1 1
FuTz

Proširivanje rubnjaka

Recommended Posts

Rubnjake od keca zašvasat gore onda ima mjesta i za distancu na 9J :P

Ovako, pošto sam si uzeo felge koje su nazad 9J, svi znaju vjerovatno o čemu govorim.. Borbet T, prednje 7.5J, al zadnje 9J..

znači trebao bih proširivat rubnjake zadnje da mi guma ne struže od isti - e sad, tražio sam malo na forumu, al ništ posebno o tome, pa sam otvorio novu temu da saznam što i kako kad budem to radio..

vidio sam prije da je nešto LAZO proširivao, al on ima plastike na rubnjacima, tak da se njemu ništ ne vidi, a meni da.. pa ovaj, preporuke, kako, šta.. :rolleyes:

hvala :respekt

lazo ima et 25 a mi et 15 ...to je ogromna razlika...ja opet moram nesto skemijati sa prednjim blatorbanima

uzmes brusilicu izrezes unutarnji blatobran,uzmes spravu za sirenje rubova i izvuces koliko oces bez pucanja i udubljivanja,jer ga unutarnji blatobran drzi,kad ga rasiris uzmes zeljeni komad lima i povaris ga na mjesta di si razrezao bruslicom,i na kraju samo predes zastitom i to je to,,moj golf je nazad sa svake strane siri 2cm..a mogli smo i vise a onda se nebi uklopili rubnjaci plasticni..

uzmes brusilicu izrezes unutarnji blatobran,uzmes spravu za sirenje rubova i izvuces koliko oces bez pucanja i udubljivanja,jer ga unutarnji blatobran drzi,kad ga rasiris uzmes zeljeni komad lima i povaris ga na mjesta di si razrezao bruslicom,i na kraju samo predes zastitom i to je to,,moj golf je nazad sa svake strane siri 2cm..a mogli smo i vise a onda se nebi uklopili rubnjaci plasticni..

gdje si bio kad je grmilo :lol2:palacg

Jeli to tko radio na duji i ima li tko kakvih slika...i ja sam stavio sve 4 9 jota i nema sanse ovako vozit jedino da ga razdignem ko kozu...mislio sam nesto ovako znaci ona mala kao stepenica na rubnjaku da se poravna kao na slici???

2j5ikx.jpg

Jeli to tko radio na duji i ima li tko kakvih slika...i ja sam stavio sve 4 9 jota i nema sanse ovako vozit jedino da ga razdignem ko kozu...mislio sam nesto ovako znaci ona mala kao stepenica na rubnjaku da se poravna kao na slici???

2j5ikx.jpg

na duji je lakse nego na trojci, al svejedno za 9j ima zahebancije...

prvo koje su ti gume gore?

i na ovoj slici su ti rubnjaci izvlaceni van

ma da na dvojki je mama naspram trojke...

...ovisi ti koji je et na 9tkama...

Gume idu 205 40 16 ovo mi se cini ok samo me strah da nebi doslo do pusanja kita i boje ako dode do dodira ruba i gume...ono kad udari znate na sta mislim...

Gume idu 205 40 16 ovo mi se cini ok samo me strah da nebi doslo do pusanja kita i boje ako dode do dodira ruba i gume...ono kad udari znate na sta mislim...

ET je 15 na sve 4

naprijed bi mogao proc tako da odrezes dio blatobrana kao sta je tvornicki g60, a iza ce bit zahebancije, izvlacenja, rezanja, varenja... dosta su felge vani!

ET je 15 na sve 4

hehe..dobar je et....napravis da ti nemoze lupiti...spustis auto do kraja i onda radis rubnjake...i kao gore na onim slikama...i bez beda

Pogledaj si u projektu od Mota boya on je sebi na dvici fino proširio rubnjake...

Pogledaj si u projektu od Mota boya on je sebi na dvici fino proširio rubnjake...

on je cijeli drugi rubnjak navario....

...a ako su mu dobri rubnjaci bolje ovo sa gornje slike u topicu :da

Ja sam na svojoj duji mislio isto naprijed isjeci komad kao u G60 blatobrana, mada imam i blatobrane od G60 al mi je veci posao farbat blatobrane, rastavit pola auta i ponovo to slagat i daj boze da mi pogode nijansu farbe.

A za nazad nemam ideje, ali mi se ova Jopina ideja svidja da rasjecem unutarnji od vanjskog i odradim masinicom prosirenje i onda zavarit razliku lima. Mozda cak prodjem bez farbanja blatobrana u tom slucaju...

Ako ima neko jos neko iskustvo sa ovim nek napise ... cini se da nas dosta ima ovaj problem :rolleyes:

najjednostavnije ti je tako,mozes ga sirit bez straha da ce ti se lim iznad rubnjaka udubit ili uvuc,moj je siri sa svake strane za 2 cm, ubacili smo komda lima na unutarni blatobran sirine 3cm i duzine oko pola metra i povarili sigmom,malo izbrusili i naspricali zastitom.i to je to...

da ne otvaram novu temu pitat cu ode...je malo stara tema al nema veze

koliko se moze bez straha otkidat L profil na zadnjim rubnjacima od G3...neki govore da nemoze niti malo jer se u vrhu spajaju dva lima

meni bi bilo dovoljno otkidat ga 6-7 mm? oce bit kakvih problema?

da ne otvaram novu temu pitat cu ode...je malo stara tema al nema veze

koliko se moze bez straha otkidat L profil na zadnjim rubnjacima od G3...neki govore da nemoze niti malo jer se u vrhu spajaju dva lima

meni bi bilo dovoljno otkidat ga 6-7 mm? oce bit kakvih problema?

kod mene je pobruseno do onih rupica za nitne koje drze rubnjake one plasticne i nema problema, sad neznam koliko je to mm i jel ima kod tebe uopce te rupice

sačekajte da vas netko nedaj bože udari odostraga pa ćete sami dobit odgovor koliko znači taj ispilani rub na rubnjacima,

u svakom slučaju puno je pametnije potuć rub.

sačekajte da vas netko nedaj bože udari odostraga pa ćete sami dobit odgovor koliko znači taj ispilani rub na rubnjacima,

hahaha, da ga netko napuca od iza otvoril bi mu auto ko konzervu.. :lol2

@said iman te rupice i taman bi mi bilo dovoljno do njih...jesi samo fleksericom skratija i zastitija ili si i zavariva jos ista??

@stipe :rotfl:rotfl ajde jesi mi mora to napisat :respekt a ko bi moga iz splita to potuc ili porolat a da nebude tribalo farbat?...neisplati mi se farbat za 5 mm

Edited by ivan0703

znam da je pametnije potuc rub ali kad imam plasticne rubnjake i onda mi se nije dalo to lijepit pa je bilo jednostavnije malo pobrusit :rolleyes:

a ak ce vec doc do sudara onda mi je svejedno jel pobruseno ili nije svakak ce biti poloupano :palacg

@said iman te rupice i taman bi mi bilo dovoljno do njih...jesi samo fleksericom skratija i zastitija ili si i zavariva jos ista??

samo malo pobrusio do tih rupica i onda malo bojom presao po tome da ne hrđa bas

Imas u mojoj temi kako su izvucene sve cetiri obrve, sve je izvuceno masinom nista nije vareno i gita skoro pa i nema, a zadnje su bas brutalno izvucene van.

sve cetiri feluge 16ke, 9J, et 15, i pozada imam distancere 2,5cm i gume 195x45x16.

14bu6w5.jpg

10ws1gk.jpg

Edited by rale

ako me ko udre,procjenit ce totalnu stetu i dobit cu svih 700 kn :D

@said onda cu i ja tako na svom...dovoljno mi je nekoliko mm

@rale ti si svoje bas izvuka momacki..meni netriba toliko..nego tek toliko da nestruze pri zescem ulasku u zavoj

stavis felgu koju zelis i sjednes zapalis i pustis mastu.....i kad onda krene....

1 1