Guest Djordje Posted December 14, 2009 Ajoj 2500 maraka... Ja sam mog platio 950 maraka (500 evra) plus registracija... nove gume sajle i tako neke stvari... uglavnom mene je ukupno sve izaslo na oiko 2000 maraka(1000 evra) al stas staro auto mora se svaki dan pomalo ulagat u njega Samo da mi je otkloniti ovaj kvar sto mi trokira kad startujem... e tad cu otic mozda malo limaru... pa ako padnu kake debele pare ugradim plin i vozim se za dz Ako mozes daj link od tih tvojih slika necu ti ja to sam naci za pet godina Share this post Link to post Share on other sites
Cole POLO 0 Posted December 15, 2009 http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....mp;#entry379817 Share this post Link to post Share on other sites
Cole POLO 0 Posted December 15, 2009 koji imas akumulator u svojem, ja kad sam uzo auto bio 45Ah, auto nije imo radio i sad stavim radio i ono na momente kad radi radio, svijetla i grijanje zadnje sajbe samo sto se ne ugasi i pocne ko dizel poskakivati i svjetli lampica za akumulator..?valjda treba jaci Share this post Link to post Share on other sites
Guest Djordje Posted December 15, 2009 Ja imam od 45ah blek hors i nemam te probleme. Kuci imam od starog auta dizela jedan stari akumulator star pesto godina ali je od 55ah ali on se jedva ugura u mjesto za aku i nemoze se hauba zatvoriti kako treba... ali pali kad pogledas kljuc. Sa ovim od 45ah pali na pola kljuca nije dakle ti to do tih 45ah nego il ti je akumulator prazan(provjeri nivo elektrolita i dopuni po potrebi) ili ti je lergas premali ili ti su ti cetkice na dinami pri kraju pa ne puni kako treba. Ja mislim da to moze biti do tih stvari...ali ne uzmi me za ozbiljno...ne razumijem se ni sam u aute bas najbolje. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Djordje Posted December 16, 2009 Evo sad listam manual...na njemackom je a isti neznam beknut pa sam danas ja i google translejt malo se druzili i doso dam do jednog zakljucka sam. Da nemam platine nego tranzistorsko paljenje. http://img522.imageshack.us/img522/8138/image0011jpg.jpg Ako se ne varam to su ove zice koje su privezane ovom plasticnom vezicom. E sad... jedna stvar koja me je jaaako zacudila a to je ova slika iz manuala. http://img32.imageshack.us/img32/4404/34269342.jpg Lijevo je razvodnik sa platinama sa starijeg tipa pola a desno je onakav razvodnik kakav ja imam. E sad ono sto je mene zacudilo je to sto je kod mene raspored kablova takav kao na slici lijevo a ne kao na slici desno. Dakle na slici razvodnika desno kabal pod brojem 3 je kabal koji kod mene ide sa prve svjecice. One sto je najdalje od razvodnika. Da li je moguce da mi zbog toga trokira auto? Da je mozda neki "majstor" to stavio da bude kao na starijem tipu pola...Mislim...dal bi on uopste mogo upalit da su kablovi pogresno rasporedjeni? Dal mogu sta sprzit ako kablove poredam onako kako je to na desnoj slici? I da li time zapravo ista dobijam posto samo zakrecem stvar u krug...redosled paljenja ostaje isti? ???????? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Djordje Posted December 16, 2009 danas mi lik jedan govori da ona klapna koja bira topal hladan vazduh sto na nju ide crijevo neko iz karba... e da pomocu toga karb gasi saug u voznji pa da mi zato trokira ?????? sutra definitivno odo kupit metar crijeva 15 je maraka pa cu natakarit jedan kraj na karb a drugi na izduvnu granu pa da vidimo sta cemo dobit sa tim Share this post Link to post Share on other sites
Guest Djordje Posted December 17, 2009 Kupio crijevo namontiro. Nemoze se kako treba skroz uglaviti pa vuce malo tu i hladnog al vecinom vuce topli sa izduvne grane(stavljo otvor kraj lica vuce vuce ) Rezultati: Danas sam vozio nekih 50 Kilometara(tolko sam uspjeo preci za 10 maraka znaci potrosnja je bila 10 litara na sto. Nijednom mi se auto nije poceo gusiti. E sad dal je ovo crijevo rijesilo problem, il je danas auto bio raspolozen, ili zbog zime, ili zbog snijega, kako god da krenes on malo prokliza pa se nije auto gusio. Neznam. Vidjecemo. Danas je bio jaaako lijepo za vozit P.S. Gledo sam i nasao konacno radnju koja prodaje dijelove za remont karbova. 50 maraka to kosta. Zapakovano je u nekoj manjojh kesici imaju nake membrane dihtunzi i sto je najcudnije neki metalni djelovi, cak imaju i dizne unutra. Znaci to kad uradim ima da mi leti ko avion auto Samo ako bude bilo para sledeci mjesec...i ako mi ga so ne pojede do tada :D:D Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 17, 2009 Vozi sad tako i vidit ces jesi li rjesio stvar.... topal zrak mu koristi i mislim da sam ti vec jednom to napomenuo Sto se tiče termostata... on ti je ispod onog razvofnika paljenja...(koji nema platine) 2 sarafa ga drze. Ako je kuciste od plastike pazi sta radis jer se moze shebat Da.. postoji ti gumica koja bi morala bit uz sami termostat... Termostat nema zice..... Opiči sliku tog djela ispod razvodnika i da vidim kako ti mogu pomoći..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Djordje Posted December 18, 2009 (edited) Nije nikakva gumica dosla uz termostat. Sam termostat su mi dali u kutiji. Znaci ako ta gumica na starom termostatu bude bataljena onda sam dzaba kupovao ovaj novi ? :( Jel procito iko ovaj moj gore post o rasporedu kablova koji su kod mene rasporedjeni kao kod starijeg pola. Jel se ista dobija da ih stavim onako kako su na manualu nacrtani. http://img32.imageshack.us/img32/4404/34269342.jpg kod mene su rasporedjeni kao na ovom razvodniku lijevo a kod mene je ovaj desno EDIT: Sliku termostata opalim kad dodjem kuci 26og pa da iz kanala fino odozdo uslikam. Edited December 18, 2009 by Djordje Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted December 18, 2009 Kablovi ti moraju bit raspoređeni kako jesu,ako im zamijeniš mjesta auto ti neče radit,bar ne pravilno Share this post Link to post Share on other sites
Guest Djordje Posted December 18, 2009 Pa oni su u sustini isto rasporedjeni i na jednoj i na drugoj slici samo je desna slika zakrenuta u stranu za jedan polozaj. Moj motor se okrece u smijeru kazaljke na sat, jel tako? Cudno mi je to sto u manualu stoji ta slika a u mene drukcije nakaceni kablovi. Ko ce znati kakva je to magdjija u pitanju Share this post Link to post Share on other sites
Guest Djordje Posted December 22, 2009 Evo danas se po suvom asfaltu vozilo citav dan... Znaci od kad sam stavio ovo crijevo da konstantno vuce topal zrak primjecujem sljedece: Mnooogo rjedje zatrokira na startu. Ponekad zatrokira i tad se usjeti malo miris benzina u autu. Auto radi tise i na visim obrtrajima nema vise onaj drecavi zbuk nego je isti malo dublji...kako da vam objasnim koda je malo basa dobio. Auspuh na kraju nije vise crn nego je siv. Mnogo lakse prima gas. Prije na leru stisnem gas i on lagano nabije obrtaje. Sad ih mnogo brze nabija. Ali kad pustim gas oni sporije opadaju prije su brze isli na dole. I cini mi se da mi je ler gas malcice veci... kad krenem pa po gradu u prvoj se vozim bez gasa auto pici pobrzo E sad dal je sve ovo gore navedeno posledica jednog obicnog crijeva za topal zrak il sam ja nesto utripovo ko ce li ga znat... Eh da... kombinovane voznje potrosnja 10L na 100Km. Share this post Link to post Share on other sites