0
zvona

paljenje

Recommended Posts

od tak su poceli malo jaci minusi, jako tesko mi pali(akumulator star 3mj, 75ampera)

auto ima oko 250t km. dali to ima veze sa kompresijom naspram kilometraze ili.....

Dobro kaže čovijek, provjeri grijače, a i ne mora značit da ako je akumulator relativno nov, da je i dobar, pa možda skočit do nekog majstora

i ispitat ga,a možda je alnaser pri kraju, gle dosta je toga, možda i do goriva (zrak u sistemu, loše gorivo) ili na kraju krajeva izmjerit kompresiju.

Definitivno otić k nekom meštru, a gledat da mu vjeruješ jer ako si laik može te oderat... sretno

otici cu sredinom mjeseca, zato kaj sam malo kratak sa novcicima.

ovo kaj ste mi nabrojili cu mu reci.

sto se tice motora, nekoga vraga znam, ali se nebi htio petljati u njega. zato su strucni ljudi koji kuze to srafanje.

tenks :respekt:zivio:afro:

evo da i ja ne otvaram temu , Golf 2 1,6 D

dizne dobre, grijači dobri, filter nafte dobar, akumulator dobar

akumulator je 100 Ah

kad ga palim i kad upali čuje se neko dodatno brujanje na alnaseru (kao da dobije jači šut pa se ostane malo vrtit ili tako nešto dok se ne zaustavi)

i hladan duže vergla nego inače,

još da kažem da je točim ložak,

pa ako tko ima kakav savjet bio bih zahvalan

inače, kad ga upalim prvi put, drugi put pali na pol ključa ...

evo da i ja ne otvaram temu , Golf 2 1,6 D

dizne dobre, grijači dobri, filter nafte dobar, akumulator dobar

akumulator je 100 Ah

kad ga palim i kad upali čuje se neko dodatno brujanje na alnaseru (kao da dobije jači šut pa se ostane malo vrtit ili tako nešto dok se ne zaustavi)

i hladan duže vergla nego inače,

još da kažem da je točim ložak,

pa ako tko ima kakav savjet bio bih zahvalan

inače, kad ga upalim prvi put, drugi put pali na pol ključa ...

care, nisam neki strucnjak u tome, al ti moze biti da ti je malo ipak prejaki akumulator (100AMPERA)

ja u ventu 1,9TD imam od 75ampera i cisto sam zadovoljan :respekt :respekt

znaci ti kad okrenes kljuc i pocne zamasnjak vrtiti, dode do zapaljenja, i od prejakog akumulatora u anlaseru je jos ta strija koju on nemoze tak brzo dopremiti u grijace i ostalu proceduru.

nadam se da si me shvatio kaj sam ti htio reci

a moze bit da ti je anlaser pri kraju, da treba reparaturu

Edited by zvona

da, to je i moja pretpostavka prva bila,

ali reko da pitam malo stručnije ljude od sebe :)

hvala stari ;)

samo me malo paljenje muči još ...

preslabo kako bi trebalo bit ...

što se tiče alnasera,

četkice nisu nove, ali nisu toliko davno niti mijenjane, tako da nebih reko da je on uzrok slabom paljenju

i vergla "živo" , tako da mi ni po zvuku nije da je do njega ...

Pregledaj malo crijeva, ja sam svoja mijenjao izmedju dzni, te ono odlazno crijevo goriva i auto se preporodio kod paljenja.. Ne bih nikada rekao.. Do tada bi ocito navukao zraka i zlo..

Probaj takodjer kod paljenja, npr. dva ili tri puta ga zgrijat tako da sam relay iskljuci.. Znaci okrenes kljuc, pricekas da se iskljuci lampica grijaca i pricekas da se cuje zvuk relaya.. I tako dva puta, a treci put kad ti se ugasi zuta lampica pokusas ga upaliti, pa vidi da li ce biti razlike..

A poprilicno vazna stvar ti je ta loza.. Pa di vi to ljudi tocite? :lol2

Ima ti puno manju toleranciju kod smrzavanja i jednostavno se smrzne.. Plus nakupljanje parafina i da vidis frke.. Najpametnije ti je tociti eurodiesel u ovim hladnim trenutcima, mada se ja svercam i s obicnim dieselom koji se je nekolicini smrzno pri nedavnim temperaturama..

I nemoj da su ti grijaci dobri kao i moji, jer sam ih provjerio prosle godine, pa se ispostavi da je zaista jedan i riknuo :palacg

Edited by Spidey

ma ja sam svoje provjeravo pred 3-4 dana,

dizne također ...

jedna bila zapekla, pa sam zamijenio podlošku i diznu ...

malo je bolje nakon toga, ali opet nije to to ...

baš kad sam skido dizne sam skužio da jedna ona metalna cjevčica nije original (po maticama i načinu kako je smotana)

sva je izmotana nekako, jedva sam ju zašarafio na kraju ...

trebo bih i to probat pronać pa stavit origigi gore ...

ovo sa crijevima bi moglo bit , ali ima goriva,

2 nepovratna ventila sam stavio (jedan bespotrebno, znam, al jbg, nije de desilo pod mojim budnim okom :D )

morat ću ga malo nakrcat eurom pa ću baš vidit

0