0
FuTz

Pojačalo... zzzzzzzzzzzzzuji

Recommended Posts

Pozdrav,

ma pitao sam već prije, al nisam uopće našao ZaŠtO i zbog čega mi pojačalo zuji.

Složeno je ovako:

s lijeve strane naponski kabel, s desne činčevi...

e sad, pokušao sam sve, mjenjat činč kablove i postavit ih onak kroz sredinu auta bezveze da neki kabel od inst. auta ne radi problem, ali ISTO! pokušao sam čak i spojit HU na akku direkt, al opet isto ... masa je sigurno jaka, jer je stvarno stegnuto i oguljena boja na šasiji..

a problem izgleda ovak: kad dam kontakt, na HU-u se čuju neki šumovi par sec od paljenja i onda prestane.. te kad upalim auto ima konstantni onaj iritirajući ton, a on se povisuje s povećanjem gasa, jel ..

izluđiva me to stvarno i moram to pod hitno rješit, a sad šta napravit, ako ima netko nekakav prijedlog da pomogne ;)

p.s. čak se čuju neki šumovi kad dam kontakt i stisnem kočnicu, onak kao da nešt prekida.. sad jel stvarno to uzrok masa ili što - ne znam.. tu ste vi da pomognete :rotfl :rotfl

:palci

Provjeri još jednom masu, znači kabel od mase mora biti jednakog presjeka kao i + kabel, i mora biti čim kraći..Na kraj koji šarafiš na šasiju staviš stopicu onu sa okruglim krajem i negdje zašarafiš, mora biti jako dobar spoj punim presjekom, jer ako ti skroz malo dodiruje meta onda opet ne valja..

Ja sumnjam na masu jer si i sam reko da ti zuji kad stisneš kočnicu.. :palacg

Dali je možda HU pajo??? :D

EDIT: sad gledam u projektima i vidim da nije pajo :mellow:

Koje pojačalo, jesi ga probo mijenjat, jesu sistemi preko njega spojeni... probaj masu od radia spojit u istu točku kao i pojačalo... za rem. nemoj koristit onu žicu na chinchevima nego drugu povuci...

pojačaj masu kod aku-a :palacg

Za probu možeš masu od chincheva spojit direktno na masu od pojačala...

Edited by joke

:ne2

stavi drugi radio i vidit ces da nece zujat... problem je u pretpojacalu HU-a... :palacg

e pa ne može drugi radio sam tak haha.. a ionako je alpine, mislim da on nema SMD ..

cinc kablove probaj druge,zna na njima masa zezat. njih je najbolje provest sa suvozaceve strane.

Ja znam odgovor na sva tvoja pitanja jer donedavno su i mene mucile iste stvari... ali sam ih uspješno riješio!

Ovako sljedi korake...

1. ako nemaš onda nabavi mjerni instrument (mjeri voltažu, ampreažu i ono najbitnije za tebe ispravnost dioda tj pokazje ti kontakt)

2. provjeri kontakt između mase Hu (alpinca) i mase ulaza za činćeve

3. provjeri kontakt masa između ulaza za činčeve međusobno na alpincu

4. sad ponovi postupak na pojacalu (stavis jedan pipak na mjesto gdije je spojeno uzemljenje (GND) i jedan na masu ulaza za činćeve (sa vanjske strane)

100% ili na alpincu ili na pojacalu negdije nemas kontakt masa....tj tamo gdije nemas kontakt to ti je otišlo

Konkretno meni je vrisnulo pojacalo.

E nakon što ustanoviš gdije se nalzi problem onda se javiš gosp. speed devil ili Mariju Škvarić koji je maher za takve stvari. On je logiran na cice.hr a mozes ga dobiti i na tel. 098/720304 i reci mu da ti je za njega rekao bramba (branimir) kojem je nedavno popravljao RF (pojacalo).

ne zuji pojacalo, zuji sve :)

nije mi se dalo citati kaj si napisao ali pretpostavljam da te ovo muci... http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....amp;hl=zujalica

.... nije stver pojačala.... stvar je head unita, znači radija, CD playera.... kako se već dečki rekli, sigurno je star nekoliko godina, i elementi stare, mjenjaju svoje vrijednosti, i napon na ulazu u head unit nije dovoljno "popeglan" izravnan, ili kako već, i na zvučnicima čuješ " obrtaje motora"..

... ako je do toga tri su opcije; head unit na servis, novi, ili imaš sklop, sa ulazom izlazom, i staviš ga prije napajanja radija, da popegla napon i onda stvar šljaka kak treba

.... sorry al neznam stručni naziv te stvari

napravi ovako,izvadi HU van i normalno sve upali da radi i da cujes zujanje,onda uzmi komad zice i spoji masu kucista HU i masu od chincha i reci mi jel ti prestalo zujat... imas junutar HU jedan mali smd osigurac i on hoce izgorit kad recimo prebacujes chincheve a upaljena ti je muzika pa ti poslje zuji sve... e onda ak ti prestane samo tak nekak namjesti zicu da ti je spojena masa chincha i masa kucista i to ce radit!samo nemoj vise prckat po zicama dok ti je upaljena muzika!!!!

Evo sad opet moram nesto reci...

Kako sad vi znate da nije stvar u pojacalu?

Odakle vam ta ideja tj kako ste sigurni da nije mozda pojacalo problem?

Opet napominjem nebi se pravio pametan i nebi sad ovo opet pisao da se meni nije desio isti ili slican problem. U mom slucaju je vrisnulo pojacalo, poslao ga na popravak i kvar odklonjen... ništa drugo nisam dirao u autu samo spojio nazad pojacalo i više ne zuji. to sad mi vi objasnite nakon svega zašto tvrdite da kvar nije sigurno u pojacalu! Nekazem da je 100% pojacalo krivo ali nemoze ga se ni samo tako odpisati.

moguce je da je i pojacalo,ali onda bi zujalo i kad ga je odpojio kuzis....

moguce je da je i pojacalo,ali onda bi zujalo i kad ga je odpojio kuzis....

... istina, tu se razbacivamo svojim znanjem a možemo samo nagađati sve dok netko ne baci oko na problem

:excl:

.... ajmo tražimo dobrovoljca u bilizini čovjeka, da mu pogleda set up

.... ajmo

... bar nas ima koji se razumijemo u muziku, pa ko je u blizini nek se s čovjekom dogovori za pivicu i baci oko na set up

... ipak je naš član, ako čovjek nije dovoljno kompetentan, treba mu pomoć

... pa neće valjda u folciki da mu mjuza zuji

:rotfl

...mislim pa neće nam se valjda smijat na opel forumu sa spikom kao vidio sam folciku tako mu zvučnici zuje da nisam mogel skužit jel dizel il benzin ne, al onda kad sam videl da nejde nikud nikam onda fakat u niš nisam bil siguran

:rotfl

.... pa po meni je i smisao ovog foruma da se nekom pomogne i tako

... a ne samo da se prodaje i zarađuje

pa hajmo, pomozimo

Edited by nikola_g60

samo nek napravi ovo kaj sam mu napisao i to je to!

bilo bi dobro kad bi kolega FuTz nabacio koji komentar... mi se tu raspravljamo a od njega ni traga ni glasa...

sorry m8 :palacg

nije me baš bilo na forumu, a ako i je, skočim i vidim samo..

al' evo, neće se više ponovit :palci

hvala svima na komentarima, samo je hladno za radit i isprobavat, samo sam htio čut šta da pokušavam više.. e sad da je radio, ne znam, rekao sam da je alpine i on nema smd kao i alpine, tak da onaj trik što je rekao bramba, mislim da i ne pali.. čak sam mislim i probao masu radija spojit na masu činčeva.. al opet isto

pojačalo je bilo kod speed devila i on ga je cijelog prelemio, oprao i rekao da je sve ok sad..

e sad, šta, šta.. moram vidjet gdje ću auto uterat i radim na toplini :)

ako je bio kod speeda onda je to to!! znaci nije do HU ak ga je speed slagao...neznam eto,probaj onda bez chincheva vidjet jel zuji!,meni je na jednom chinchu masa otisla i zujalo je...

ne, ne.. krivo si razumio.. nije HU bio kod speeda, nego pojačalo.. a HU je alpine, tako da on nema SMD i on ne može otić..

Smd ti je mogli bi ga nazvati samo osigurac... znaci on vrisne pri prolasku vece struje da nebi skurio HU... ti ga nemas i zbog toga nemozes biti sig da ti nije pojacalo ili predpojacalo na Hu skureno... vrijedi provjeriti... Osim toga nemam više ideje ako si sve dobro posložio, ako si kablove sve provjerio...

da dobro velis bramba... mogao je skurit pojacalo unutra. a da probas jedan po jedan chinch spajat?

Hm, probat ću.. al ovo sam pokrenuo samo da vidim dal još postoji nešto što bi moglo bit.. jer mi je problem igrat se s tim na -10 vani.. brrr... :D

eeeeee, al sjetio sam se jedne stvari! spojio kolegino 2-kanalno pojačalo i radi sve 5, ništa ne zuji! šta je za reć s tim? da iako je pojačalo bilo kod speeda i dalje nije popravljeno?

Slllužbeno u mojoj folciki više ne zuji muzika :bravo . Hvala svima na pomoći u vezi rješavanja istog :palci

Problem je bio u masi, tj. bila je slaba i bio je loš spoj na stopicama.. sad više ništa ne zuji ;)

Ponestalo mi je kabela za sub, al' naravno, kome ću se obratit nego "Mario91", koji mi je donirao komad žice, pa, frende, hvala još jednom :palacg

Edited by FuTz

Slllužbeno u mojoj folciki više ne zuji muzika :bravo . Hvala svima na pomoći u vezi rješavanja istog :palci

Problem je bio u masi, tj. bila je slaba i bio je loš spoj na stopicama.. sad više ništa ne zuji ;)

Ponestalo mi je kabela za sub, al' naravno, kome ću se obratit nego "Mario91", koji mi je donirao komad žice, pa, frende, hvala još jednom :palacg

ma jel to kad bio problem, nema na čemu :palacg

0