Biker boy 0 Posted January 28, 2010 mene isto interesiraju ti xenoni, sad me baš zanima jel imaju garanciju kakvu i jel su digitalni balasti ili oni obični i je l imaju ono sjenilo na žaruljama... Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted January 28, 2010 mene isto interesiraju ti xenoni, sad me baš zanima jel imaju garanciju kakvu i jel su digitalni balasti ili oni obični i je l imaju ono sjenilo na žaruljama... obični analogni balasti, kad se upale treba im cca 3 sekunde da zasvijetle na 100%.... Kakva sjenila? Share this post Link to post Share on other sites
zvonac 0 Posted January 28, 2010 mene isto interesiraju ti xenoni, sad me baš zanima jel imaju garanciju kakvu i jel su digitalni balasti ili oni obični i je l imaju ono sjenilo na žaruljama... Na xenon-e imas godinu dana garancije... Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 28, 2010 ne znam kak da ti objasnim.. ugl. to ljudi sada zovu sjenilo i kao to služi da ovi koji nemaju leće u farovima da drugim vozačima u suprotnom smjeru ne baca toliku svijetlost... ugl. takve žarulje sandra ima u svojim ksenon kitovima, pa rekoh možda je i u metrou takva... http://www.fuelsaver.com.au/shop/images/H4...i-Xenon%201.JPG evo slike... Share this post Link to post Share on other sites
Antonio GTi 16v 0 Posted January 28, 2010 Neznam zasto bi firma poput CASTROLA ako vec pljujete po Metrou dopustila sebi prodaju ogromne kolicine ulja a da je smeće i naštetila sebi i nanijela ogroman gubitak ! ! Jasno je da to ulje se vise ne proizvodi došo je Metro Kupio cijelo skladiste i sad ima ! a ostali mali nemogu vise dobit to ulje uopće a kamoli po tim cijenama ! a ako netko jos hoce imam karnister iz ducana koji je placen prosle god 350 kn sa popustom i sad koji je placen 184 kn pa nek nosi na provjere itd i neznam sta ! fora je u tome što i vi tvrdite da imaju jako veliki rabat i kupuju u ogromnim količinama i zato je tako jeftino, a za castrol znam iz prve ruke da je smeče od ulja kakvog nema nigdje.. Share this post Link to post Share on other sites
nikola_g60 0 Posted January 28, 2010 .... i drugo..... treba svom ljubimcu priuštit kvalitetno ulje, i ne škrtarit..... ja vozim samo shell helix ultra 5w-40..... na motoru s hidropodizačima.... svakih 10 tisuća van..... i nikakvih problema.......... mislim stvarno 5 litara ulja za 100-150 kuna si ne stavim ni u kosilicu.... isto vrijedi za svjećice....... i svaki drugi dio koji ugrađujem u auto........ mora bit renominirana firma s cijenom, a ne nekakvo talijansko ili made in china šajze........ Share this post Link to post Share on other sites
A N D R I J A 0 Posted January 28, 2010 Ovo je preraslo u raspravu...ime topic-a je Metro akcija a ne porijeklo ulja iz Metro-a. Najbolje je kupiti ulje u servisu,tamo je ulje skuplje i bolje.I to kaj se toči iz instalacije od crnih cijevi ili bačve je super. Tipa uzmeš karnistar u kojega si prije sat vremena nalio 5 litara 15w40 te isto to ulje ulio u neki autu,pa onda uzmeš taj isti karnister te natočiš 5w40 za neki drugi autu...to je super! Mislim ljudi dajte..pa nije nitko od vas koji tvrde suprotno molekularni kemičar,niti tko od Vas radi u bilo kojoj od tih tvornica.. Pametni će znati što će napraviti,ja osobno svoju Fiestu vozim na onaj shit kako bi ljudi rekli INA super 5 i nemam apsolutno nikakvih problema. A onaj gospodin koji je rekao da je Castrol smeće vjerovatno zna nešto više od VW grupe koja u većini slučajeva toči Castrol u svoja vozila. Uglavnom ovo je dokaz da još uvijek živimo u 19 stoljeću i da nismo mentalno spremni za EUROPU!!! Share this post Link to post Share on other sites
nikola_g60 0 Posted January 28, 2010 ... ne.......... nemože nitko reći da je neko ulje šit..... jer ipak nakon svega, većina nas vozi aute koji su bili napravljani kad full sintetic ulja, 0w, 5w, 10w nisu ni postojala, i ako nema preinake na motoru, 15w-40 za 150 kn je sasvim dobro ulje..... Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted January 28, 2010 fora je u tome što i vi tvrdite da imaju jako veliki rabat i kupuju u ogromnim količinama i zato je tako jeftino, a za castrol znam iz prve ruke da je smeče od ulja kakvog nema nigdje.. Zbog cega je Castrol smeće !? Šta ja još necu cut gluposti katastrofa REKLA KAZALA .... neznam zasto VW i ostali preporucuju Castrol kao sto pise na stranici Vodeći proizvođači automobila: BMW, Aston Martin, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Mini, Volkswagen i Audi koriste i preporučuju Castrol. .... i drugo..... treba svom ljubimcu priuštit kvalitetno ulje, i ne škrtarit..... ja vozim samo shell helix ultra 5w-40..... na motoru s hidropodizačima.... svakih 10 tisuća van..... i nikakvih problema.......... mislim stvarno 5 litara ulja za 100-150 kuna si ne stavim ni u kosilicu.... isto vrijedi za svjećice....... i svaki drugi dio koji ugrađujem u auto........ mora bit renominirana firma s cijenom, a ne nekakvo talijansko ili made in china šajze........ Vi očito ne shvaćate ! Kad je SKUPO nevalja kad je JEFTINO još gore odma nevalja .... zbog čega je Shell 5w40 bolji od castrola 5w40 ? jer ti to kažeš ?? ili mozda da cijena ako je 60kn litra odma nevalja jer si ti platio 150kn litru a taj isti Castrol do prije Pol godine je imo cijenu od 400kn po trgovina ! i fore ne treba škrtarit za tu razliku ja natocim jos 100kn goriva i vozim se POZDRAV Share this post Link to post Share on other sites
Trojan 0 Posted January 28, 2010 J3b3mu mat3r, i kako da sad Roko ostane normalan? Omašili ste za dvjesta posto Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted January 28, 2010 Samo mala napomena,to nije isto ulje koje kupujete u trgovinama autodijelovima! Vrlo jednostavno se možete uvjeriti,kupite litru u metrou i npr Tokiću i usporedite boju i miris, tko želi uzme dvije prozirne čaše vidjeti ćete razliku! Znači ne treba vam ništa osm zdravih očiju i osjetila njuha! da cuo sam takve price, al eto ja sam vec dva puta kupio ulje u metrou, shell helix 10-w-40 diesel, i nemam prigovora,... a cuo sam tipa price da oni imaju kao neki stroj za punjenje i pakiranje ulja al sad neznam dal bi se usudili to radit... Share this post Link to post Share on other sites
drake 0 Posted January 28, 2010 A tko zna kakvo nam ulje toče u ovlaštenim servisima... Pitanje je li ti uopce uliju novo ulje, pa ga prodaju kasnije!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Antonio GTi 16v 0 Posted January 28, 2010 (edited) Ovo je preraslo u raspravu...ime topic-a je Metro akcija a ne porijeklo ulja iz Metro-a. Najbolje je kupiti ulje u servisu,tamo je ulje skuplje i bolje.I to kaj se toči iz instalacije od crnih cijevi ili bačve je super. Tipa uzmeš karnistar u kojega si prije sat vremena nalio 5 litara 15w40 te isto to ulje ulio u neki autu,pa onda uzmeš taj isti karnister te natočiš 5w40 za neki drugi autu...to je super! Mislim ljudi dajte..pa nije nitko od vas koji tvrde suprotno molekularni kemičar,niti tko od Vas radi u bilo kojoj od tih tvornica.. Pametni će znati što će napraviti,ja osobno svoju Fiestu vozim na onaj shit kako bi ljudi rekli INA super 5 i nemam apsolutno nikakvih problema. A onaj gospodin koji je rekao da je Castrol smeće vjerovatno zna nešto više od VW grupe koja u većini slučajeva toči Castrol u svoja vozila. Uglavnom ovo je dokaz da još uvijek živimo u 19 stoljeću i da nismo mentalno spremni za EUROPU!!! Zbog cega je Castrol smeće !? Šta ja još necu cut gluposti katastrofa REKLA KAZALA .... neznam zasto VW i ostali preporucuju Castrol kao sto pise na stranici Vodeći proizvođači automobila: BMW, Aston Martin, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Mini, Volkswagen i Audi koriste i preporučuju Castrol. Vi očito ne shvaćate ! Kad je SKUPO nevalja kad je JEFTINO još gore odma nevalja .... zbog čega je Shell 5w40 bolji od castrola 5w40 ? jer ti to kažeš ?? ili mozda da cijena ako je 60kn litra odma nevalja jer si ti platio 150kn litru a taj isti Castrol do prije Pol godine je imo cijenu od 400kn po trgovina ! i fore ne treba škrtarit za tu razliku ja natocim jos 100kn goriva i vozim se POZDRAV U nekim stvarima imaš pravo ali ovo s točenjem ulja različite gradacije iz istih kanti je totalni idijotizam i tko to radi je budala.radim u servisu i znam što pričam,i sa sigurnošču mogu reči da je castrol smeče gore od ine po kojoj svi toliko pljuju a ulje je kvalitetnije od svakojakih svjetskih sranja koji su samo razvikani i imaju ime ali ne i kvalitetu Edited January 28, 2010 by Antonio GTi 16v Share this post Link to post Share on other sites
Antonio GTi 16v 0 Posted January 28, 2010 (edited) Ovo je preraslo u raspravu...ime topic-a je Metro akcija a ne porijeklo ulja iz Metro-a. Najbolje je kupiti ulje u servisu,tamo je ulje skuplje i bolje.I to kaj se toči iz instalacije od crnih cijevi ili bačve je super. Tipa uzmeš karnistar u kojega si prije sat vremena nalio 5 litara 15w40 te isto to ulje ulio u neki autu,pa onda uzmeš taj isti karnister te natočiš 5w40 za neki drugi autu...to je super! Mislim ljudi dajte..pa nije nitko od vas koji tvrde suprotno molekularni kemičar,niti tko od Vas radi u bilo kojoj od tih tvornica.. Pametni će znati što će napraviti,ja osobno svoju Fiestu vozim na onaj shit kako bi ljudi rekli INA super 5 i nemam apsolutno nikakvih problema. A onaj gospodin koji je rekao da je Castrol smeće vjerovatno zna nešto više od VW grupe koja u većini slučajeva toči Castrol u svoja vozila. Uglavnom ovo je dokaz da još uvijek živimo u 19 stoljeću i da nismo mentalno spremni za EUROPU!!! U nekim stvarima imaš pravo ali ovo s točenjem ulja različite gradacije iz istih kanti je totalni idijotizam i tko to radi je budala.radim u servisu i znam što pričam,i sa sigurnošču mogu reči da je castrol smeče gore od ine po kojoj svi toliko pljuju a ulje je kvalitetnije od svakojakih svjetskih sranja koji su samo razvikani i imaju ime ali ne i kvalitetu Zbog cega je Castrol smeće !? Šta ja još necu cut gluposti katastrofa REKLA KAZALA .... neznam zasto VW i ostali preporucuju Castrol kao sto pise na stranici Vodeći proizvođači automobila: BMW, Aston Martin, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Mini, Volkswagen i Audi koriste i preporučuju Castrol. Vi očito ne shvaćate ! Kad je SKUPO nevalja kad je JEFTINO još gore odma nevalja .... zbog čega je Shell 5w40 bolji od castrola 5w40 ? jer ti to kažeš ?? ili mozda da cijena ako je 60kn litra odma nevalja jer si ti platio 150kn litru a taj isti Castrol do prije Pol godine je imo cijenu od 400kn po trgovina ! i fore ne treba škrtarit za tu razliku ja natocim jos 100kn goriva i vozim se POZDRAV gle, vidio sam rezultate ispitivanja castrola svojim očima i znam da je tako, a zašto ga koriste?? Pa ništa drugo nego marketing stari moj jer sve te tvornice dobiju ogromnu lovu da toče to ulje u svoje automobile i stavljaju njihov logo u motorni prostor ili na čep od ulja..renault je godinama točio elf sad toči total..Možda zbog toga što elf ne valja ili možda zbog toga što je total dao bolju ponudu i veči rabat..sve je to samo lova, ništa drugo. Edited January 28, 2010 by Antonio GTi 16v Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 28, 2010 Pitanje je li ti uopce uliju novo ulje, pa ga prodaju kasnije!!!! Slažem se s tobom,drake Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted January 28, 2010 Nadalje,u Metrou ima i finih hrenovki na akciji,extra djevicansko ULJE takodje,par Lcd-a pa cak i Durex ronilacka odjela za male istrazivace,ma svega. Ovaj moj post nema veze s Vw vozilima ali iako je totalna debilana 100% sam vise ONtopic nego svi na ove 3 strane poslje 1-og posta,jebla vas kanta ulja. PS:Ko sere po odredjenim brandovima nek sipa svoje sveto ljubljeno ultra mother-star fucker ulje i tera ga X tkm i nek sipa onda ono za sto misli da je shit i ponovi isto pa nek odnese oba uzorka na analizu.Kad dobije graf sa postotkom u tragovima metala i ostalim djidjama koje pisu nek tvrdi nesto iz osobnog uvjerenja a ne hipotetickog misljenja. Share this post Link to post Share on other sites
mikaaa 0 Posted January 28, 2010 Pitanje je li ti uopce uliju novo ulje, pa ga prodaju kasnije!!!! kupis sam ulje na drugom mjestu i gledas kad ti mijenjaju Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted January 28, 2010 kupis sam ulje na drugom mjestu i gledas kad ti mijenjaju U večini servisa nema gledanja dok se radi auto a inače dok sam bio na praksi mi je to bilo nešt najgluplje,lik dođe i stoji 1 sat i gleda šta mi radimo oko auta,šta imaš gledat? Jel bi ti volio da tebe netko gleda šta radiš cjeli dan na tvom poslu? Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted January 29, 2010 pa sta se zamarate kvalitetom ulja heba vas...bitno koliko para, nek je sta povoljnije kad ga vec toliko trosi.... ja nalijem u zadnje vrijeme cesto hipenola Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted January 29, 2010 U večini servisa nema gledanja dok se radi auto a inače dok sam bio na praksi mi je to bilo nešt najgluplje,lik dođe i stoji 1 sat i gleda šta mi radimo oko auta,šta imaš gledat? Jel bi ti volio da tebe netko gleda šta radiš cjeli dan na tvom poslu? nebi se složio s tim,starome dok je vozio škodu nisu mu dali da bude unutra dok je auto bi na servisu,znam da su naplatiti svašta,a pol toga nisu izmijenili,nakon toga im je hebo i oca i majku i od tada je svaki put mogao biti kod auta,samo se pitam dal bi ti ostavio auto mehaničaru kad bi ti rekel da nemreš biti kraj auta za vrijeme servisa? po meni je isto ko da veliš da kaj ima šef buljiti u tebe dok ti radiš svoj posel,to tak nejde,on tebe plaća,isto tako i mušterija plaća tvog šefa,samim time ima pravo vidjeti kaj se radi na njegovom autu...eto ja barem tak razmišljam Share this post Link to post Share on other sites
A N D R I J A 0 Posted January 29, 2010 U nekim stvarima imaš pravo ali ovo s točenjem ulja različite gradacije iz istih kanti je totalni idijotizam i tko to radi je budala.radim u servisu i znam što pričam,i sa sigurnošču mogu reči da je castrol smeče gore od ine po kojoj svi toliko pljuju a ulje je kvalitetnije od svakojakih svjetskih sranja koji su samo razvikani i imaju ime ali ne i kvalitetu gle, vidio sam rezultate ispitivanja castrola svojim očima i znam da je tako, a zašto ga koriste?? Pa ništa drugo nego marketing stari moj jer sve te tvornice dobiju ogromnu lovu da toče to ulje u svoje automobile i stavljaju njihov logo u motorni prostor ili na čep od ulja..renault je godinama točio elf sad toči total..Možda zbog toga što elf ne valja ili možda zbog toga što je total dao bolju ponudu i veči rabat..sve je to samo lova, ništa drugo. Evo Vam rezultati ispitivanja Znači opterećenje od 40 kg na 75 stupnjeva i 1800 okretaja...slika govori! Samo nemojte sad reći da je namješteno...Toliko. Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted January 29, 2010 a kaj se zamarate time, nek toči ko kaj hoće i plaća kolko hoće. Cijena nemora bit garancija kvalitete! Nek meni netko tutne pare i ja ću ga reklamirat do bola, na guzicu ću si stetovirat reklamu.... Imate net, jel si teško uzet par sati vremena i tražit testove laboratorija i sakupljat mišljenja drugih ljudi van radione vašeg omiljenog uličnog meštra? I svi vi kaj brijete castrol castrol castrol - bil je na netu (pred godinu-2) jedan švabski test mase brandiranih ulja i manje poznatih. Masa brandiranih navodno super ulja je na testovima iispala samo obično prosječno ulje(castrol TXT je ispal teški šrot), isto tako inin millenium je po testovima bil rame uz rame s najboljima... Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted January 29, 2010 (edited) @ andrija: taj test je u režiji amsoil-a stoga njihove rezultate ja nebi shvaćać ozbiljno... cijeli test nekih 5w-30 ulja http://www.superoilcentral.com/SuperOilWeb..._comparison.htm Edited January 29, 2010 by marin-82 Share this post Link to post Share on other sites
Rudy 0 Posted January 30, 2010 To su fore od trgovaca koji ne mogu dati za te novce ulje jer uzimaju male količine i nemaju toliki rabat. Sad ću vam ja nešto ispričati...radio sam u Md Profilu i mi smo prodali keramičke pločice i građevinski materijal Metrou. Oni plaćaju svima unaprijed...sve je moralo biti pici-pici zapakirani sa deklaracijama na euro paletama...bla,bla..kao u vojsci. A ono najbitinije,te iste pločice u bile jeftinije u Metro-u nego kod nad u Md Profilu,uz to računajte da sam ja imao nekih 20 posto rabata u Md-u...to bi trebalo značiti da to nisu iste pločice???? Ljudi nemojte biti smiješni,nikome od proizvođača nije u interesu pakirati šrot ulja...a uostalom Metro nije neka Balkanska firma. Eto toliko...uzmite ulje iz npr Tokića i Metroa i usporedite ambalaže i bar kodove... Lijep pozdrav! Hahahahaaaa nakucali ste 3 stranice svaštarija,ja sam se uvjerio prije par godina,imao sam čak i slike s ovim testom s prozirnim čašama. A ne navodite tu grad materijal i ker. pločice koji nemaju veze s autoindustrijom btw ulje pakiraju tvornice a metro po njihovim zahtjevima da bi bili konkurentniji! Znači LOŠIJE ULJE SKRAĆUJE VIJEK MOTORA. EOD Share this post Link to post Share on other sites
Veki-os 3 Posted January 30, 2010 nebi se složio s tim,starome dok je vozio škodu nisu mu dali da bude unutra dok je auto bi na servisu,znam da su naplatiti svašta,a pol toga nisu izmijenili,nakon toga im je hebo i oca i majku i od tada je svaki put mogao biti kod auta,samo se pitam dal bi ti ostavio auto mehaničaru kad bi ti rekel da nemreš biti kraj auta za vrijeme servisa? po meni je isto ko da veliš da kaj ima šef buljiti u tebe dok ti radiš svoj posel,to tak nejde,on tebe plaća,isto tako i mušterija plaća tvog šefa,samim time ima pravo vidjeti kaj se radi na njegovom autu...eto ja barem tak razmišljam Očito nisi radio taj posao pa tako pričaš.Možda je i ok kad netko normalan gleda ali kad bi vidio kakvih sve pacijenata ima drugačije bi pričao. Ja nikad nisam kraj auta niti mi to pada na pamet,nađeš nekog majstora od povjerenja i to je to. Share this post Link to post Share on other sites