nino_zg 0 Posted February 5, 2012 Koja je trajnost Valeo hladnjaka? PItam da mi ne bi on vrisnuo za godinu dana! Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 5, 2012 Ugrađivao sam iz velasa hladnjake i još ni jedan nije propustio, a ima već i 5 godina sigurno od prvih... Samo ne znam koje su marke, znam da je cijena nekih 100kn a možda i manje s popustom.... Share this post Link to post Share on other sites
nino_zg 0 Posted February 5, 2012 Znači ima više vrsta u Velasu?? Jel može neka preporuka? Rađe ću više platiti nego da mi novi ode kvragu u roku godinu dana... Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted February 5, 2012 od zamjenskih valeo mi je no1 hladnjak. traje dugo,i jako dobro grije Share this post Link to post Share on other sites
dejan110782 1 Posted February 29, 2012 meni je majstor prosle godine odradio vecinu toga, jbg, nego ventilator mi skripuce ko nenormalan, pogotovo kad je hladno i na 1. i 2. stepenu, na 3. ne vjerovatno zbog vece brzine vrcenja... Sta da radim? Share this post Link to post Share on other sites
Ronaldo 16V 0 Posted February 29, 2012 meni je majstor prosle godine odradio vecinu toga, jbg, nego ventilator mi skripuce ko nenormalan, pogotovo kad je hladno i na 1. i 2. stepenu, na 3. ne vjerovatno zbog vece brzine vrcenja... Sta da radim? Skini ga i podmaži sa nekom masti u spreju ili sa malo ulja za podmazivanje.. Ventilator je sa desne strane ispod armature, iza police kod nogu suvozača. Prvo mu odkopčaj konektor, pa ga zakreni(mislim u lijevo) i onda ga povuci za dole. Na dnu kučišta imaš plastični čep, njega skini i vidjeti češ osovinu. Nju podmaži i miran si! Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted February 29, 2012 Probaj našpricat WD-a, on je najbolji. A ako mast onda je najbolja tekuća mast od Wurtha. Ako ne pomogne, kupi drugi dobar. Share this post Link to post Share on other sites
dejan110782 1 Posted February 29, 2012 Hvala puno na odgovoru, valjda mogu iskoristiti dio ovog uputstva za skidanje armature, pa na dalje do ventilatora... Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted September 16, 2012 Meni puhanje loše radi ko da su negdje cijevi zaštopane i grijanje loše radi, a ventilator vrti, jel se skida i ovaj dio plastike oko mijenjača, ne mogu tu naći nigdje šrafova? Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted September 16, 2012 Da, trebaš i to skinut, imaš sa ljeve i desne strane plastične crne matice. Nadam se da si na to mislio. Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted October 13, 2012 Da, trebaš i to skinut, imaš sa ljeve i desne strane plastične crne matice. Nadam se da si na to mislio. Nemam ja tu nikakvih matica? Share this post Link to post Share on other sites
Tolic 0 Posted October 14, 2012 (edited) E pa da ti je slika duža 10 cm na desnu stranu vidio bi dva KRIŽNA VIJKA koja moraš odšarafiti..... BTW: kad odšarafiš ta dva sa lijeve i desne strane, onda moraš skinuti okvir oko kožice mjenjača, i naći ćeš još jedan šaraf ušarafljen u lim, i njega moraš skinuti.. Edited October 14, 2012 by Tolic Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted October 15, 2012 kad sam kupio auto sajbe su bile nenormalno masne i zmazane, ventilacija tj ventilator nije radio, sad sam kupio ventilator, slozio, sve super radi, auto mi gubi vodu, nigdje ne curi i nema naznaka da je brtva... a unutra nema one maglice kao sto neki govore da imaju, ima koja druga metoda da se otkrije rupa na kileru malom? Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted October 21, 2012 (edited) Ja ovo poskidao, polijepio, potrgao dvije one plastike, pucaju one na manjem dijelu jer je tvrđa plastika, jedan šraf onaj lijevo morao sam brusilicom odrezat jer se okretao i sad moram onaj donji desno izbacit jer zamjenski ću teško naći, najteži dio posla je sad ugurat to natrag i pogodit rupe za vijke. Edited October 21, 2012 by Gustavo Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted October 22, 2012 Ruke mi sve izranjavane al grije sad ko mutavo, nego nisam uspio riješiti problem puhanja i dalje mi ventilator slabo zrak tjera, u čemu bi mogao biti problem? Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted October 22, 2012 Ventilator sigurno radi u svim brzinama i lagano se okreće? Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted October 22, 2012 Ventilator sigurno radi u svim brzinama i lagano se okreće? Radi al čini mi se ko da nema potreban broj okretaja ili je negdje nešto otvoreno ili zatvoreno, radi u sve tri brzine. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted October 23, 2012 Možda negdje nisi dobro spojio onu plastičnu cijev, pa curi zrak van? Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted October 23, 2012 Možda negdje nisi dobro spojio onu plastičnu cijev, pa curi zrak van? Sve sam dobro spojio, jednako je puhalo prije rastavljanja biće da je neki problem oko ventilatora, možda ne ostvaruje dovoljnu brzinu okretaja ili negdje kod njega propušta zrak al i ovako je ok sada jer grije sad ko ludo. Share this post Link to post Share on other sites
kile_passat 0 Posted May 5, 2013 Kakva je razlika kod rastavljanja kad auto ima klimu? Propišao mi je kiler grijanja pa sve to treba rastaviti. Rastavljao sam to sve kad sam mjenjao spužvice ventilacije na tatinom karavanu ali on nema klimu pa me sad zanima na što treba pripaziti da sve ostane čitavo Share this post Link to post Share on other sites
Mario_Zg 0 Posted May 6, 2013 (edited) Na mojoj duji ide lagano para van. Prije nego sto sam to sve rastavljao i cistio nije isla . Sad kad je sve slozeno sad mi ide para pa moram sve ponovo vadit. Ne sjecam se dali se da tunel ventilacije izvadit dolje bez da se tabla skida? I koji hladnjak uzet? Zvao sam Prevendara i ima neki AVA (tako nesto) i jos neki po 100kn i Valeo za 290 pa sad nisam pametan sto uzeti. Kaze da na ove jeftine nije nikad imao reklamaciju. Sto vi mislite? Mislim uzet cu i taj Valeo ako i taj nije kao i ovi za 100kn i sa valeo naljepnicom. Edited May 6, 2013 by Mario_Zg Share this post Link to post Share on other sites
Ronaldo 16V 0 Posted May 6, 2013 (edited) Mario, Mario... Jesi pogledao DIY...? Sve je poslikano i opisano, naravno da se ne treba skidati tabla kad ti kiler ostane u onom velikom komadu ventilacije sa klapnama, nakon šta odspojiš dovod i povrat vode u motornom prostoru. A, hladnjak..ja ne bi stavljao niš jeftinije od VALEO-a..da ne bi morao opet sve skidati kad procuri! Edited May 6, 2013 by Ronaldo 16V Share this post Link to post Share on other sites
Mario_Zg 0 Posted May 6, 2013 Ne treba meni DIY jer sam vec vadio sve komplet van i cistio sto se i vidi u mom topicu. Necsjecam se samo jel se mora vadit ili ne tabla. Ako je problem izvadit tunel bez vadjenja table skinut cu tablu sta sad. Neznam samo koji hladnjak da uzmem. Share this post Link to post Share on other sites