Leo-st 5 Posted January 21, 2010 Ovo mi se desava ima 10tak dana,motor se ugrije na radnu temp a u kabini mi slabo grije,ventilator radi sve 3 brzine samo mi kad drzim gas toplije grije kad pustim slabije,gleda sam crjeva sto vode u kiler ne pustaju i jedno je malo toplije nego drugo,znaci da voda kruzi sistemom,sta bi moglo biti,motor se normalno ugrije upali mu se ventilator samo meni u kabini slabo grije i cini mi se svaki dan slabije. Pomagajte ako iko zna:-( Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted January 21, 2010 spužve na klapnama u kutiji ventilacije su ti istrulile...ove je zime već otvoreno bar 10 topica kak duja slabo grije.... Share this post Link to post Share on other sites
GTi_G60 0 Posted January 21, 2010 moze biti da ti fali vode u sistemu, ili su ti se raspale skroz pregrade u ventilaciji pa ti puse vise hladno nego toplo... Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted January 21, 2010 onda treba skinuti ventilaciju i sredit je Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted January 21, 2010 onda treba skinuti ventilaciju i sredit je A ne preostaje mi nista drugo nego se za vikend uhvatit rastavljanja Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted January 21, 2010 Ja sam to napravio prije par tjedana, i NARODNI PREPOROD! Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted January 21, 2010 jel ima negdje takav DIY popraćen slikama? Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted January 21, 2010 spužve na klapnama u kutiji ventilacije su ti istrulile...ove je zime već otvoreno bar 10 topica kak duja slabo grije.... , ja sam neki dan na svom mjenjao mali hladnjak ( od grijanja ) i vadio cijelu ventilaciju van , sve pregrade su većinom bile istrunule ( spužva ) pa sam ugradio metalne plehove , grijanje je osjetno bolje..... Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted January 23, 2010 Evo danas rastavio ventilaciju,oblozio cili lim (klapnu) stavio spuzvu novu sve vratio i opet isto,sta sad da radim ljudi? Share this post Link to post Share on other sites
DarkoDA 0 Posted January 23, 2010 u jesan sam prijateljici na duji 1,6i 75 ks mjenjao termostat, stavio novi antifriz sve uredno ozraćio a žalila se da slabo grije kadono grije na 1 i 2 brzini ventilatora super, radna temberatura OK ali kad se stavi na 3 onda zak polako postaje sve hladiji i hladniji jer ga vjerojatno brže hladi nego što se motor grije,, - žena mi ima Punta 2 s klimom i kada je bilo - 18 vozim se prema Pakracu adna tem u redu, auto grije ko lud ali prednja stakla samo na pola odmrznuta,, ha ha ,,, to je tako grije dobro dok nije jako hlaadno Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted January 24, 2010 Nema šanse da ga može ohladit tak brzo. Najvjerojatnije propiruje kroz klapne, napravim DIY čim uvatim vremena! Share this post Link to post Share on other sites
ivan_gp 0 Posted January 24, 2010 (edited) Nema šanse da ga može ohladit tak brzo. Istina, nema šanse da ga hladi... Meni na mom nemože bit do kraja polugica na grijanju u 2 brzini, jer je užasno vruće onda unutra, kolko god da je hladno vani... Ili ti je možda mali hladnjak začepljen, pa malo vode cirkulira kroz njega, ili negdje neko crijevo malo zaštopano... Al ak si klapne dobro podebljo, znači da nema šanse da hladni zrak direkt ide u kabinu, onda je nemoguće da ga ne zagrije... Edited January 24, 2010 by ivan_gp Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted January 24, 2010 Ma provjerio sam prije nego sam sve vratio,stavio ventilator i tunel do klapni,upalio i ne pusta jer sam rukom prolazio po klapni,sve vratio nazad i nista ista stvar, u mene je isto 1,2 brzina nesto i grije a treca nista samo hladno,a u leru sve tri brzine tek nesto malo grije ali to je nula kako je bilo Share this post Link to post Share on other sites
ivan_gp 0 Posted January 24, 2010 Ma provjerio sam prije nego sam sve vratio,stavio ventilator i tunel do klapni,upalio i ne pusta jer sam rukom prolazio po klapni,sve vratio nazad i nista ista stvar, u mene je isto 1,2 brzina nesto i grije a treca nista samo hladno,a u leru sve tri brzine tek nesto malo grije ali to je nula kako je bilo A možda ti se stvarno zaštopo hladnjak, pa premala količina prolazi kroz njega da bi grijao... 100kn ti je novi, probaj Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted January 24, 2010 A ima li kakva tekucina ili nesto da uspem pa da to procisti jer ajme meni po treci put to sve rastavljat muka mi dodje kad se sitim,ako nema nista drugo nego u ducan po novi hladnjak Share this post Link to post Share on other sites
ivan_gp 0 Posted January 24, 2010 A ima li kakva tekucina ili nesto da uspem pa da to procisti jer ajme meni po treci put to sve rastavljat muka mi dodje kad se sitim,ako nema nista drugo nego u ducan po novi hladnjak A mislim da nema ništa takvo... A što ti je problem to na dvojki rastavit...najjednostavnije moguće... Al pričekaj, možda ima tko još kakav savjet... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 24, 2010 zahebi taj od 100kn... oni lošije griju i kad su novi. Pokusaj naci valeo-ov hladnjak... Prije toga svega provjeri dal su ona crijeva isto vruca... dakle ulaz i izlaz iz hladnjaka kabine. Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted January 25, 2010 Vidim da brtvu glave nije nitko spomenuo, lako je moguce da nabija zrak u kiler grijanja. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 25, 2010 Neće ići.... Zrak bi isao u kompl sistem a pošto je posuda na najvisem nivo-u onda zrak ide u nju... tako se sistem i samo-odzračuje. A i kad je brtva problem onda su simptomi totalno drugi. Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted January 25, 2010 Neće ići.... Zrak bi isao u kompl sistem a pošto je posuda na najvisem nivo-u onda zrak ide u nju... tako se sistem i samo-odzračuje. A i kad je brtva problem onda su simptomi totalno drugi. Daj molim te opisi malo simptome jer je kod mog kolege sumnja na brtvu. Auto je prvo prestao grijat a zatim se motor poceo pregrijavat,zamijenjen termostat opet pregrijavanje,izvadjen termostat auto normalno grije (na -5) ne postize radnu ali se zagrije toliko da normalno grije kabinu. Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted January 25, 2010 (edited) Nije brtva jer je radjena glava ima godinu dana auto nije forsirano da ode tako brzo,jedino je istina da nisu isto vruca crjeva sto vode u mali kiler mala je razlika. Edited January 25, 2010 by Leo55 Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted January 25, 2010 @autofreak: to bi tako trebalo biti, al vidio sam auta koji ne griju zbog dihtunga glave... @leo55: ček malo, imao si vani armaturu itd i nisi promijenio kiler a sumnjaš i na njega??bravo... a i to da dihtung nije mogao otić za godinu dana je po meni netočno.pogledaj samo koliko auta ne pali a GENERAlkE su ljudi napravili.. i uzmi valeo kao što autofreak kaže, on ti je oko 250-300kn, ima velas.. Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted January 25, 2010 Nije mogao dihtung otici jer je posa dobro odradjen,ne gubi vodu ne nabija pritisak i auto je normalno vozeno tako da to eliminiram definitivno sto se tice mog kvara,armaturu nisam skida,samo donji dio di su tuneli od ventilacije,tako da se moze doci i do kilera,nju cu skidat ako nabavim mekanu Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 25, 2010 da je kompresija-dihtung...pa stvarao bi pritisak u sistemu... Share this post Link to post Share on other sites