1 1
Hari_kocka

Upaljac ne radi

Recommended Posts

Znaci auto je Golf 4, i ne radi upaljac, probao s autopunjacom za mob ni on nece (a hoce na onom prikljucku u gepeku)

E onda uzmem ispitivac rastavim upaljac i na konektoru imaju tri zice u kojima nikako nema struje (nekad je to radilo)

gdje bi moglo zapeti, ima li to svoj osigurac ili....

ima osigurac ali mislim da je na istom osigracu i unutrasnje svjetlo

pa ako ni svjetlo ne radi onda je osigurac ali provjeri za svaki slucaj

Guest voda-os

nije to na istom osiguraču, to je osigurač broj 41 (15ampera) UPALJAČ ZA CIGARETE, evo i slika gdje se nalazi:

thumb_39150262.jpg

ps to ti je stalni 12v outlet kao i u gepeku, meni je obrnuto bilo, riknio u gepeku promjenio osigurač i sad radi, i da nisu na istom osiguraču ovaj za cigare i onaj u gepeku da te to nebuni...sto posto je osigurač još ak kažeš da je radilo a sad neradi...

Edited by voda-os

Hvala na pomoci, osigurac je bio u pitanju, zamjenjeno i sad sve radi kako treba (kad se problem pravilno predstavi heheh)

Ma upaljac kad se pritisne nije se vracao (jel to bilo kad je bilo ispravno ili je to uzrok kvara ne znam) i zbog toga mozda osigurac riknuo, sad to ostavljam na miru, izlaz samo za punjac koristim

Edited by Hari_kocka

nije to na istom osiguraču, to je osigurač broj 41 (15ampera) UPALJAČ ZA CIGARETE, evo i slika gdje se nalazi:

thumb_39150262.jpg

ps to ti je stalni 12v outlet kao i u gepeku, meni je obrnuto bilo, riknio u gepeku promjenio osigurač i sad radi, i da nisu na istom osiguraču ovaj za cigare i onaj u gepeku da te to nebuni...sto posto je osigurač još ak kažeš da je radilo a sad neradi...

Moze na pp ovako slika i koji je broj koji osigurac

Hvala na pomoci, osigurac je bio u pitanju, zamjenjeno i sad sve radi kako treba (kad se problem pravilno predstavi heheh)

Ma upaljac kad se pritisne nije se vracao (jel to bilo kad je bilo ispravno ili je to uzrok kvara ne znam) i zbog toga mozda osigurac riknuo, sad to ostavljam na miru, izlaz samo za punjac koristim

Probaj sada dok je ispravno koristi upaljač, mislim gurnut i gledat jeli lijepo iskoči! Ako ne iskače, normalno je da pregori osigurač, zaštite radi. One limiće probaj šarafcigerom (ovijačem, kacavidom- ujedno pazi da ne napraviš kratki spoj) malo gurnut, van, odnosno pogurat unutra, ovisi što pitaju. I onda bi morao lijepo iskakati! :respekt

PS: Pušenje nije zdravo! A mobiteli zrače! :palacd:palci:respekt

Sretan Božić svima!

Probaj sada dok je ispravno koristi upaljač, mislim gurnut i gledat jeli lijepo iskoči! Ako ne iskače, normalno je da pregori osigurač, zaštite radi. One limiće probaj šarafcigerom (ovijačem, kacavidom- ujedno pazi da ne napraviš kratki spoj) malo gurnut, van, odnosno pogurat unutra, ovisi što pitaju. I onda bi morao lijepo iskakati! :respekt

PS: Pušenje nije zdravo! A mobiteli zrače! :palacd:palci:respekt

Sretan Božić svima!

na upaljacu ili kucistu sto se usteka, i u pocetku je radio ispravno i iskakao kad se ugrije i onda prestao, jel mozda treba ''podmazati'' ili sta

-----i jos nesto,kad upalim auto i dok se ne ugrije dobro u voznji kada kazaljka od obrtaja dodje do 2500rpm cuje ce kao ''TAK'' i kao da na tren svjetla trepnu, isti slucaj je na 2500rpm bez obzira da li se u datom trenutku obrtaji povecavaju ili smanjuju

Hvala unaprijed svima

Ima li netko slican slucaj??? sta je uzrok tome???

Edited by Hari_kocka

Ok, decki imam jos par ''sumnjivih'' sitnica pa samo da provjerim a da ne otvaram novi topic za sve dakle

-----Znaci auto ugaseno (golf4) i kada povucem rucicu od dugih svjetala/zmigavci (da blicam) cujem kao u instrument tabli jako zujanje, sto se ne desava kada je auto upaljeno i ista stvar uradjena, pa jel to normalno ili????

To se meni desavalo na mojoj G4, meni je bilo do slabog kontakta na relejima ispod volana, provjeri sve releje dali su na svom mjestu, tj. dali su dobro ukopcani - mozda je i kod tebe ista stvar.

Ok, decki imam jos par ''sumnjivih'' sitnica pa samo da provjerim a da ne otvaram novi topic za sve dakle

-----Znaci auto ugaseno (golf4) i kada povucem rucicu od dugih svjetala/zmigavci (da blicam) cujem kao u instrument tabli jako zujanje, sto se ne desava kada je auto upaljeno i ista stvar uradjena, pa jel to normalno ili????

To se meni desavalo na mojoj G4, meni je bilo do slabog kontakta na relejima ispod volana, provjeri sve releje dali su na svom mjestu, tj. dali su dobro ukopcani - mozda je i kod tebe ista stvar.

Hvala ovo je rjeseno jos samo jedno ostaje

-----i jos nesto,kad upalim auto i dok se ne ugrije dobro u voznji kada kazaljka od obrtaja dodje do 2500rpm cuje ce kao ''TAK'' i kao da na tren svjetla trepnu, isti slucaj je na 2500rpm bez obzira da li se u datom trenutku obrtaji povecavaju ili smanjuju

Hvala unaprijed svima

Ima li netko slican slucaj??? sta je uzrok tome???

Evo da malo oživim ovo. Kupija san novu utičnicu za upaljač jer mi nije radila . Jel to teško zamjenit?

bog dečki, ovak mjenjo sam upaljač na golf 2. Kupil sam neki za 22 kn i on nikakav utor za džek nego ide jedna tanka crvena žica i na kraju su dvije tanke ploškice metalne a džek u koji se ukopča upaljač da bude spojen tj. da radi ima 3 utora e sad mene zanima kaj sad moram napravit da to spojim ili se to neda spojit? jer sumnajm da mogu samo stavit u utor posto ima 3 rupice.

Aj ti stavi sliku jer nisi to nikako objasnio :)

Pretpostavljam da ti instalacija auta ima 3 zice, a instalacija upaljaca 2.

Ako je tako, ove od auta su: plus, minus i osvjetljenje, a na upapjacu su ti plus i minus...

Ako sam dobro skuzio, tanka crvena ti je osvjetljenje upaljaca, ona ide na plus, a te dvije tanke ploskice su plus i minus od upaljaca, samo moras otkriti koja je koja.

Neko pravilo je, sira ploskica je plus a uza minus, ili ako imas multimetar, provjeri sa zujom.

Cilindar u rupi upaljaca je minus, a na dnu je plus, vidis kad izvuces grijac iz njega i pogledas u rupu

baci to u smece zapalit ces auto

3 su zice u jacku od upaljaca

smeđa to ti je masa

crvena je plus

sivo plava je osvjetljenje

Ima samo jednu zicu koja ide iz upaljaca i ona je crvene boje koja na kraju ima dvije ploskice a utor od auta ima dzek sa 3 utora.

Znaci bolje da bacim upaljac?

Budem sliko jedan dan kada budem opet skidao to

Kako moze bit jedna zica sa dvije ploskice?

Sta su ti ploskice? Stopice?

Kako su 2 na jednoj zici?

Sta ces skidat? Pa kako si stavio ako nisi spojio?

Jel ti nas sprdas? :) :)

Edited by Mouse-RI

Pa samo sam ga u utor od upaljaca stavio nisam ga iso spojit u taj dzek od auta.

Budem slikao pa cu stavit kak izgleda ta zica

Ima samo jednu zicu koja ide iz upaljaca i ona je crvene boje koja na kraju ima dvije ploskice a utor od auta ima dzek sa 3 utora.

Znaci bolje da bacim upaljac?

Budem sliko jedan dan kada budem opet skidao to

ima toga po autootpadima za sitniš

takorec na svakom ces dobiti da ostaviš za pice

1 1