2 2
smmania

ne dize temp

Recommended Posts

Isto je termodavac, samo daje informaciju da li će se paliti grijači ili neće, tj. ako je auto topao grijaći se neće paliti, odnosno ako je hladan onda će se upaliti.

Edited by Leo

hvala na odgovoru, rijesio si me jedne misterije hehe

i još druga stvar, hoće li termoprekidač paliti ventilator hladnjaka ako je davac temperature neispravan, tj jesu li davac temp i termoprekidač povezani?

imas na hladnjaku veliki termo prekidac koji pali prednji ventilator nema veze sa onim malim

hvala :palacg

probao sam ono sa senzorom i kazaljka se zakucala u desno što znaci da je ispravna, jedino sad ostaje davač temp

dsc01030vt.jpg

ako pali ventilator a tebi kazaljka isto na 70 dakle problem je u termo davaču jer termo prekidač obavlja svoj posao a motor nezakuhava....

mozes zameniti mesta kablovima na davacima pa vidit jel ima razlike kod mene na kecu je bilo ovaj sto daje signal za grijac je pokazivo vise pa kad je motor mlak on da naredbu da je topal ne pali grijac onda duze vergla da upali pa sam ja to resio tako da sam uzeo termo davac od yuge stavio ga na najladnije mesto na autu i onda je palio ko lud samo da vidi lampo od grijaca i krese odma

ako pali ventilator a tebi kazaljka isto na 70 dakle problem je u termo davaču jer termo prekidač obavlja svoj posao a motor nezakuhava....

meni ne pali ventilator uopće, to me dodatno i zbunjuje. auto ne zakuhava. a znam da je vent ispravan, jer na direktno spajanje vrti.

danas sam ga ostavio preko pola sata u garazi da radi, ali vent se nije upalio (valjda je trebao?).

zato sam odlucio da rijesim ovu nebulozu, prvo rijesit kazaljku tj zamjenut taj termodavac da ocitava fino temperaturu, pa cu onda rješavat nepaljenje ventilatora

mozes zameniti mesta kablovima na davacima pa vidit jel ima razlike kod mene na kecu je bilo ovaj sto daje signal za grijac je pokazivo vise pa kad je motor mlak on da naredbu da je topal ne pali grijac onda duze vergla da upali pa sam ja to resio tako da sam uzeo termo davac od yuge stavio ga na najladnije mesto na autu i onda je palio ko lud samo da vidi lampo od grijaca i krese odma

pali meni grijače uredno, tu nema problema...

Kod mene je situacija sljedeća. Upalim auto, zagrije se i digne normalno temperaturu na 90 i tu stoji. E sad, kad upalim grijanje na maksimalu i ventilator stavim na najveću brzinu kazaljka od temperature počne padati i to dosta. Čim smanjim ventilaciju temperatura počne rasti na normalu. To se događa samo kad je vani dosta hladno.Zanima me jel to sad kakav problem i jel treba šta mijenjati ili da ostavim to kak je. U pitanju je golf 3 tdi.

kupljen novi indikator temperature, cijena 40Kn, nova brtvena gumica (4Kn)

novi vs. stari

09c0de44.jpg

zamjenjeno, i sada napokon očitava temperaturu kako bi i trebalo.

55496fb6.jpg

evo meni ista stvar ka i kolegi sprinter-u i prominia isto termodavac, temp se lipo pokazuje al sada tek vidim da dok sam drza auto upaljeno desetak minuta i malo se voza po kvartu, temperatura je narasla malo vise nego sta bi smila, mislim da ventilator uopce neradi? e sada, meni iz snopa zica idu 2 dijela, 1 dio ide na ovaj termodavac i onaj drugi za grijace a jedan kabel viri vanka sa svojim jackom i sumnjam u njega nekako, mislim da bi triba biti ukopcan digdi, evo slika...

DSC08104.jpg

DSC08107.jpg

zasto se temp dize vise nego sta bi smila?

meni ventilator neradi

gornje crijevo iz hladnjaka je masu vruce dok donje je bas ono normalno, cak je blize hladnome nego toplome!

"mestar" kaze da je termostat ok, indikator je zamjenjen i otada prikaziva realno temperaturu sta dosada slucaj nije bio, kvaka je samo da mi je temp veca nego sta bi smila biti?

Edited by mateo.split

sad kad si ovo napisao meni se čini da je i na mom otišao taj termodavač.

zanima me jel ovo sto sam zaokružio termodavač i kako se mijenja?

img0021vg.jpg

prvo moras izvuci osigurac koji bude zelene boje, znaci komad zice koji sluzi kao osigurac, slici na slovo omga, stisnes ova dva zeljeza sastrane i dignes gori, ovo sta si ti slika izvuces sa onim sta je kolega povise mene stavio sliku, zvan termodavac!

zapravo ova dva zeljeza sastrane stiskas kada odvajas termodavac od jack-a

Edited by mateo.split

prvo moras izvuci osigurac koji bude zelene boje, znaci komad zice koji sluzi kao osigurac, slici na slovo omga, stisnes ova dva zeljeza sastrane i dignes gori, ovo sta si ti slika izvuces sa onim sta je kolega povise mene stavio sliku, zvan termodavac!

zapravo ova dva zeljeza sastrane stiskas kada odvajas termodavac od jack-a

ok...hvala ti :palacg vidit cu da sutra odem kupit termodavac pa javim kak je proslo :D

Edited by kile_passat

dajte molim vas pomoc, frik help!

evo meni ista stvar ka i kolegi sprinter-u i prominia isto termodavac, temp se lipo pokazuje al sada tek vidim da dok sam drza auto upaljeno desetak minuta i malo se voza po kvartu, temperatura je narasla malo vise nego sta bi smila, mislim da ventilator uopce neradi? e sada, meni iz snopa zica idu 2 dijela, 1 dio ide na ovaj termodavac i onaj drugi za grijace a jedan kabel viri vanka sa svojim jackom i sumnjam u njega nekako, mislim da bi triba biti ukopcan digdi, evo slika...

DSC08104.jpg

DSC08107.jpg

zasto se temp dize vise nego sta bi smila?

meni ventilator neradi

gornje crijevo iz hladnjaka je masu vruce dok donje je bas ono normalno, cak je blize hladnome nego toplome!

sada ovo sta sam napisa gore vise nevridi, temperatura gornjaga i donjega crijeva se izjednaci nakon nekoga vrimena ali opet ventilator neradi, pokusao sam spojiti vent direktno na bateriju i radi sta znaci da je ispravan i otada vise nemogu upaliti auto, jednom sam uspia ali jednom od 15 pokusaja! Siguran sam da sam iskopca onaj glavni kabel sa 3 zice sto ide u sam motor ventilatora i da nista drugo nije spojeno na bateriju jer sam je izvadio, sada jelo to stvarno slucajnost ili je vent. povezan jos nekako s necim, sve ostalo radi u autu, radio itd.?

"mestar" kaze da je termostat ok, indikator je zamjenjen i otada prikaziva realno temperaturu sta dosada slucaj nije bio ili postoji mogucnost da i on pokaziva vise iako je novi? kvaka je samo da mi je temp veca nego sta bi smila biti i da ventilator nepali?

help help help!!!

Edited by mateo.split

aaa fak...ja sad baš prije par sati uzeo taj senzor temperature...nadam se da je samo to otišlo :angry:

ali nadam se da je ventilator ispravan jer mi je auto neki dan stajao cijeli dan na suncu i izlazio mi je samo vrući zrak kad upalim hlađenje a nakon nekog vremena kad ga opet upalim izlazi hladan zrak :unsure:

Edited by kile_passat

Šta je problem ostavit da motor radi i čekad dal ce napuhat crjeva il temp otich u crveno..... Tek tad ako se to dogodi cete znati dal vent radi il ne.

Na hladnajku je termoprekidac koji nema veze s tim davačem al dobro.....

davac sam ja promjenio jer mi je temp bila oko 45 stupnjeva, s novim davacem je oko 100 stupnjeva, drza sam ga pola sata upaljenoga i temp. je dosla vise od 100, otprilike 110 stupnjeva i nepali se ventic, di se nalazi taj na hladnjaku termoprekidac, kabel iz ventilatora ide do donjega desnoga djela ventilatora i tu bi kao trebao niti taj termoprekidac ili?

Edited by mateo.split

Čeko si i sta onda... vjerujes cukici jel?

Pogleda sta se događa s crjevima..jel nabreknu.. jel kuha kad ga ugasis...

Na hladnjaku je termo prekidac trazi put kabela i nac ces ga :)

Čeko si i sta onda... vjerujes cukici jel?

Pogleda sta se događa s crjevima..jel nabreknu.. jel kuha kad ga ugasis...

Na hladnjaku je termo prekidac trazi put kabela i nac ces ga :)

sta je auto vise upaljeno to se kazaljka vise priblizava crvenome!

i jedno i drugo vruce, donje naravno tek kad motor dosegne 90 c, dotada donje hladno, nabrekla jesu ali ih isto mogu stisniti da strca voda gore na posudi

mislim da kuha, naravno jedva otvorim posudu i cini mi se da kuha voda!

ok znam di je termoprekidac, on pali ventilator i vidit cu njega za zamjeniti, ionako mi triba novi hladnjak jer tamo di se vida nosac ventilatora na hladnjak, tamo mi je jedna cila strana klapa jer je valjda od vrucine laj lim se savio i otpao zajedno sa vidom, sutra cu u mestra ponovo!

Edited by mateo.split

Daj javi se Ivanović brothers-ima i oni ce ti sve rješit tj barem utvrdit dal uopce ima kavara....

bio mestar, mjerio laserom, temp je ok, krivi termodavac mi je da prodavac koji je za dobrih duplo pokaziva vise, ona zica sta sam pita je za dodatnu pumpu vode koja sluzi zimi da bolje grije!? prvi put cujem al dobro je znati!

auto bi se bas tribalo ugrijati da pocme ventic raditi, stoga tesko se grije!

hvala autofreak! :palacg

Edited by mateo.split

i meni je prodavac dao krivi termodavač :rotfl ...sutra idem mjenjat :rolleyes:

moj ima ona dva "perca" sto idu na jack a ovaj sto sam kupio 4 :angry:

Sad ste naučili lekciju da treba prvo provjerit dal se vent uopce pali..dakle zagrijat motor do radne temp tj ako laze sad onda dok nezakuha tj dok se nerasiru crjeva vode (nece mu nista bit 1-2puta).. i jos si napisao da jedva otvoris cep posude..e da je pregrijan otvorio bi ti njega al uz dodatno iznenađenje u obiku vrelog antifriza koji ti peče ruke...mozda i lice... :)

Nov dio neznac da je on ispravan.... osim ako je orginal VW :)

evo maloprije sam stavio novi termodavač i nisam siguran jel on neispravan (ili su mi možda opet dali krivi) ili je do termoprekidača jer mi pali ventilator na 70° :unsure:

termodavač- novi vs. stari

img0001ov.jpg

nisam siguran jesu mi dobar dali jer je plave boje?!?!?

eo kazaljka...dođe na 70 i upali se vent a ona opet padne...

img0002bk.jpg

ajde AUTOFREAK daj neki savjet...ti imaš uvijek neku pametnu za reći :palacg

Edited by kile_passat

2 2