0
Guest pokemon

Golf 5 2.0 SDI - čudni zvukovi?

Recommended Posts

Guest pokemon

Vlasnik sam navedenog auta već godinu dana i stvarno nemam nikakvih problema s njim osim nekakvog zvuka koji dopire iz kontrolne table kao da ne??to otkucava tak-tak-tak. To se ne čuje uvijek ali u 90% slučajeva kad se vozim ili auto radi u mjestu, onda se čuje. Pitao u ovla??tenom servisu, međutim, dobio sam odgovor da je to normalno i do to tako treba biti. Bojim se da ba?? nisu u pravu jer frend mi je imao sličnih problema sa g5 1.9tdi samo je zvuk bio drugačiji, ne??to je lupalo. Oti??ao je na kraju kod Zubaka jer ovi u lokalnom servisu su isto rekli da to nije ni??ta. Kod Zubaka su ustanovili da je u pitanju bio nekakav ventil koji su dotegli i lupanja vi??e nije bilo. Jel imao netko sličnih problema ili sam ja picajzla?

a neznam,kod mene u G4 je bilo isto tako otkucavalo i ispostavilo se da je neki relej.Kod mene je zvuk kao od zmigavaca kad zmigaju.

Guest pokemon

Pa i kod mene je tako, samo onak vi??e tup zvuk, kao da lupka?? po tvrdom drvetu. ? ta si onda napravio s tim relejem, jesi mjenjao, kolko te to nai??lo? Meni je auto jo?? pod garancijom, tak da oko plaćanja popravka nebi trebalo biti problema, samo ako me lokalni ovla??teni serviser ne odjebe kao i mog prijatelja pa da moram ići u ZG kod Zubaka.

meni je prestalo,samo od sebe.Jedino sto mi je sada pocelo kuckati kada brisace ukuljucim.I tako stalno.ali meni to nesmeta.Ako odem u servis,rece mi sta se vozam po kisi...

Posto to je auto po garnacijom,nemas razgloga ici drugdje,jer dok je auto pod garancijom taj nedostatak oni MORAJU otkloniti,htjeli oni to ili ne.Znaci ne nasjedaj na price tipa,proce to,to mora i mi nemozemo.

Malo se izgalami...

Guest pokemon

Inače, ja poznajem sve tamo u tom servisu i nebih sad stvarao scene i ??ta ja znam. Već sam nedavno pitao za neke stvari koje bih htio ugraditi naknadno u auto pa sam dobio dojam da sam dosadan, a u svakom slučaju imam pravo se interesirati za sve ??to me zanima oko auta. To je tako u malom gradu, nije kao u ZG ili nekom većem mjestu gdje te boli briga ??ta će?? reći tome serviseru ili nekom drugome tamo kada ga mo??da vi??e nikad niti neće?? vidjeti jer ima 100 drugih servisa okolo. Ovi u "mome" servisu su bahati i u većini slučajeva gledaju kako će mu??teriji odrati ko??u s leđa. Ja osobno nisam imao lo??ih iskustava jer poznam te ljude, ali i znao sam razgovarati s njima na drugačiji način tj. uvijek sam dao do znanja da me nemogu veslati. Neki su ljudi zbog toga iz inata odlazili k drugim VW autokućama kupovati aute samo da nemaju posla s ovim na??im. Jedan tip je prije par godina kupio novi G4 u drugoj autokući potpuno isti model s istom opremom i pro??ao je za oko 3000 onda??njih DEM jeftinije.

Guest golf_tdi
Vlasnik sam navedenog auta već godinu dana i stvarno nemam nikakvih problema s njim osim nekakvog zvuka koji dopire iz kontrolne table kao da ne??to otkucava tak-tak-tak. To se ne čuje uvijek ali u 90% slučajeva kad se vozim ili auto radi u mjestu, onda se čuje. Pitao u ovla??tenom servisu, međutim, dobio sam odgovor da je to normalno i do to tako treba biti. Bojim se da ba?? nisu u pravu jer frend mi je imao sličnih problema sa g5 1.9tdi samo je zvuk bio drugačiji, ne??to je lupalo. Oti??ao je na kraju kod Zubaka jer ovi u lokalnom servisu su isto rekli da to nije ni??ta. Kod Zubaka su ustanovili da je u pitanju bio nekakav ventil koji su dotegli i lupanja vi??e nije bilo. Jel imao netko sličnih problema ili sam ja picajzla?

nisi prijatelju picajzla to se i meni događa na golf v tdi.

taj ti zvuk dolazi od klime.

moraju ti u servisu promjeniti motor klime.

ni??ta stra??no!!!

imam i ja takav slučaj. klima definitivno!

samo ti je va??no kad dođe?? u servis da se pristojno pona??a?? ??ta većina ih ne zna pa čim dođi napadaju ljude ??ta tamo rade.

kao prvo ljudi nisu krivi ??ta ti ne valja to i to....

kao drugo va??no je da on čuju kuckanje jer klima ima dva motora.

većinom kuckanje se javlja kraj radia al se događa da se pokvari i motor koji se nalazi kraj suvozačeva pretinca.

stoga mora?? se normalno pona??at da ljudi otkriju o kojem motoru je riječ i nema?? nikakvih problema.

usput ja to uopće nisam jo?? prominia jer ba?? i ne volim da mi prkaju po autu a i imam dvi godine garanciju.

Guest Kiky

Heh ja bio u remixu na servisu i pitao zasto to kucka i receno mi je da je to normalno i da nebrinem!!

Guest vw petica

Meni se isto čuje to tak-tak,??ta je onda na kraju,motor klime,ili ventil?

nisi prijatelju picajzla to se i meni događa na golf v tdi.

taj ti zvuk dolazi od klime.

moraju ti u servisu promjeniti motor klime.

ni??ta stra??no!!!

Zna?? li koliko to ko??ta,ziher ko suho zlato,kad za mali rez.kotač hoće 1900 kuna?!

moguče da ti jeriknuo motorić klime, al moguče je da seamo treba update softwarea na procesoru klime,al ti to moraju u ovla??tenom servisu napravit.to tije problem na 90% golfova 5

znaci ovi iz "tvojeg" ovlastenog servisa su te naucili da radis kak oni zele????

no way....ti kao kupac imas pravo na ispravno vozilo.na njima je da ustanove kvar i uklone ga.a ako nisi zadovoljan sa "svojim" servisom imas pravo se obratiti bilo kojem drugom OVLASTENOM servisu VWa.makar on bio u turskoj.imas servisnu knjizicu gdje ti pise servisna mreza.nazovi druge servise pa nek oni pogledaju.

Guest vw petica
imam i ja takav slučaj. klima definitivno!

samo ti je va??no kad dođe?? u servis da se pristojno pona??a?? ??ta većina ih ne zna pa čim dođi napadaju ljude ??ta tamo rade.

kao prvo ljudi nisu krivi ??ta ti ne valja to i to....

kao drugo va??no je da on čuju kuckanje jer klima ima dva motora.

većinom kuckanje se javlja kraj radia al se događa da se pokvari i motor koji se nalazi kraj suvozačeva pretinca.

stoga mora?? se normalno pona??at da ljudi otkriju o kojem motoru je riječ i nema?? nikakvih problema.

usput ja to uopće nisam jo?? prominia jer ba?? i ne volim da mi prkaju po autu a i imam dvi godine garanciju.

Jel na kraju i??ao tko da to otkloni???Ja ću sad ovih dana ići to rije??it.

Guest pokemon

Tema ba?? i nije a??urirana pretjerano, al evo samo da ka??em da je navedeno kuckanje prestalo samo od sebe početkom ove godine. U međuvremenu sam kontaktirao nekoliko ovla??tenih servisa i svi su pretpostavili da se radi o tom nekakvom motoriću klimatronica. U jednom od tih servisa sam se i naručio za pregled i eventualni popravak, ali kako sam rekao, prestalo je lupkati, pa na kraju nisam oti??ao.

Tema ba?? i nije a??urirana pretjerano, al evo samo da ka??em da je navedeno kuckanje prestalo samo od sebe početkom ove godine. U međuvremenu sam kontaktirao nekoliko ovla??tenih servisa i svi su pretpostavili da se radi o tom nekakvom motoriću klimatronica. U jednom od tih servisa sam se i naručio za pregled i eventualni popravak, ali kako sam rekao, prestalo je lupkati, pa na kraju nisam oti??ao.

al će ti se vratit :bleh

kuckanje potječe od climatronica, i prestalo je jer si napravio update software-a, povremeno i ja čujem da kucka, ali kad pojačam radio ne čuje se ni??ta - zanimljivo :lol:

Guest pokemon

A kako zna?? da je napravljen update software-a? Bio sam do sad samo na jednom redovnom servisu zamjene ulja i uljnog filtera i to je bilo prije godinu dana tj. prije nego se kuckanje pojavilo. Nisam primjetio niti su mi rekli da su ne??to oko toga dirali kad sam to prijavio da se čuje krajem pro??le godine.

pa ako je bila tvornička akcija, morali su ti napraviti update, vidi ima?? li kakvu naljepnicu u gepeku ispod tepiha, s lijeve strane

Guest pokemon

Ima samo ona bijela naljepnica na kojoj je broj ??asije i oni ostali podaci. Takva ista je naljepljena u servisnoj knji??ici, druge nema! Kakva bi trebala biti?

mala kao kutija ??ibica, ali ne mora značiti da je tvoj auto imao tvorničku akciju za update...moj je imao dva puta, a ti zvukovi i meni idu na ??ivce, ali kad bih svaki put i??ao u servis, ne znam tko bi umjesto mene i??ao na posao...hehehe

Guest pokemon

Ma nije moj autek okusio nikakav update jer u ovla??tenom servisu sam bio only once i to pro??le godine kad su mi ulje mjenjali. Niti su me zvali, niti sam se ja interesirao za to. Samo da jo?? napomenem, rije??ili su mi ono ??kripanje u ovjesu danas. Majstor je skinuo amortizer i natrpo masti u nekakav le??aj amortizera i vi??e ne ??kripi.

to si mogao i sam...trajaće to do prve velike ki??e...mast agresivno djeluje na gumu, a čisto sumnjam da su stavili grafitnu mast.

Guest pokemon

Neam pojma kakva je mast, al vidio sam da je ??ućkasto-prozirna kad sam kod frenda digo auto na dizalicu dok mi je radio redovni servis.

0