1 1
oluja5895

Golf 4,1.4 16v 99.g.

Recommended Posts

Dakle radi se o gore navedenom autu! trosi mi 10l i vise. :angry: zanima me jeli to normalno ili mogu uciniti nesto u vezi toga! ne ganjam se(nije da se taj auto i moze nesto pretjerano ganjat),brzine mjenjam na 2500-3000 okretaja...

molim za komentare,savjete i iskustva(pogotovo onih koji imaju ili su imali taj motor)!

Hvala

Dakle radi se o gore navedenom autu! trosi mi 10l i vise. :angry: zanima me jeli to normalno ili mogu uciniti nesto u vezi toga! ne ganjam se(nije da se taj auto i moze nesto pretjerano ganjat),brzine mjenjam na 2500-3000 okretaja...

molim za komentare,savjete i iskustva(pogotovo onih koji imaju ili su imali taj motor)!

Hvala

Težak auto,slab motor,dosta niže temperature zraka i eto ti ova potrošnja...Naravno utječe i servisno održavanje(svječice,filter zraka,goriva)...U mom polu on troši po gradu u zimi 9l bez problema....

ja imam taj motor u petici, mislim da su isti motori, i sad zimi mi ne prelazi 9 nikad, prosjek 7-8!

Ak imaš gdje šansu za prispojit na diagnostiku i pogledat eventualno ako ima greški...

u mene je taj motor,zimi je potrosnja 8.6l po boardu vise gradska voznja,otvorene 6.5-7.5l

Meni po ljeti ne ide ispod 10,a preko zime trosi jos bar litru vise! moram napomenut da vozim kratke relacije,jer mi je posao blizu(5km max),ali ni na autoputu ne trosi puno manje!

Meni po ljeti ne ide ispod 10,a preko zime trosi jos bar litru vise! moram napomenut da vozim kratke relacije,jer mi je posao blizu(5km max),ali ni na autoputu ne trosi puno manje!

A čuj auto voziš nezagrijan do posla kad i najviše troši....A na autocesti isto ne voziš ispod 130 ili??Kratka getriba da bi 4-orka uopće gibala i potrošnja takva kakva je.Nisi ništa napisao o servisiranju jel se držiš intervala itd???

Ne idem ispod 130,ali ne vozim se cesto po autoputu pa ga uvijek zelim malo "propuhat"! a sto se tice intervala izmedju servisa,auto imam tek godinu dana i imao sam veliki servis pocetkom prosle godine(od tad sam presao 10000km)!

unatoc svemu mi se to cini malo previse,zato me zanimaju misljenja i iskustva drugih!

po meni je to normalna potrosnja jer imam i ja taj motor i u gradu na 15" na plin trosi nekih 9 i po litara, dok na 17" trosi malo preko 10. Uzmi u bzir da ti imas veci auto i radis krace relacije, ako su 5 km auto najvise radi pod cokom i mora trosit vise, a sto se tice autoputa ipak je to slab motor koji je pri 150km/h vec u nekim dirima i takoder je normalno da trosi 10ak litara!

pa to i je gradska vožnja!i kod mene je najvise takve, do 5 km max!

i ni blizu deset!

a tebi kažes na fabiji sa plinom trosi 9, al uzmi u obzir da plina trosi vise i opet dođes na brojku od 7,5-8 sto je po meni realno!

i da napomenem meni u tih 7-8 litara je normalna vožnja, nikaka divljanja i trke!al opet nije u svakom gradu ista gradska vožnja!

pa to i je gradska vožnja!i kod mene je najvise takve, do 5 km max!

i ni blizu deset!

a tebi kažes na fabiji sa plinom trosi 9, al uzmi u obzir da plina trosi vise i opet dođes na brojku od 7,5-8 sto je po meni realno!

i da napomenem meni u tih 7-8 litara je normalna vožnja, nikaka divljanja i trke!al opet nije u svakom gradu ista gradska vožnja!

evo ja svjedok :palci , pošto sam te vidio par puta :P

kažem i ja, ti 1.4 u golfu 4 dosta troše, 9-10 litara u većem gradu nije problem,

imo ja cetvorku s tim motorom uzas prodaj to.

Prodao bih,ali nema sanse da bih dobio koliko sam ulozio,ni blizu! stoga ta opcija ne postoji!

i slazem se da je motor katastrofa i to svima govorim da ne naprave istu gresku kao ja!

cak sam razmisljao da stavim drugi motor unutra,ali ni to mi se ne isplati kad bi platio ruke i drugi motor!

Neznam,meni frend na Fabiji ima isti motor-trosi litru-dvije manje od mog,ali isto ima dosta problema s njim!

Jel zna tko koliko bi me izasle samo ruke za zamjenu motora?

1.4 16v u golfu 4 ima 75 konja... u biti je to motor iz pola/fabie... tezak auto, slab motor i eto velike potrosnje... nije isti kao u 5ici!

Edited by RS G60

Nije ti to neobična potrošnja za taj motor,klasika nejaka mašina težak auto,što je najbolje npr 1.8t normalne(brže nego u tom 1.4) troši 10-11 litri :D

imam takav motor u ibizi 99g trosi malo manje zato sto ga ja nikad ne vozim samo zena i to lagano :zivio

imal sam ga 9L ni u zimi a radil u centru,jedno mi počel trošit više lambda crkla,prvo dijagnostika pa onda gledaj dalje,tvojom vožnjom koju navodiš nesmje trošit više 8L.

sad kak je i održavan igra ulogu moj je bil maximalno.

1 1