0
regazzoni

Poplava u autu

Recommended Posts

Došlo je vrijeme da se izvrši generalna sanacija lima kojeg napao miš i poglodao ( korozija). Nakon 20 -ak dana koliko ja Golf 2 iz 87 bio kod majstora povarena je šasija, nosači prednjeg trapa, zamjenjen blatobran, povaren pod i još dosta toga. Pošto je i prije auto bio pun vode zbog trulog poda sanirano je to bačena zaštita iz nutra i izvana, nakon svega toga auto je i pofarban sastavljen i preuzeo sam ga. E sad jučer nakon one kiše i snijega auto je opet pun vode wtf :angry: . Sad sam popizdio idem u potragu od kud sad voda poskidam tapacirunge sa vrata sve je suho ko barut idem dalje skinem poklopac od osigurača e tu je sve mokro. Mogu li to sam rješiti ili da idem majstoru koji ga je radio?

Ionako sam morao popravljat žarulje koje su pregorjele kad ga je on radio.

Ako mu odem otići će mu sve na pazar.

P.S. Vadio je sva stakla. :palacd

ako si uredno platio obavljani posao zašto ne otići kod njega i reklamirati mu,išao si na to da više ne curi voda

a dobio ono što si već imao,možda mu je negdje nešto promaklo,

kad si skinuo tapecirunge vrata jesu bili ispod njih najloni?

pogledaj da li ti je kadica ispod brisaca mozda zastopanih odvoda i da li ih uopce ima na rubovima prema blatobranima

da li imas siber i dali su ti (ako ga imas) protocne cijevi za odvod vode iz korita sibera?

da li ti je mrezica na rupi od ventilacije dobro postavljena pa da ti ispod nje voda ne curi

da li su ti zadnje stop lampe dobro postavljene sa onom spuzvicom pa da ti i ispod njih ne curi

zbog svega toga ti moze curiti voda u auto a da nema veze sa limarom pa da ne napadnes covjeka a on ni kriv ni duzan

ja muku mucim zadnjih dana... voda mi non stop na suvozacevoj strani, ispred i iza suvozacevog sica.

skinuo bocni tapacirung vrata, najlon je bio poderan, ocistio dole rupice u vratima da voda moze curiti, zamjenuo novi najlon... i dzabe, opet nakon obilne kise voda u autu.

jedini razlog koji mi pada napamet, to da mi je auto parkirano bočno na nizbrdici pa sva kisa se slijeva bas na suvozacevu stranu.

ja muku mucim zadnjih dana... voda mi non stop na suvozacevoj strani, ispred i iza suvozacevog sica.

skinuo bocni tapacirung vrata, najlon je bio poderan, ocistio dole rupice u vratima da voda moze curiti, zamjenuo novi najlon... i dzabe, opet nakon obilne kise voda u autu.

jedini razlog koji mi pada napamet, to da mi je auto parkirano bočno na nizbrdici pa sva kisa se slijeva bas na suvozacevu stranu.

Jesi provjerio čepove na podu?

Isti problem imamo brat i ja. Njemu se skuplja voda ispred i iza sica a meni samo iza sica na suvozačevoj strani. Provjeravao sam i gume na vratima, nisu popucane. Znali li netko uzrok tome?

meni je voda ulazila ispod zadnjih lampi, skini lampu i onu spuzvicu namazi s masti i vrati nazad mast ce bolje zabrtviti pa vidi onda

a i provjeri dali su ti rupe naprijed ispod brisaca u kadici zastopane za odtjecanje vode, mozda ti kroz motoric ventilacije curi

ako je na suvozacevoj strani onda moze bit da je kroz ventilaciju. obavezno provjerit kadicu tu,da nisu mozda rupe zastopane (lisce blato itd) pa ne otice voda iz nje. na vozacevoj strani pogledat dali propusta vodu tamo gdje sajla od haube ulazi u motorni prostor....i sve ovo ostalo sta su decki naveli gore... :palacg

Meni je curilo kroz podnozje sofersajbe, klasicno nabubrilo i pocelo trulit ispod brtve, ali glavni problem je sto su rupice za odvod (one u kanalu ispod brtve) bile zastopane. Inace je normalno da se voda slijeva oko i u brtvi stakla, ali kad nema kamo otjecati kad-tad nadje put u auto, pogotovo ako je lim u losem stanju i guma ne brtvi kako bi trebala.

U pocetku se voda nakon obilnijih kisa skupljala na podu i u donjem pretincu na suvozacevoj strani, a nakon nekog vremena je procurila i vozacka strana i curilo tocno po razvodnoj kutiji :doh

Cista uzivancija. A nekako mislim da je to i ovdje slucaj.

Kako je bila instrument tabla vani zbog slaganja auta, fino se mogao promotriti fenomen. Bas onako lagani potocic izvire ispod gume i curi po limu dalje u auto.

Jesi provjerio čepove na podu?

nisam, pogledat cu... al meni se cini da mi ulazi nekuda kroz suvozaceva vrata... sav bocni tapacirung pri dnu je mokar, cijedi se voda sa njega

ako je na suvozacevoj strani onda moze bit da je kroz ventilaciju. obavezno provjerit kadicu tu,da nisu mozda rupe zastopane (lisce blato itd) pa ne otice voda iz nje. na vozacevoj strani pogledat dali propusta vodu tamo gdje sajla od haube ulazi u motorni prostor....i sve ovo ostalo sta su decki naveli gore... :palacg

ovo mi je bilo prvi put nakon obilne kise... zacepilo se sve, pa mi je u autu bilo 5cm vode. to sam sad rijesio.

al ova suvozaceva vrata mi nisu jasna... kederi zdravi, gume oko vrata gore zdravo sve... al opet nekud ulazi.

nisam, pogledat cu... al meni se cini da mi ulazi nekuda kroz suvozaceva vrata... sav bocni tapacirung pri dnu je mokar, cijedi se voda sa njega

ovo mi je bilo prvi put nakon obilne kise... zacepilo se sve, pa mi je u autu bilo 5cm vode. to sam sad rijesio.

al ova suvozaceva vrata mi nisu jasna... kederi zdravi, gume oko vrata gore zdravo sve... al opet nekud ulazi.

ni meni nije jasno, isti fenomen na ovoj jednoj dvojki, jos sam i najlone slozio nove, poljepio duck tapeom i opet tapecirung upija od dna prema gore po vratima :palacd

http://www.vwgolf-mk2.com/ewaterleak_door.html

naisao sam na ovaj gore link, i obratio pozornost da imaju te rupice u vratima iza najlona koje trebaju biti slobodne... zadnji put kad sam ljepio najlonsku oplatu, uradio sam to nabrzinu i nejakom trakom pa mi je i dalje poslje kiše bilo vode oko suvozačevog sica jer se najlon odljepio.

ponovo sam skinuo najlon, skinuo sve kopče i ovaj put uradio i poljepio kako treba... poslje manje kiše nije bilo ni kapi više vode u autu, i nadam se da će tako i ostati.

na linku ima sve napisano na koja mjesta treba obratiti pozornost te dobro učvrstiti da nebi propustalo.

Meni je curilo kroz podnozje sofersajbe, klasicno nabubrilo i pocelo trulit ispod brtve, ali glavni problem je sto su rupice za odvod (one u kanalu ispod brtve) bile zastopane. Inace je normalno da se voda slijeva oko i u brtvi stakla, ali kad nema kamo otjecati kad-tad nadje put u auto, pogotovo ako je lim u losem stanju i guma ne brtvi kako bi trebala.

U pocetku se voda nakon obilnijih kisa skupljala na podu i u donjem pretincu na suvozacevoj strani, a nakon nekog vremena je procurila i vozacka strana i curilo tocno po razvodnoj kutiji :doh

Cista uzivancija. A nekako mislim da je to i ovdje slucaj.

Kako je bila instrument tabla vani zbog slaganja auta, fino se mogao promotriti fenomen. Bas onako lagani potocic izvire ispod gume i curi po limu dalje u auto.

Znam da je tema stara,ali da ne otvaram novu,imam skoro identican problem,pa ako bi neko mogao da mi objasni gdje se nalaze te rupice i kako do njih doci...?

Edited by DoSe

0