1 1
FuTz

Proširivanje rubnjaka

Recommended Posts

Ovako, pošto sam si uzeo felge koje su nazad 9J, svi znaju vjerovatno o čemu govorim.. Borbet T, prednje 7.5J, al zadnje 9J..

znači trebao bih proširivat rubnjake zadnje da mi guma ne struže od isti - e sad, tražio sam malo na forumu, al ništ posebno o tome, pa sam otvorio novu temu da saznam što i kako kad budem to radio..

vidio sam prije da je nešto LAZO proširivao, al on ima plastike na rubnjacima, tak da se njemu ništ ne vidi, a meni da.. pa ovaj, preporuke, kako, šta.. :rolleyes:

hvala :respekt

ovako ak ces bez plastika!moj savjet je sve flekse baci u smece bjezi od toga nekoj slucajno rezat rubnjak pa gitat,bude ti sve korozija nagrizla!imat ces problema!

ujedno sve se to po naski sto bi rekli da fino iscekicat i sto laganiji sloj gita!

neznam dal si vidio ali postoje ti i mehanizam za izvlacenje rubnjaka,neznam dal to tko sa foruma posjeduje s time bi ti bilo najbolje!

ak se odlucis na fleksu najbolje varove cinuj!

Kani se flekse

A aparaturu napraviš iz dizelice od auta

7.jpg

mislim da ima više tema o tome na forumu samo treba malo potražit

ili majstoru odvezes da ti ih rucno prosiri ili kod nekog sto ima takav stroj pa da ti prosiri :palacg

a kod nas imas majstora za rucno izvlacenje :palacg

Sa mašinicom se može samo unutarnji rub porolati i eventualno par mm izvuči sve van.

Prednji blatobran se da više povući jer je jedan lim dok je na zadnjem blatobranu dupli lim pa ne ide baš lako.

Može se napraviti bez pucanja boje izvana, iznutra se uvijek malo ošteti, ali to se ne vidi i lako se popravi.

Ja imam tu spravicu

Pero da se izvuč vanjski i više od par mm ali naravno uz pucanje laka

4.jpg

6.jpg

11.jpg

IMG_2570.jpg

hm.. ovo što trojka kaže, tko bi mogao ručno proširit? možd jura? i koliko bi to koštalo.. jedino što bi onda morao cijeli prelakirat, a za to se sad nema para.. jedino jura može samo taj dio prelakirat, kao što je radio na haubi, samo taj prijelaz da riješi ..

a kod nas nitko nema tu "mašinicu" pa je to problem ..

Pero da se izvuč vanjski i više od par mm ali naravno uz pucanje laka

Ovisi o debljini lima jer na Lupu nisam mogao više od par mm izvući van pa sam išao sa čekičem. Kasnije je cijeli auto prelakiran

nemoze se izvuc kad unutarnji blatobran drzi vanjski rubnjak, mozes samo spic izvuci ali to nije atraktivno uopce

nemoze se izvuc kad unutarnji blatobran drzi vanjski rubnjak, mozes samo spic izvuci ali to nije atraktivno uopce

Mislim da je woodoo dokazao da se može izvući..uostalom i unutarnji blatobran se uvijek da malo navuci prema van, nije ni on 100% fixan

hm.. ovo što trojka kaže, tko bi mogao ručno proširit? možd jura? i koliko bi to koštalo.. jedino što bi onda morao cijeli prelakirat, a za to se sad nema para.. jedino jura može samo taj dio prelakirat, kao što je radio na haubi, samo taj prijelaz da riješi ..

gle jura ti to rucno odrade da nemas beda...najbolje nazovi ili odi do covjeka i problem rjesen sve ce ti reci :palacg

woodo je izvukao van u spic, i kod takvog izvlacenja je lako moguce da ces i udubiti bok na mjestimam spigat sve, samo testirajte, svi danas rade limariju i lakiranja, nije ni cudo

Pa nije baš da je izvučen samo špic....

al nije to posal da češ poradit na tom 5 min i amenn

Znači polić je bil pokusni kunič i burazu i meni je trebalo cca jedno dopodne da smo dobili nešto a poslje su još limari odradili svoje da se dobije čim manje kitanja

I 195/45/15 ET 28 + 30mm distance s 2 100kg otraga ne struže kod normalne vožnje jedino ak ga baš smotaš krvavo onda je znalo zastrugat

i još jedan primjer s 750kg u gepeku na 195/50/15 et 28 felga u blatobranu do odbojnih guma i ne struže

Na Lupu sam ja prvo podvio unutarnji rub pa onda sve vukao van.

Kak je tebi bilo onaj zadnji dio di ti s vanjske strane dolazi branik

tamo se duša ostavi jer je s nutarnje strane odma blizo punktiran lim od unutarnjeg djela blatobrana (tvrdo ko kamen i nikako ga nebi dobil van) a ružno izgleda ako se ne navuče van

Ruka me bolila koliko sam tukao sa čekićem. Dok su zadnji kotači bili u nagibu, mislio sam da sam dovolno izvukao, onda sam otišao naštlati trap. Ispalo je da treba još 1-2 cm izvući. Ipak je 8x18 felga jako velika za Lupo.

Nosač branika i komad branik sam morao otpiliti jer je smetalo za gumu , ovaj navareni kvadratić je sad nosač za branik.

P7230105.jpg

P7230107.jpg

P7230103.jpg

P7230109.jpg

P7240111.jpg

P7240114.jpg

Edited by Rallye VR6

ak je to problem imam dizalica ko u prici i napravim to za 2h, ali to nije to ispast ce kao na onom vr6 od Vjeke jer ti trebas dosta izvuci za svoje felge bit ce spic. Pogledaj slike street race osijek sto sam ja stavio Golf BG table na 18 coli

e to je to :palacg

đeus imas trenutno pametnijeg posla za delati :wacko:

Guest vjeko-vr

jura nemoj pričat pa ja sa germom napravio svoje,ostaviš germu na toplom i čekaš da se digne!!! :svajda

mislim da to netreba ništa dirat ako se neće napravit da to bude 100%,a treba ih raditi točno po felgi a ne napamet kao kod mene!!!!!

ako felga ne viri previse vani radije ajde na uzu gumu nego j3bavat karoseriju...ako vec moras onda se pripremi na 80% pucanje laka boje i pituravanje...mk3 natrag ima dupli lim koje nije moguce bez cekica "srolat"

Guest vjeko-vr

čekić u top poslu je glavna alatka,jura dal se slažeš????? :fakjea

čekić u top poslu je glavna alatka,jura dal se slažeš????? :fakjea

bosanski sarafciger :D

đeus imas trenutno pametnijeg posla za delati :wacko:

E tocno to znamo samo nas par :palacg

jura nemoj pričat pa ja sa germom napravio svoje,ostaviš germu na toplom i čekaš da se digne!!! :svajda

ali pazis da jedna strana nije na toplijem pa da ne preteras :bravo

mislim da to netreba ništa dirat ako se neće napravit da to bude 100%,a treba ih raditi točno po felgi a ne napamet kao kod mene!!!!!

stavljali smo felgu 9J sira je 5cm od ruba nema teorije da stane osim da ga na gewindama digne iber ko terenca :)

ako felga ne viri previse vani radije ajde na uzu gumu nego j3bavat karoseriju...ako vec moras onda se pripremi na 80% pucanje laka boje i pituravanje...mk3 natrag ima dupli lim koje nije moguce bez cekica "srolat"

hamer obavezno to se zna i deri :glavomuzid :palica

čekić u top poslu je glavna alatka,jura dal se slažeš?????

HAMER :aplauz

1 1