skrle 1 Posted February 1, 2010 Slozio sam ksenon kolegi na audi a4 98g koji je radjen za slovensko trziste pa original ima euro svijetla koja su vec tada tamo bila obavezna. E sad ovako upalim kontakt prekidac je na nuli,pale se dnevna svijetla,ksenon samo treperi ali balasti nemogu upalit zarulju.Okrecem prekidac na 1 i ksenon se normalno upali i radi. Sad mene zanima kakva je razlika u struji na kratkom svijetlu kada su upaljena kratka svijetla,od dnevnog svijetla kada je prekidac na nuli. Ak nis molio bih da mi neko napise kako iskljuciti euro svijetla pa da se normalno pale na prekidac a ne kontaktom. Unaprijed hvala Share this post Link to post Share on other sites
Octy freak 0 Posted February 2, 2010 (edited) Ako je rijec o dnevnim svjetlima,onda imas jedan relej koji je ispod volana di su svi releji na ploci, na mjestu 9 sa brojem 443 951 253 A, ili na mjestu 8 sa brojem 8D0 951 253 A, njega izcupas i to bi trebalo biti to... pozdrav Edited February 2, 2010 by Octy freak Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted February 2, 2010 Kada izvadim relej sa oznakom(209)pozicija 9 sifra 443 951 253A svijetli samo pozicija i dugo svijetlo,a kada izvadim relej sa oznakom(219)pozicija 8 sifra 443 951 253K ne mijenja se nista. Sta mi je ciniti ? Share this post Link to post Share on other sites
lui 16 v 0 Posted February 2, 2010 nece ti upaliti kada ti je auto pod kontaktom jer xenon onda puni samo iz akomulatora a akomulator je najvjerovatnije vec oslabio pa nema snage za upaliti plin u zarulji a kad je auto upaljen fila ga alternator i akomulator i zato ti pali normalno xenon,ugradi relej na xenon i onda ce ti biti najvjerovatnije dobro i na jednom i drugom paljenju svjetala Share this post Link to post Share on other sites
toniBW 0 Posted February 2, 2010 Kada izvadim relej sa oznakom(209)pozicija 9 sifra 443 951 253A svijetli samo pozicija i dugo svijetlo,a kada izvadim relej sa oznakom(219)pozicija 8 sifra 443 951 253K ne mijenja se nista. Sta mi je ciniti ? Za iskljucivanje dnevnih svjetala da se ne pale preko kontakta nego preko prekidaca trebalo bi uciniti slijedece (ovo je primjer za Golf IV a mislim da je i na audi-u slicna ili ista stvar). Izvadis glavni prekidac svjetala odnosno izvuces ga iz lezista, odspojis ga i pogledas s njegove unutarnje strane di pisu pinovi trebalo bi ti pisat TFL (dnevna svjetla), pogledas na konektoru na instalaciji koja zica ulazi u taj konektor i eliminiras ju (il je probaj izvadit iz konektora skupa sa stopicom il je cviknes, samo pazi da je mozes kasnije opet spojiti ak bude trebalo)-mislim da je pin br. 3 al nisam siguran, provjeri. Spoji nazad prekidac i trebala bi ti svjetla raditi normalno, kod ukljucenog kontakta i prekidaca za kratka svjetla. Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted February 2, 2010 nece ti upaliti kada ti je auto pod kontaktom jer xenon onda puni samo iz akomulatora a akomulator je najvjerovatnije vec oslabio pa nema snage za upaliti plin u zarulji a kad je auto upaljen fila ga alternator i akomulator i zato ti pali normalno xenon,ugradi relej na xenon i onda ce ti biti najvjerovatnije dobro i na jednom i drugom paljenju svjetala Vidis vidis,ovo sa releima bi vjerovatno igralo jer bi mi ovaj napon onda bio samo pobuda. Ovo sa snagom akomulatora ne stoji jer ikada na upaljenom autu prebacim sa pozicije na dnevna i dalje titra,a kad prekidac stavim na jedan normalno se upali i radi. Mjerio sam unimerom napon,i u jednom i u drugom slucaju je isti,pa mi to nikako neide u glavu. Za iskljucivanje dnevnih svjetala da se ne pale preko kontakta nego preko prekidaca trebalo bi uciniti slijedece (ovo je primjer za Golf IV a mislim da je i na audi-u slicna ili ista stvar). Izvadis glavni prekidac svjetala odnosno izvuces ga iz lezista, odspojis ga i pogledas s njegove unutarnje strane di pisu pinovi trebalo bi ti pisat TFL (dnevna svjetla), pogledas na konektoru na instalaciji koja zica ulazi u taj konektor i eliminiras ju (il je probaj izvadit iz konektora skupa sa stopicom il je cviknes, samo pazi da je mozes kasnije opet spojiti ak bude trebalo)-mislim da je pin br. 3 al nisam siguran, provjeri. Spoji nazad prekidac i trebala bi ti svjetla raditi normalno, kod ukljucenog kontakta i prekidaca za kratka svjetla. Ovo nije losa idea i prvo cu pokusati tako, samo audi nema normalan prekidac nego,malu rucicu na volanu pokraj rucice zmigavaca. Svima puno hvala na pomoci sutra javim rezultate. Share this post Link to post Share on other sites
Octy freak 0 Posted February 3, 2010 Kada izvadim relej sa oznakom(209)pozicija 9 sifra 443 951 253A svijetli samo pozicija i dugo svijetlo,a kada izvadim relej sa oznakom(219)pozicija 8 sifra 443 951 253K ne mijenja se nista. Sta mi je ciniti ? Ja sam to izvadio iz ETKE, bas za taj Audi, a moze bit i ovo sto je rekao toniBW, mozda je kod prekidaca prebrikano nesto, moras sam pogledati... Share this post Link to post Share on other sites