimo bi i 10 l :palacg

Edited by DOHC 16 V

darac i medo u sta da se okladimo ? to mozda neispravni 1.6 moze uzet toliko kad se naljuti :palacg

i daj mi jedan dobar razlog zasto bi uzimao vise od 7 , istina ne gazim ga ono sad da mu dusu vadim ono nesvjesno i nekontrolisano , ali kad bi to radio uzimo bi i 10 l :palacg

od kolege sa posla afn cipiran trosi tolko kad se lagano vozis i kad ga cepis 11-12 proguta ja znam jer sam ga vozio a auto je 100% ispravan da ne moze biti ispravniji zato ti kazem da ti ne moze trositi 7l-pun gas.

necu i ne zelim se raspravljat vi pojedinci kao i uvijek znate najbolje , dobro neka bude onda da tdi moze trosit taj njegov 12 , a onda neka KR ILI ABF SERIJSKI TROSE PO 35L :palacg

svakom troši onoliko koliko mu pumpa daje goriva...ak malo previše našvrljiš potrošio bi i 8L... al i dimio... :palacg

neznam čemu navlačenje oko potrošnje kad je razgovor o klipu u boschpumpi i dizanju snage....

potrošnji tu nije mjesto :palacg

evo da se i ja ubacim

auto naturpijan na 150-160 ks i da ne trosi preko 7 lit ili neko brije bez veze ili taj nije ni blizu tih 150-160 ks

AFN koji trosi 12 lit nemoze bit ispravan da si mamu he.. pa makar i nachipiran jer sto je previse ni s kruhom nevalja

1.6 diesel skroz ispravan kompresija 30, slozena bosch pumpa i nove dizne sve orginal moze bez problema povuci 7 litara kad se naljuti ili posteno optereti (govorim o jednom svom bivsem autu) a isti sam vozio u normali ispod 5 lit

i na kraju sto Tonac veli tko tunira ne pita za potrosnju

a i slazem se da je veci gust sjest u auto kojeg si skemijao nego u neki nachpiani jer ga vise cjenis jer si se naradio na njemu samo sto je kod takvih upitan rok trajanja al po mojem i to nebi trebalo biti upitno kao i potrosnja

Ja samo znam da istim načinom vožnje golf 4 tdi 110 ks troši 5 litara, četvorka tdi pd 116 ks cca 5,8, dvojka 1.6 td-ic cca 5,6 litara a dvojka 1.6 d brzine 8 litara i neznam kaj je tu sad nekome čudno (svi auti serijski).

Vozio sam puno raznih dizela i mislim da nema štedljivijeg dizel motora (gledajuči snagu i ccm.) od 1.9 tdi-a 110 ks!

A ako nekome taj motor pa makar i čipiran troši 10-12 litara ili mu je gas non stop do poda ili mu nekaj nije u redu sa autom, ili mu negdje nafta curi......

meni 1.6td troši 10-11 kad ga pržim s otvorenom boš pumpom, i boostom na 1.4bara... dok je s neotvorenim gorivom 6litara bila potrošnja...

Ja samo znam da istim načinom vožnje golf 4 tdi 110 ks troši 5 litara, četvorka tdi pd 116 ks cca 5,8, dvojka 1.6 td-ic cca 5,6 litara a dvojka 1.6 d brzine 8 litara i neznam kaj je tu sad nekome čudno (svi auti serijski).

Vozio sam puno raznih dizela i mislim da nema štedljivijeg dizel motora (gledajuči snagu i ccm.) od 1.9 tdi-a 110 ks!

A ako nekome taj motor pa makar i čipiran troši 10-12 litara ili mu je gas non stop do poda ili mu nekaj nije u redu sa autom, ili mu negdje nafta curi......

od burazera 110ks chipani, kad sam isao u bosnu nigdje se po autoputu nisam vozio ispod 160, po lokalnim cestama dolje sam se vozio za bajama koji znaju kako cesta izgleda sam se vozio jako posteno, istotako i cijeli put nazad vozio sam se kao i dolje, auto je trosio 5.3 litara...

naj zesci motor od vw-a sto se tice potrosnje definitivno... :palacg

@ aco: gle, i ja volim te TD motore, nagledao sam se keca a i vozio u njemu, svaka cast svima, ne vrijedam nikoga, iz prve ruke sam vidio koliko traje jako dignuti 1.6TD motor, kada dizes boost raste ti moment i to dobro debelo trga blok motora htio ti to ili ne... ja vam govorim da jako smanjujete trajnost motora sa time, pogotovo ako ga mislite sloziti da se vrti 6500okretaja.

evo moje iskreno misljenje:

MacX ima Ibizu GT TDI sa 110ks+chip+otvoren ispuh, taj auto ide slabije od mog, moj ide vrh 16 sec. znaci tvoj na 1.3bara ide nesto bolje od standard 110ks ide MOZDA 17 sec na 402, onda sa chipanom nemas sta raditi.

kec sa 1.6TD motorom je vozio 15.6!!! decko je imao malo pameti za slozit takav motor, standard auspuh!, najmanju turbinu...

neznam gdje si nasao 116ks iz AFN-a, ima jedna duja koja zasluzuje da joj se skine kapa decko nema governor mod, auto ide 15.8 na 402m, meni pobjegne u startu zbog losih guma i poslije ga hvatam...

decko sa kecom ovdje kod nas je prao fabiu RS chipanu na 170ks, da zanemarimo to koliko je kec laksi od duje(100kg) duja sa 300 kubika vise bi morala ici ko taj kec, a jos nijednu duju nisam vidio a ni cuo za nju da ide toliko...

uglavnom, td kada se slozi ide puno bolje od serijale, i da se natjeravati sa svakakvim autima, ali trajnost mu ide na kvadrat u minus pogotovo ako mislis gledati 6K okretaja...

sto se tice Chip tuninga, da ti imas gdje staviti chip vjeruj mi stavio bi ga, jer dobijes sigurnih 30ks i razliku nebo/zemlja sa chipom i bez chipa zato nemoj prodavat maglu, to je jedina stvar uz protocniji auspuh koju mozes napraviti da bi podigao snagu a da ostavis sve mahanicke dijelove gore i valjda zato su svi bedasti pa mecu chipove u aute.

mislim da sam rekao sve sto sam imao...

najjednostavnije vam je staviti u keca 1.9 tdi (90 ks) malo vecu turbinu i varalicu na bosch pumpu i kec bez ikakvih olaksavanja ide 15,2 a kaj je najzalosnije otvorene ceste trosi 3,5l .....

Edited by PUNISHER

najjednostavnije vam je staviti u keca 1.9 tdi (90 ks) malo vecu turbinu i varalicu na bosch pumpu i kec bez ikakvih olaksavanja ide 15,2 a kaj je najzalosnije otvorene ceste trosi 3,5l .....

BRAVO CARE MOJ , imas cugu i klopu od mene :palacg

covjek vam je sve rekao ...... :palacg

BRAVO CARE MOJ , imas cugu i klopu od mene :palacg

covjek vam je sve rekao ...... :palacg

E lega Admine,moze se 100 puta nekom nesto govorit ali djaba perje kad covjek nevjeruje jer nezna. Ti prokleti cadjavci imaju tu foru da trose onoliko koliko vozac zeli,sve je stvar samokontrole uporabe te dodatne snage sto se dobije cipanjem.

Tesko naci takvog lika na balkanu,lol!

Guest voda-os

pa upravo to, to je stvar svijesti vozača, tko ispod nogu ima 150 konja a da ga nebi odčepio, ili kačio se s nekim malo češće...ja bi prvi od slasti zavrtio tdi-ja od 150 ks-ova...90 do 110 konja su motori sa relativno ok varijacijama potrošnje, a ovi pd 130, ili onaj gti tdi od 150, to ide al mora popit nema priče

2: mrki , ma kontam ja tebe lega sve to stoji, i lega VODA -OS sto je rekao, frend mi ima golf iv ASZ 130ks dignut na 180-200ks, auto ne da ide neko krv ti se ledi kako fucka ali ispod 10 nema boga jer ga lik ne stedi ni malo , isto situacija od skora momak sto radi ovaj na ZOVKO benz pumpi ima afn-110 ks fabricki, tvrdi da mu auto trosi 15 l a prica mu je da je 10000% ispravan i motor i sve, kada se posjetio kod majstora pravog u ovlastenom servisu motor mu je bio kanta puknuta maltene na pola :lol2:lol2 , tako da su price jedno a svjedocenje drugo :palacg

Edited by DOHC 16 V

...90 do 110 konja su motori sa relativno ok varijacijama potrošnje, a ovi pd 130, ili onaj gti tdi od 150, to ide al mora popit nema prie

Nisi me shvatio Vodanovicu ili se ja nisam dobro izrazio yebiga,vec zujim dobrano.Nisam mislio na razlike u potrosnji izmedju razlicitih tipova motora nego za jedan te isti stock ili chipan motor.Bezbroj puta dokazano da chipanje ili drugi hardware vid tuninga ne donosi nuzno povecanu potrosnju ako se te preinake ne koriste u neki X vremena.Kolega forumas sa Tdi-cluba ima ALH motor u svojoj Jetti kojem je start bio 90 ks a sad uz brdo djidja midja ima 200 + ks na istom bloku i glavi (na tocku!) i dalje moze napraviti kilometrazu o kojoj ja mogu samo sanjat sa svojim tuningom od iljadu Kn.O tome se radi u ovom debelom OT- poslje governor moda!

''Power!Do you use it or abuse it?=L/Km''

vidim ja brzo vi to vozite kad vam trosi 5 litara na 100km :P

ja kad uzmem relaciju ŽU-OS preko sela...cca 65 km, , kad motor promjeni zvuk e onda se staje :lol: ,to je onako bas na ubijanje,oce motor kroz haubu izletit vrtim ha ko vtec hondu

tamo i nazad 12-13 litara sigurno,90 tdi alh

najgore kad me polciija skinula :D

po svojem iskustvu znam da dvojka 1.6 td 70 konja gore su gume 185/60/14 , s 4 ljudi u njemu, vožnja u brdo i zavoji, znaći druga treća, pa na autoput i par kilometara po semaforima,može trošiti od 5 do 9 litara, sve ovisi kakva ti je desna noga, lagana ili teška, na kojim okretajima ga šaltaš. ako samo malo paziš,voziš se sa potrošnjom od 6 litara. a za 5 se moraš malo više potruditi. al opet se ne trebaš voziti kao s kočijom.

a svi koji nabuđuju svoje motore nek budu spremni i na potrošnju. i kad stavljate 195 gumu imajte ne umu neku promjenu u potrošnji.

Sve je to ok normalno je da auto trosi kad ga se stišce al opet nije nuzno da auto sa puno konja mora trositi puno goriva.Jer kad imas auto od cca 200 konja nije isto jel imas papucicu gasa u podu pa ce trositi do 10-15l ili kad vozis nekako normalno netjeras tih 200 konja u galop on potrosi skoro duplo manje.A sad sve je do onog koji vozi kakvu on nogu ima tesku ili umjerenu.Svaki auto trosi to je činjenica jer neide na zrak.

Edited by Dare09

po svojem iskustvu znam da dvojka 1.6 td 70 konja gore su gume 185/60/14 , s 4 ljudi u njemu, vožnja u brdo i zavoji, znaći druga treća, pa na autoput i par kilometara po semaforima,može trošiti od 5 do 9 litara, sve ovisi kakva ti je desna noga, lagana ili teška, na kojim okretajima ga šaltaš. ako samo malo paziš,voziš se sa potrošnjom od 6 litara. a za 5 se moraš malo više potruditi. al opet se ne trebaš voziti kao s kočijom.

a svi koji nabuđuju svoje motore nek budu spremni i na potrošnju. i kad stavljate 195 gumu imajte ne umu neku promjenu u potrošnji.

OT ON!!!

evo moje misljenje o gumama...

svatko tko ima slabiji motor i nakon zime kada stavi ljetne gume koje su za jedan broj veće imat će ili istu ili manju potrosnju, sa zimskim gumama auto ima veci otpor kotrljanja nego sa ljetnim većim...

probajte samo gurat auto sa zimskim gumama i onda opet poslije sa ljetnim... shvatit cete razliku....

OT OFF!!!

evo znaci tdi afn chip+turbolader od tdi 130ks po putnom racunalu 11l potrosnja kad se gazi sve je ispravno na motoru. na valjcima izmjereno 130ks na kotacima tako da ne znam kako ti vasi motori trose po 7l pun gas a imaju po 150-160ks i acoVW bio kod mene i rekao da mu trosi prek 10 kolko se sjecam...

NHF

Edited by darac mk1

znaci po ovome uzgleda da nitko nije radio taj "famozni" gov mod??..ja sam pred par dana radi pumpu i odustao od moda jer sam mislio da ce netko napisati kakvo iskustvo,cisto da vidim kako se to ponasa u norm voznji...inace sam bio skeptican jer imam NA ali kad se sve radi jedna "sajbica" dore-dole nije neki bed...

znaci po ovome uzgleda da nitko nije radio taj "famozni" gov mod??..ja sam pred par dana radi pumpu i odustao od moda jer sam mislio da ce netko napisati kakvo iskustvo,cisto da vidim kako se to ponasa u norm voznji...inace sam bio skeptican jer imam NA ali kad se sve radi jedna "sajbica" dore-dole nije neki bed...

Ti bi izgleda bio pionir sto se toga tice :respekt

momci od prazne price nema nista i od pametovanja , zavucite rukave , alat u ruke , i sarafat :):palacg

a po pricama pojedinaca da vise tdi od bijednih 90-110 ks trosi od KR-a ili ABF-a. zalosno....

i pustite se tih modova , nego bolje hroktalice pod haube i slazite pumpe na 11mm sto sam ja pricao sa kimijem o tome jednom u mom topicu :palacg

Edited by DOHC 16 V

0