smmania 0 Posted December 19, 2009 ovako posto sam jucer dofuro auto danas pao prvi snjeg i ja da cu upalit i nekako upalio (valjda aku prazan) ,medutim nisam znao dal uopce ima antifriza a vani minus 4 ja iso vidjet dal je sta zamrznulo i stisnem cijev od hladnjaka do bloka (doljnja) a ona kamen (zaledila) a ona gornja koja ide prema glavi ona je onako koda je unutra mrvljeni led,i aj uredu pustim ja motor da zagrije da ja to izbacim van (motor je radio cca 10 min) pipnem cijevi sve uredno tople nigdje vise leda nije bilo te sam nakon toga otpustio doljnu selnu na kileru i ispustio vodu te je izaslo cca 2.5 litre tekucine svijetlo smeda prozirna,i da dok turiram motor baca mi ko vodu crnu neku onako ne puno al strca malo po malo na kapljice (jel to kondenzacija il?) i da radi se o 1.6 karb motoru iz duje ........ sta sad osim ubacit untra dizla hehehehe Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted December 19, 2009 nisu tu samo bivši vlasnici nemarni...nego i sadašnji takve stvari treba kontrolirat..prognozu isto imaš pa znaš da bude ispod 0..a ti neznaš jel ti u autu antifriz il voda :doh obično puca blok, glava, kiler, vodena pumpa.... natoči vodu i ostavi da radi pa vidi kakva je situacija u posudi...jel ima ulja i jel ti gubi vodu ja sam npr videl da bude zima...trebam mijenjat kiler pa mi se ne isplati stavljat antifriz...i lijepo sam spustil vodu i sad čeka lijepše vrijeme da promijenim termostat i kiler, i onda ide antifriz unutra Share this post Link to post Share on other sites
Dare09 0 Posted December 19, 2009 Dobro si prosao ako ti nije pukao blok il glava,sve ce se to otpustiti al ces sa hladnjakom kabine imat problema jer ako ti on nepropusti vodu onda ga vadi zato sto ce puknut. Share this post Link to post Share on other sites
smmania 0 Posted December 19, 2009 ma motor sam upalio na 5 minuta i sve je prosljakalo normalno cijevi su se ugrijale uredno upalio grijanje sve sljaka ,sad stoji bez vode jer u rijeci west coast nema nigdje za kupit antifriz nemos vjerovat Share this post Link to post Share on other sites
smmania 0 Posted December 20, 2009 evo danas stavio antifriz omjer 1:1 i sve sljaka uredno grijanje kabine radi,voda cirkulira Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted December 20, 2009 Imaš sreće, mom bratiću na Vectri je danas izgleda blok ili neš napravilo *cak!* jer je antifreeze bio do -12°C Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 20, 2009 vjerovatno na bloku ima čepove koji izljetaju kad se voda raširi.... Share this post Link to post Share on other sites
smmania 0 Posted December 20, 2009 evo javio se prvi problem,motor dok vrti mi kaplje voda od iza motora (prema kabini)i cujem nekakvo pistanje,npr auto na dva sata rada iskaplje oko cca 2dcl vode,ne mijesa sa uljem gledo sam normalne je boje.motor je 1.6 karb pierburg 2e .di se nalazi pumpa vode da nije dihtung otiso? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 20, 2009 pumpa ti je sastrane..pokrece je kanalni remen (ujedino pokrece i alternator) Straga moze kapit i na one cijevi koje dolaze na sami karb tj na automatski čok. Može pištat i na čepove na bloku motora...oni su od lima i vremenski mogu strunut a ako je bio led u bloku onda su vjerovatno odradili svoj posao. Zavuci malo glavu pa pogledaj... a mozes se posluzit i nekim ogledalom.... Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted December 21, 2009 Hvala Freak, reć ću mu da pogleda! Share this post Link to post Share on other sites
smmania 0 Posted December 21, 2009 evo ustanovio di slini na jednom mjestu na spoju sa blokom na gornjoj cijevi od kilera tamo kod onog pipca to cu sutra skinut ,proc sa vodobrusnim 800 zadihtat diht masom i to je to,izgleda da je dihtung glave otiso ìsto .kolko dode novi?di mogu kupit? Share this post Link to post Share on other sites