1 1
vjeko86

Golf 1.6D ne šljakaju kočnice

Recommended Posts

Poštovanje!

Sve sam se nadao i mislio kako neću morati otvoriti temu baš u ovom podforumu,ali eto i to se dogodilo,

Naime,Golf je išao na tehnički,i na sve je prošao,samo mu ne rade zadnje kočnice,dobro pišao je jedan cilindar iza na kotaču,

zamjenjena su obadva,promjenjene su pakne-zadnje,i prednji diskovi,ali i dalje ne koči kako bi trebao,

e sad,novi glavni kočioni cilindar je 350kn(dobro dobijem rabat 25% pa je to nešto jeftinije)njega ću također promjeniti i nadam se time riješiti

problem,ali ako ne,što može još biti,danas sam skinio bubanj kočionog i on se čini ok,ali ne znam ima li kakve veze vakum s njime,

jel mi je kočnica i prije bila tvrda,a i sada nakon zamjene cilindara i pakni.

Eto nadam se da će te mi što bolje pokušati objasniti i pomoći.

Veliki pozdrav iz SB-a :zivio

nisam te skužio baš najbolje,ali mislim da znam na čega misliš,misliš da se doboš potrošio toliko da pakne ne mogu dokučiti doboš ili...

pa kad sam ga stavljao nazad još su pakne zapinjale

joj drug,pa nema kaj zapinjat.

imaš onaj konus koji jedva da se stavi skroz je gore,staviš doboš i kroz rupu od šerafa ga stisni dok ide,ili neko stisne kočnicu a ti čekič i lupi po dobošu i sam sjedne kak treba,isto kod demontaže kroz rupu ka digni skroz gore i doboš ne zapinje kod skidanja,

dalje ak si promjenil kočnice ne očekuj da če odmah radit kak treba,računi pokaži čovjeku daj 100kn za kavu i prolazi.

a ja bi provjeril regulator/korektor sile kočenja zadnjih da nije zahrđal.ili lajtunge da nemaju slab protok.

eto ak ti kaj pomaže.

joj drug,pa nema kaj zapinjat.

imaš onaj konus koji jedva da se stavi skroz je gore,staviš doboš i kroz rupu od šerafa ga stisni dok ide,ili neko stisne kočnicu a ti čekič i lupi po dobošu i sam sjedne kak treba,isto kod demontaže kroz rupu ka digni skroz gore i doboš ne zapinje kod skidanja,

dalje ak si promjenil kočnice ne očekuj da če odmah radit kak treba,računi pokaži čovjeku daj 100kn za kavu i prolazi.

a ja bi provjeril regulator/korektor sile kočenja zadnjih da nije zahrđal.ili lajtunge da nemaju slab protok.

eto ak ti kaj pomaže.

ma sjeo je doboš bez problema,nego gdje se nalazi taj regulator sile kočenjaaaaaaaa :mellow:

prati lajtung od zadnjeg kotača i buš ga videl.obično kod rezervara sa ljeve strane

mislim da ga on nema..... taj regulator.....

Kako koči ručna? jel i ona u banani ili?

nisam te skužio baš najbolje,ali mislim da znam na čega misliš,misliš da se doboš potrošio toliko da pakne ne mogu dokučiti doboš ili...

pa kad sam ga stavljao nazad još su pakne zapinjale

da,na to sam mislio,prema autidati taj precnik je max 181mm,a vrlo vjerovtno je i ovo sto ti je daniels rekao,akini mehanizam,ocisti detaljno,podmazi...opet tu ima jos faktora,al bar ti je to lako

Ako je brenza naštelana mora kočit..naravno ako su kočione obloge OK ili nove se prilagodile bubnjevima...

Nema tu mehanizma da nešto šteka... sem sajle od ručne. Pogotovo kad su mjenjane pakne....

Nove pakne se trebaju prilagodit bubnjevima pa nemoze odmah kočit kako bi trebale.

pa ak je jak rub na dobošu to je trebal dat potokarit i nove pakne gore nebi trebalo puno da legne.

AUTOFREAK,kak nema regulator jeb ga davno bilo kad sam po dujama šerafal.

ETKA kaže da ima regulator sile kočenja zadnjh kotača(ovisno o opterećenju na stražnjoj osovini,zadnji kotači koče slabije odnosno jače),a nalazi se između zadnjih kotača (negdje pored rezervara).

Meni se slično dogodilo isto tako na tehničkom.Nisam ništa primjetio u vožnji ali na teh.jednostavno slabo koče zadnje kočnice.

Pravac meštar i kaže 5.kočioni cilindar i naravno cca 900kn(za pola). :palacd

Pozz. :palacg

etka malo kaki... on NEMA 5cilindar...

pričamo o običnom golfu

neki imaju , neki ne koliko sam skužio. jel to ovisi o godištu samo ili ?

ok thanks,promjenit ću i glavni cilindar danas jel su gumice dosta loše,a i kod jednog majstora sam bio isto je rekao da su u banani,promjenit ću njega pa vidjeti,

znači taj regulator sile kočenja moj golf nema,

a doboši su bili ok,nisu se puno potrošili,tako da mislim da nema potrebe nositi kod tokara,

niš onda ću ga malo po dvorištu izganjati da pakne sjednu,e da a ručna je dobra,drži,malo je jača nego što je bila,mislim na silu kojom treba dići ručnu

Večina majstora naprave kardinalnu grešku kod skidanja doboša na golfu, odnosno na svim autima koji imaju samopodesiv sistem, a to je da klin podižu kad se skida doboš, mislim OK, ako obrate pažnju na sajle..

Naime, obavezno kad idu nove pakne treba odpustiti sajle ručne!!!!!

Zašto??! Zato jer nove pakne neće imat pravilan krug ako je polugica ručne kočnice napeta, a samim time ni automatski mehanizam neće radit kako spada, sajle moraju biti labave, strpa se doboš gore, vrati se šarafcigerom klin, ili se autom krene u rikverc i zakoči ili čekičom kad se stisne bremza, svejedno je, ali tek tada se špana ručna kočnica, i ne nikako na tri zuba da lovi!

Ručnu španajte na prvom zubu kad je auto na dizalici, i okrečite doboše, kad počne lagano vozit po pakni, udarite doboš čekičem, ako nema razlike poslije udarca čekičem, to je to, spustite ručnu i doboš se treba vrtjeti bez dodirivanja pakni, ili da ih samo malo lizne, ostavite tako nekih 500-600km i podesite ponovo ako treba..

Kompa, rijetko koji stari auto kad ga sruše na teh zbog zadnjig bramzi, prođe odma poslije promijene pakni i cilindri, problem je što doboši nisu idealni, usporedi plavi papir od prvog tehničkog i od drugog, vidi kakve su razlike, sad ti sigurno onaj kotač koji je dobro kočio, ima manju silu kočenja nego prije, trebaju prilegnut obloge, razvozi auto, pokoči, lagano povuci ručnu par puta u vožnji, ali ne da kotači idu u smik, isto tako kreni u rikverc i koči ručnom, prvo što češ primjetiti da je ručna viša nego je bila, došpanaj ju i gas na tehnički ili kod nekog majstora koji ima valjke..

Ja nebi cilindar mijenjao prije reda, ako je bilo tlaka kod odzračivanja kočnice odprilike jednakog i na jednoj i na drugoj strani onda ti je cilindar dobar...

Glede korektora kočenja, imaju ga i dvojke 1.6D ali od 90-

Peti kocioni cilindar imali kecevi GTI, te ocito po ovome neke duje.. I onda bi ti mogao biti problem ukoliko ga imas..

Nesto poput ovoga..

frenop.jpg

Ukoliko ga imas pricvrscen je federom za zadnji most i ako slijedis crijeva od ulja sto idu od glavnog kocionog, morao bi doci do njega..

Ozraciti sistem svakako i kao sto je vec predlozeno, probati malo razraditi kocnice, ako si sve dobro slozio, moralo bi proraditi..

Inace je najcesci problem da se cilindri u dobosu zapeku, ali posto si ih stavio nove, ne bi trebalo biti do toga..

Imao sam slican problem na tehnickom s rucnom, ali nakon divljanja po ulici i potezanja rucne (hrpa ljudi izaslo van :lol2) mali je bio bombon na popravnom :palacg

Edited by Spidey

taj peti cilindar nemam,

glavni sam zamjenio a i vakum ventil sam promjenio jel nije ništa puhao,sad još moram ozračiti

i kako ti kažeš malo izdivljati da sjedne na mjesto :blink:

taj peti cilindar nemam,

glavni sam zamjenio a i vakum ventil sam promjenio jel nije ništa puhao,sad još moram ozračiti

i kako ti kažeš malo izdivljati da sjedne na mjesto :blink:

:lol2

Nisam rekao da sjedne na mjesto, mora bit na mjestu, izdivljati -> razraditi.. Malo sam se krivo izrazio :palacg

Krivo sam napisao, meni nije bio problem s rucnom, vec zadnjim kocnicama.. Tj. zadnji lijevi ako se dobro sjecam nije bas dovoljno dobro kocio..

Problem je bio sto je cilindar zacvikao, malo zahrdjao, pa ga je trebalo razraditi.. A i to sto ljudi kazu, pakne bile nove, pa ih trebalo razraditi.. A posto sam trebao razraidti samo zadnje, koristio sam rucnu, da bez veze ne koce prednji kotaci..

Krenes, potegnes rucnu, pa tako dok ne dobijes osijecaj da je to pocelo funkcionirati..

Kad sam se vratio na tehnicki, ocitanja bila odlicna :palacg

Golf GTD 1.6 diesel poizveden 1987g ima regulator sile kočenja zadnjh kotača.

Pravio mi je probleme i majstor ga je jednostavno eliminirao.

ja sam imao keca 1,6 d JGLD iz 84 i nije ga imao kao i GTD iz 1986.g. a sad neznam

E to ti je tako kad se ovi na tehničkom pregledu prave pametni. Meni su tako jednom mjerili vlažnost ulja u kočnicama na duji i ruknuše me sam tak. Ako te već muči taj zadnji lijevi kotač, a već si promjenio glavni kočioni cilindar, promjeni sve kočione cilindre na kotačima jer ćeš teško podesit bremze sad. Znači novo ulje novi cilindri, nove pakne nove crijeva na kočnicama prednjih kotača i ima da bremza ko lud. Ovako je to teško moguća misija da to sve vercera.

ako je sve novo onda nema da nemo mora sve raditi al to je i najskuplje zar ne!

Gle koliko će te majstori oderati da našteluju te bremze a već se pola toga promjenilo onda promjeni ta 4 cilindra i zdravo. Imao sam iskustva da kad se nalije novo ulje u bremze stare gumice na venitlima procure i onda si ga fasovo :palacd , zato bolje sprečiti nego liječiti. :palacg

evo me sa novim vjestima,ipak je bilo da pakne nisu dobro sjele a i nije bilo dobro ozračeno nakon dva puta skidanja i stavljanja kočionog glavnog cilindra,

jednostavno sam ondnio tokaru doboše,on ih je potokario,skinuo je dvije,tri stote,namontirano,sa novim paknama i cilindrima na zadnim kotačima,i novim prednjim diskom,

sad staje kao VELIKI,čak su i zadnji kotači počeli blokirati :P prilikom naglog kočenja,

sutra idem na tehnički pa ono poželite nam sreću,

jako je i finija kočnica kako sam zamjenio vakum ventil ili kako se zove ono što pravi vakum,al mislim da je to to,

još mi kasnije ostaje riješiti servo volan jel ne radi,a tu sumnjam na servo pumpu,jel je moguće da je prijašnjem vlasniku ostala bez ulja pa zaribala,nju ću vjerojatno polovnu uzeti

negdje na buvljaku :D

kod nikakvih majstora nisam išao nego sam sve sam radio

stay tuned

1 1