0
GogiR32

1.8 Golf/Jetta 75 ks

Recommended Posts

Mene uvijek neko s*anje zapadne sa dovodom goriva u motor kad kupim auto :angry:

Ok, mali šugavac pierburg me za*ebava, al onako.. zguza mi ga mece polako svaki dan :palacd

Idemo redom:

Hladan auto, vani -1/0/1 C - upali na zub - okretaji 50 - 60 RPM, trokira jako

Drzim ga na gasu da se ne ugasi, trokira i dalje pod 1500 - 2000 RPM dok se ne zagrije odnosno kazaljka ne pocne se penjati od temperature

Sljedece sta radi, diže čok na 1900 - 2000 RPM sve dok kazaljka temperature ne dođe do sredine, ustvari meni stoji malo preko, nisam upucen jel to ok?

I kad se zagrije, sve radi normalno... vuce cupa trga grize, jedino potrosnja je u nebesima...

I sta sad napravit s time... :\

Drugo pitanje:

Jel ima koji drugi karb da paše mi na prirubnicu a da ima recimo manje od 5 žica na sebi i jedan eventualno 2 vakuuma :rotfl

Trece pitanje:

Neki pametan prijedlog? sta da radim?

Ili stavi K-Jet :smijeh

Edit: sorry, o karbovima imam cak i manje pojma nego o ostalim stvarima :)

Edited by Durandal

To sam i ocekivao od tebe D :lol:

A gle, ono pomagajte... barem par mjeseci dok ne dođe novi motor... trebao je vec doc... al plavci uzeli svoj dio.. mamu im... :mellow:

Ok sutra ga rastavljam malo, skinuo sam PDF repair manual pa cu ispitat otpore i promijenit vakuum cjevice sve...

Pa javim sta sam saznao...

Uglavnom, bio sam danas do jednog karburator servisa, kaze lik da "mo'š to prekrižit"

I da kao donesem od 1.3 karb i dam im 900 kn da ce mi ga upasat na moj motor....

yea..... raaaajt... :huh:

To je kao i karburator na Audiu 80 1.8s. Taj karburator dok jednom počne zezat....ne samo da ti ga meće iz dana u dan nego te cijelog raz****. Samo nek jedno vakum crijevo negdje pušta, auto je u banani (a vakum crijeva pun k). A da ti ne vuče falš zraka na gumi?

btw, mene je taj karburator tolko razljutio...Skidao sam ga i čistio 2 puta, mjenjao gumu, sva nova vakum crijeva, odušak sam probao skinut, nove brtve....auto je nekad išao dobro, nekad ne, ler gas zezao, malo troši 7-8l, malo 10-12l...Tolko sam popiz*** da sam skinuo motor i stavio 1.8E (ajnšpric) i priča riješena. Prošao sam muke s tim karburatorom uglavnom

Edited by Damir

imam iste probleme sa svojim 2e2 carbom, mislim da ona mala pločica na vrhu carba ne radi dobro, tj da prima punoo goriva a malo zraka, i ona radi na vakum, zanima me gdje se kaći točno onaj vakum iz one zelene kugle.

mislim da je isti problem kod vrućeg paljenja, tj. da dobiva puno goriva a malo zraka, bar je tako u mene, tj. vergla 10 sek. pa upali jedva, dimi crno obrtaji na 250 u minuti, i onda pođe odmah lagano dizat do 800 rpm.

gonio sam ga na dijagnostiku, majstor kaže da su svijećice loše, da ih moram promjenut, al nemislim da je to glavni krivac.

prijedlozi kako sredit pilu?

Remziću, rješenje tvojih problema se zove 2E a znaju ga zvat i ADY :P

A dok to ne rješiš stisni zube ili mi se pridruži u autotroleju sljedećih mjesec dana :)

međuploču i karb od fijata ili nekog renoa , tako sam ja dobio savjet

Remziću, rješenje tvojih problema se zove 2E a znaju ga zvat i ADY :P

ja ga imam na svojoj jettici...:P

Mene uvijek neko s*anje zapadne sa dovodom goriva u motor kad kupim auto :angry:

Ok, mali šugavac pierburg me za*ebava, al onako.. zguza mi ga mece polako svaki dan :palacd

Idemo redom:

Hladan auto, vani -1/0/1 C - upali na zub - okretaji 50 - 60 RPM, trokira jako

Drzim ga na gasu da se ne ugasi, trokira i dalje pod 1500 - 2000 RPM dok se ne zagrije odnosno kazaljka ne pocne se penjati od temperature

Sljedece sta radi, diže čok na 1900 - 2000 RPM sve dok kazaljka temperature ne dođe do sredine, ustvari meni stoji malo preko, nisam upucen jel to ok?

I kad se zagrije, sve radi normalno... vuce cupa trga grize, jedino potrosnja je u nebesima...

I sta sad napravit s time... :\

Drugo pitanje:

Jel ima koji drugi karb da paše mi na prirubnicu a da ima recimo manje od 5 žica na sebi i jedan eventualno 2 vakuuma :rotfl

Trece pitanje:

Neki pametan prijedlog? sta da radim?

kad maknes kuciste filtera ima na frgi sa prednje strane malo crno cudo(membrana) koja se da regulirat, tj na njoj se regulira koliko ce se zatvorit klapna od coka. vjerojatno je ona prdnula pa se klapna zatvori do kraja i nema dovoljno zraka, zato trokira jako. to sto dize gas toliko visoko je u pravilu normalo ali majstori kad sloze frgu ipak malo spuste taj "ler" jer nije potrebno da hladan motor radi tako brzo. nedavno sa imao slican sex sa takvim frgicem i vjeruj mi ako se ne kuzis u to, ne diraj!!! ja sam na kraju popizdio i zvao frenda koji je radio nekad u sevisu za takve gluposti i covjek ga rijesio zacas, a ja dva dana muku mucio. nazalost on je u zagorju doma pa neznam kak bi se vas dvoje nasli. ako si zaiteresiran mogu ti dati njegov broj pa se dogovarajte. znam da ces morat kupit set za reparaturu koji kosta nekih 170 kunica a za njegov rad neznam, mozda 100-200 kuna-valjda nebi vise trazio.

nadi karb od obicne duje 1.6 imas 2 zive i mislim 1 vakum ...noj je radio samo s 2 zice,,jako mirno..jednogrli karb..sam si mos prirubnicu slozit ja sam svoju za sat vremena slozio,,,a sad stoji...mog ti je poslikat ako os...al ujutro

Međuploča je promjenjena i stavljena nova, jer je stara prdnula u vazduh...

Uglavnom puno hvala na strucnim odgovorima, jako sam zadovoljan njima ;)

Idem danas čekirat sta ste rekli pa javim kako se ponaša... ako ne...

Onda trazim taj jednogrli karb i slozim si prirubnicu...

@jopa: baci neke slike cisto da se znam orijentirati...

@john: pa malo mi je daleko decko... ako ne rijesim nista, onda cemo u extreme...

@speedline: Uz tu međuploču i karb ok 1.3 trebaju se jos dizne mjenjati i difuzori... al ne vjerujem da dođe toliko takva kemija...

Jos mi je rekao ako ne doneses karb, sa našim je jos 900 kn gore... kakvi lopovi

hej dečki, možete li meni pomoć malo, i ja imam iste simptome sa ovim carbom + još što kad je auto zagrijan i vozim izvan grada, 4 - 5 brzina normalno i kad hoću promjenit brzinu obrtaji padnu na 250 u minuti, te pođe se palit crvena od akku, te onda izgubi snagu, to rješim tako što stanem ugasim ga, pa ga ponovo upalim i on radi na nekih 250 te za 5-10 sek. digne obrtaje na normalu 800, i onda opet vuče ko lud, sad znam da je ta klapna, al kako to popravit, kuda ide ono vakum crijevo iz one zelene kugle. svaka pomoć je dobro došla.

p.s. mislim da ga ovo isto zeza kad pali vruč, to sam opisao u prijašnjem postu.

nisam neki majstor za takva cuda od frgica tako da mogu samo dati kontakt do frenda koji ima iskustva sa takvim frgicima pa mozete njega pitat. znam samo da ta frga ima sto cuda na sebi i 1000 nacina kako rijesit neki problem, ali kad bi pisao samo ono sto sam skuzio o toj frgi trebao bi napravit novi forum :lol2 oni koji zele broj nek mi se jave na pm jer nebi ga htio tu pisat da me nebi frend lagano ubio zbog milje poziva

ovo sto je napisao vwfun01 meni se cini da bi moglo cak biti do struje na ona dva ventila na staznjoj strani frge, jer to sve nesto radi preko temp. motora i prokletih vakuma. to ni dragi bog nezna sto je sve to trebalo covjeku. samo brige i problemi

pa moguće da je i do struje, ovo trokiranje na hladno mi se počelo doga

ati odkad sam promjenio izmjenjivač topline od grijanja, pa sam se namučio dok sam odavio one šarafe iza motora. Znam sam podesit broj okretaja motora na hladno, prvo sam to probao, al opet ništa, samo se motor sad više vrti kad proradi čok da valja, dakle za 2-3 minute, tj. o ovisnosti koliko je hladno vrijeme. Jel mogu samo ispitat da li ima struje na onoj utičnici ili trebam nešto više......

Več sam se jednom zezao s tvojom sadasnjom jettom koja je trosila 18l pa je uspjesno rjeseno i trosio je razumnih 8l :)

Zezao je i prije čok al i to je rješeno (njemu se nije gasio čok)

Ništa me nepitaj,skidaj to i uzmi neku klasiku sa 2sajle i 1žicom od struje :)

0