AUTOFREAK 218 Posted December 2, 2009 Dakle zanima me kombinacija 9A bloka (sve sto ide s samim blokom iznutra) i ostatka djelova od KR-a Dal se šta dobije il čak izgubi? Thnx Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted December 2, 2009 Dobit češ probleme a izgubit novce i živce sorry al mora san Share this post Link to post Share on other sites
antoniyx 0 Posted December 2, 2009 (edited) ako imaš 9a, onda stavi 9a. čuja san da 9a sa usisom od kr, bez katalizatora s još nekim sitnicama daje oko 170ks. to san samo čuja, jer nezz što je još ima i koliko je konja ima. takvu mk2 san vozija i mogu ti reć da auto uopče ne ide, nego LETI. iskusniji će ti znat reć jel to stvarno može dat toliko snage i što se sve tu još triba napraviti, ali ako imaš 9a onda ga i stavi, mislin da je trajniji od kr, a ima i više potencijala. ali to je samo moje mišljene Edited December 2, 2009 by antoniyx Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 2, 2009 (edited) Roko.. obrazloži tvrdnju Svejedno kad tad imam sredit taj 16v KR pa sad ako vec rastavljam i vec mogu nac 9A blok pa zasto ne pokusat ako vec moze bit nesto od njega. Dakle smao blok a sve ostalo je od KR i naravno K-JET.... Edited December 2, 2009 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted December 2, 2009 Roko.. obrazloži tvrdnju Neznan odgovor na tvoje pitanje,jer kad se spomene 16V i k-jet ja bižin na kilometre daleko......jedanput san slaga neke kombinacije i nebi više nikad,ne volin taj k-jet Share this post Link to post Share on other sites
DOHC 16 V 0 Posted December 2, 2009 ROKO jel to prva slika 16vG60? Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted December 2, 2009 Sve 3 su slike istog motora....nikad zaživljelog 16VG60 projekta Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted December 2, 2009 Sve 3 su slike istog motora....nikad zaživljelog 16VG60 projekta dileru ...sta je tu bio problem pa nije zazivio,pare ili?? pozz Share this post Link to post Share on other sites
DOHC 16 V 0 Posted December 2, 2009 e za takvu vrstu motora kao sto je 16vG60 sto nije uspjelo se moze reci STETAAAAAAA ROKO pusti ove provokatore kao sto je ivan Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted December 2, 2009 Pare nikad nisu bile problem K-jet je bia problem,nije bia uštiman pa je naliva gorivo......a u međuvremenu uletia VR povoljno i eto belaja Dosta off-a,pomozite mi friku Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted December 2, 2009 e za takvu vrstu motora kao sto je 16vG60 sto nije uspjelo se moze reci STETAAAAAAA ROKO pusti ove provokatore kao sto je ivan zna on sto sam ja to njemu rekao..jer ima vise djelova na okupu nego pola obitelji sa foruma i skoro pa svi imaju neki dio od gosp. Pocrnje digifant zakon tko se ne misli zamarati sa K-jet.om friče ne diraj keca,dobro ide samo promjeni getribu jer je ta na njemu dosta duga..motor je bombon Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted December 2, 2009 Dakle zanima me kombinacija 9A bloka (sve sto ide s samim blokom iznutra) i ostatka djelova od KR-a Dal se šta dobije il čak izgubi? Thnx Dobiš 200 kubika više koji se dosta osjete, auto se može lijenije vozit pošto je osjetno momentniji motor, čak i malo manje troši u tom režimu. Po mom iskustvu se auto malo slabije navrtava preko 6500 okretaja naspram 1.8. Moj je bio za dužinu, dužinu i pol sporiji od chipanog g60 sa malom remenicom na 402, punisherov je bio nesto brzi od tog istog g60 al on je imal bregaste, granu, slikove i k-jet, moj je bio na ke-jetu. Ak slažeš od nule, onda komotno možeš na 2.0, od viška glava ne boli. Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted December 2, 2009 cak sam cuo da se dosta digne snaga (sa 136ks na navodno na valjcima mjreno 147ks) na obicnom 9a motoru sa KR bregastama. jer orginal su kao i kod PL-a. i cuo sam da cak idu umjesto usisne i ispusne bregaste dvije ispusne(od kr-a) mislim da motaboy ima tak. ako sam ista krivo napisao nemoj te se ljutit jer sam ja napisao kako sam cuo. Share this post Link to post Share on other sites
Typhoon 0 Posted December 2, 2009 Ukoliko imaš priliku idi na kombinaciju KR brege - 9A blok. Za rezultat ćeš imati osjetno povećanje snage i momenta. Tačnije, izduvne bregste na oba motora su identične, imaju 226 stepeni i lift 10,2. Dakle, stavljaš samo usisnu bregastu od KR-a koja ima 212 stepeni i lift 9,6 za razliku od usisne bregaste kod 9A/PL koja ima svega 200 stepeni i 9,0 lift. Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted December 2, 2009 Probao sam duple ispušne i nije prevelika razlika bila u odnosnu na Kr-ovu, na 1.8 motoru su se bolje osjetile. Ja sam slagao sebi i na motinom autu. Potrošnja mi je bila za cca litru-litru i pol veća a tolko bolje nije išao tak da sam bio vratio Kr. Možda bi i išao još bolje al je meni izgleda falilo malo benzina u visokim okretajima sa KE-jetom. 9a serijski samo s chipom navodno ide na cca150ks, stavi jos tu malo jacu bregastu, KR usisnu granu, veliku kutiju filtera zraka, otvori malo benzin, protočniji auspuh. Trebalo bi se nabrat jedno 160-165 ks... možda i više. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 2, 2009 Dakle po vama se isplati brljat u to (roko ti nespadas u ove) 2:Ivan.. da..4T je preduga al eto idemo pomalo...uletit ce i neka getriba kad tad Imam KR-a u cabrio-u. Neznam kakav je..nedimi to je najbitnije. Kompresija zadovoljavajuca. Sad je prilika uzet 9A blok i s njim negdje na suho mjesto.Pa kad tad kad se bude osvježavao onda osvježit sa 9A blokom (naravno s novim karikama i ležajevima) sredit glavu i imam motor za 100 000km+ Roko,blok ide na isto mjesto gdje i oni tvoji 280mm diskovi and GTI lonac,servo letva.... itd itd... Skupljaju se djelovi pa kad bude kakva garažica onda polako nesto pokrenut. Dakle samo punim lager djelovima a i dobro je znati za te neke kombinacije. Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted December 2, 2009 joc ti je manje vise sve objasnio, DJOKA sa foruma imao je 9a blok sa abf bregastama i abf strujom, prije chipa imao je 155ks, poslije chipa 172!!! 9a je odlican motor, sa PL/9A bregastama u mome kecu motor je imao 147ks i 237NM, da ne pricam kako je to islo... sa kr bregastama bi trebao ici 10% bolje, znaci nekih 165cca konja je morao imat... ako vec stavljas 9a motor onda ostavi od njega struju i ke-jetronic, ako si dovoljno inteligentan skuzit ces kako se i sa tim kejetom da igrat i lako ces imati auto koji ce juriti. preporuka: u 9a struju(kompjuter) trebao bi ugraditi chip, i onda se igrati pomalo... btw: kad vec imas glavu dolje i usisnu granu, obavezno si prilagodi prijedalze izmedju dosjeda skupa sa dihtunzima.. vjeruj mi imas i po 3mm metala koji doslovce smetaju strujanju smjese... Share this post Link to post Share on other sites
djoka 0 Posted December 2, 2009 20 puta ista tema i dalje sve ponavljate! ovako uzmi 9a blok i uzmi 027 glavu (1.8 kr i pl) ne spustaj ju nego samo poravnaj jer 027 glava ima manji kompresioni prostor zato jer je radjena za manji motor. na glavi zamjenis vodilice i siceve izvuces na vanjski rub i napravi se dosijed od 1.5 mm. sa tom kombinacijom imati ces omjer kompresije 11.5 : 1 za razliku od standardnog omjera 10.4 : 1. kut paljenja stavi 8 stupnjeva i ni milimetra vise . morati ces paziti na kvalitetu goriva jer zbog visokog stupnja kompresije moze doci do detonacije, stoga samo i iskljucivo 98 ili jace. detonacija se moze rijesiti na vise nacina: auspuh mora biti protocan da brzo moze odvesti temperaturu van. napajanje motora moze biti sa kr-ovim k-jetom i pusti price da nema dosta goriva za taj motor jer motor u 5. brzini ide preko 7200 okretaja, sam sam probao . bregaste mozete staviti koje hocete sa pl-ovim bregama i kr jetom 150 ks, sa kr bregama i kr jetom oko 160-165 konja a sa 2 ispusne od abf-a preko 170 ks, osobno probao. ako neznate podesiti k-jet nemojte ni pokusavati jer cete samo zajebati i sjebati motor sa kombinacijom prvom jedinica golf ide 14.750 sa drugom ide vrh 14 a treca je probana na autu od 1200 kila koji bez muke nabere preko 230 km/h termostat mora biti od 80-84 C uvrh glave i ventilator ispravan jer cete inace imati hrpu metala. ovo je sve provjereno i sam sa vozio takav motor 150 000 km i konstantno dizao snagu. pazite da su vam lezaji pomocne bregaste NOVI i da je uljna pumpa u dobrom stanju Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted December 2, 2009 Damn, sad opet imam dileme dali ostavit K-Jet ili priječ na Digifant II.... Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted December 2, 2009 Damn, sad opet imam dileme dali ostavit K-Jet ili priječ na Digifant II.... motek - k-jet i gotova prica, monty sa sto manje struje, jesmo tak rekli! btw imas dobre dizne tak da si miran i rpu delova Share this post Link to post Share on other sites
djoka 0 Posted December 2, 2009 ako imas dobar k-jet sa dobrim diznama onda to a ako mozes do digifanta za povoljne pare onda radije digifant ja sad slazem jedan motor pa cu imati senzor radilice i trigger wheel da digifant mozes staviti na 9a Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 2, 2009 Zašto ne onda G60 motor? Nema k-jet. Lako se diže snaga. Jedino treba izdvojiti 500€ za reparaturu ladera. 2 Rocado - bar ti imaš dijelova zua složiti 16V G60 , samo ste išli totalno krivim putem (k-jet)... Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted December 2, 2009 2 Rocado - bar ti imaš dijelova zua složiti 16V G60 , samo ste išli totalno krivim putem (k-jet)... Neznanje,bez interneta,bez ikakve pomoći drugih ljudi.....ja i brat sami protiv tog močnog stroja malo živci,malo vremenski predug projekt i povoljna nabava VR-a su doveli do odustajanja Jednog dana možda se opet upustim u nešto takvo Share this post Link to post Share on other sites
Guest kimi1.8t Posted December 3, 2009 (edited) Citam, i razmisljam koliko "pametnih" komentara. Kao da je vrijeme stalo. Isti tuning kao prije 25 godina, uz sva moguca nova rjesenja, jos se uvijek vodi prica o K-jetronicu ( od 1974. godine - znaci 35 godina starom) i KE -jetronicu u svrhu tuninga. Za one koji neznaju - zivimo u 2009. "Stavis jos jednu ispusnu umjesto usisne, malo dignes gorivo, malo podesis paljenje i malo se poigras s K-jetom ili KE-jetom i evo te na ni manje ni vise nego 40 konja vise" Jos malo i evo Golfa uz rame sa BMW-om M3 iz 1990 koji je iz 2000ccm uz sve prave stvari na motoru i 6900 o/min izvuko 192 "konja" i isao skoro 250 km/h, i to sve Golf sa standardnim dijelovima. Jbt kako se ti konji mnoze, to se zove pravi sex ! Edited December 3, 2009 by kimi1.8t Share this post Link to post Share on other sites