1 1
Marco Polo

Problem ručna kočnica

Recommended Posts

Od kada sam maknuo bubnjeve i stavio diskove na zadnji most ručna je ful loša. Kad su stavljani diskovi stavljene su i druge sajle od ručne. Ima na ručnoj ona matica koja se stegne da niže lovi ručna nju stegnem i ok je par dana i onda opet po starom trenutno kad je dignem skroz koliko ide auto još uvijek na uzbrdici ide polako. Jel ima kakvo rješenje?

Meni drzi na ravnom i na nizbrdici, ali nikako nemogu blokirat kotace u voznji (okretat se pod rucnom) :-)

Sta se toga tice, bolji su mi bili dobosi.

Sajle se lijepo vracaju, polugice na klijestima nisu blokirane.

U cemu je problem?

Kliješta su problem..... Isti je slučaj i kod mene al briga me..pod ručnom se i neokrećem a ručna na tehničkom drži unutar tolerancija.

Mislis da bi reparacija pomogla? Ni meme ne bedira previse sve dok mi rucn drzi i ne blokiraju klijesta.

nemam pojma bili pomogla... neki vele da bi pomogla.

Ja sam svoja rastavljao čistio i nije bilo nekog pomaka. Pa sam to pripisao godinama :)

Eto kliješta na novijim vw--ovima su ista samo je obrnuta poluga za sajlu pa tak da se mogu naći kliješta dosta mlađeg godišta.

A nista onda. Ostavljam ovako dok ne ulete neka klijesta od novijih VW.

Jel pasu onda sajle od dvojke na ta nova klijesta?

neznam za duljinu samo je razlika sta sajla ide s gornje strane a ne s donje.....

Pogledaj npr na passatu 2002

Od kada sam maknuo bubnjeve i stavio diskove na zadnji most ručna je ful loša. Kad su stavljani diskovi stavljene su i druge sajle od ručne. Ima na ručnoj ona matica koja se stegne da niže lovi ručna nju stegnem i ok je par dana i onda opet po starom trenutno kad je dignem skroz koliko ide auto još uvijek na uzbrdici ide polako. Jel ima kakvo rješenje?

Meni su bile problem sajle zasto nije dobro drzao... unutra su zarđale i slabo su natezale... nakon izmijene sve 5.

Evo, moje iskustvo sa diskovima i rucnom...

Do sad sam imao klijesta girling od trojke 93.God. (dvojke su imale ista klijesta) i rucna mi je slabo drzala i tesko ju je bilo potegnut. Par puta mi su mi i sajle zaledile. Zamijenio sam klijesta sa klijestima lucas koja su se ugradjivala u novije trojke. Klijesta imaju drukciji sistem za rucnu i cini mi se da je bolji nego na girling klijestima. Stavio sam i nove sajle koje sam prije toga napunio uljem. Sada je rucna puno meksa, bolje drzi, a mogu i blokirat kotace u voznji, sta prije nisam mogao. Problem je bio u sajlama u koje je usla voda, pa su bile blokirane, ali sam uvjeren da je pomogla i zamjena klijesta girling sa onima marke lucas.

1 1