živac 0 Posted February 24, 2010 Imam problem s povečanom potrošnjom na passatu B3 1993 god 1.8i monopoint.. troši po 1kn po 1km a i više, i to je ono stvarno penzionerske vožnje... prije nije trošio toliko. kaj bi moglo biti?? ja sam malo gledao i vidio sam da mi pušta auspuh na grani iznad lambde, da li je to moguči uzrok te potrošnje?? ono da to buni lambdu ili slično i da ne znam da li je povezano s tim ali kad mi je porasla potrošnja primjetio sam da mi je radna temperatura viša nego prije.(ima antifriza dosta, ulja ne fali, normalno se ventilator pali..) ako netko ima kakvu ideju?? tnx Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted February 24, 2010 Promjeni senzor temperature mozda ti je stalno pod cokom i zavari granu jer je moguce da ti buni lambdu pa onda prekontroliraj potrosnju, provjeri i onaj gumeni nosac karburatora da nije puknut pa ti mozda vuce fals zrak Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted February 24, 2010 Možda je i lambda prdnula, il izgubila kontakt? Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted February 24, 2010 kako provjeriti ispravnost lambde?? Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted February 24, 2010 Odeš na komp kod majstora. Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted February 26, 2010 ma bravo Mota...hvala na "jako" dobrom savjetu ... ne bih to nikada bez tebe znao btw saznao sam kako ispitati lambdu(naravno ne zahvaljujuci tvom odgovoru) Share this post Link to post Share on other sites
Mario_Zg 0 Posted February 26, 2010 To je i mene mucilo na mom passatu 35i 1993 godina ABS oznaka motora. Moj je trosio i po 17l/100km. Promjenjena ona guma na karbu, sva crijeva, svjecice, lambda, katalizator, auspuh ne znam ni ja vise sta sve i opet isto. Nije mi ni eko test prolazio. Vjerojatno ti je grana negdje pukla i vuce fals zrak i onda pitaj Boga sta sve ne sjebe. Moj ti je savjet to prodaj podhitno Moj je prodan sa "kao" 375 000km i dandanas vozi i pije vise nego R32 :lol2 Share this post Link to post Share on other sites
ri5ac 0 Posted February 27, 2010 da ne otvaram novi topic moj vento i,8 90 konja normalne vožnje troši 12 litara na 100 km isto oznaka motora abs, s tim da mi je jedan dio puknuo iz kojeg ide cjev prema frgazeru, sutra sliknem Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted February 27, 2010 To je i mene mucilo na mom passatu 35i 1993 godina ABS oznaka motora. Moj je trosio i po 17l/100km. Promjenjena ona guma na karbu, sva crijeva, svjecice, lambda, katalizator, auspuh ne znam ni ja vise sta sve i opet isto. Nije mi ni eko test prolazio. Vjerojatno ti je grana negdje pukla i vuce fals zrak i onda pitaj Boga sta sve ne sjebe. Moj ti je savjet to prodaj podhitno Moj je prodan sa "kao" 375 000km i dandanas vozi i pije vise nego R32 :lol2 moj ne pije više benzin...... vozim se na plin a njega troši normalno Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted March 1, 2010 to su djecje bolesti tih odlicnih motora imao sam abs-a u passatu iz 93. i pio je ko smuk, promjenio gumu ispod frgazera i lambda sondu i auto na autoputu putne brzine 160 trosi 7,6 l a u gradskoj voznji 8,5l savrseno za taj motor, kasnije sam za jeftilen ubacio plin i trosio je 10l plina prodao sam ga i covjek je i danas nakon godinu i pol prezadovoljan autom i potrosnjom Tak da teza od Maria zg: prodaj pod hitno ne stoji nego ga odvezi mehanicaru Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted March 1, 2010 ma ne pada mi na pamet prodavati ga.. ipak ima i ponešto opreme(climatronic, el šiber, 4xel podiz s modulima , cent daljin...) a najbolje od svega kaj sam sad stavio motor sa stvarnih 200 000km koji radi ko urica sad imam plin unutra, složio budem tu lambdu i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted December 27, 2010 Bump evo da ne otvaram novi topic nadovezat cu se ovdje Prijatelj mi ima problem sa svojim passatom 35i 1.8 Auto mu trosi 1kn 1 km pa mozda i vise, uz to auto stalno cuka pri dodavanju gasa, i u voznji dodaje i smanjuje gas, sta bi trebalo provjeriti? Na autu je promjenjena lambda sonda, kablovi, svjecice, i bila mu je puknuta grana ali to je zavareno. Eto sta da radimo? Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
ivica11 0 Posted December 27, 2010 imam isti takav motor u jetti...u lejtno doma troši oko 8-8-5 litara kombinirane vožnje, no sad zimi 10-11 litara, isto ram razmišljo o tom senzoru temp., kad je auto na radnoj temp. ima oko 500 oma, a na auto dati piše da bi trebao imati oko 150 oma, i vjerojatno duže ima uključeni čok...provjeri običnim ommetrom kiliko otpor ima između stezaljka, taj senzor je plave boje, crveni je prekidač grijača usisne grane a crni senzor temp za pokazivać u kabini Share this post Link to post Share on other sites
ivica11 0 Posted December 27, 2010 a znate....treba puno uzeti u obzir...ovo sa 1 kn na kilometar, zadnje vrijeme je jaako poskupio benzin... Share this post Link to post Share on other sites
corrador 0 Posted December 27, 2010 Bump evo da ne otvaram novi topic nadovezat cu se ovdje Prijatelj mi ima problem sa svojim passatom 35i 1.8 Auto mu trosi 1kn 1 km pa mozda i vise, uz to auto stalno cuka pri dodavanju gasa, i u voznji dodaje i smanjuje gas, sta bi trebalo provjeriti? Na autu je promjenjena lambda sonda, kablovi, svjecice, i bila mu je puknuta grana ali to je zavareno. Eto sta da radimo? Hvala! jel ti rijesija frend ove simptome? mom starom na passatu isto tako samm ubrzaje i dodaje gas, druga slabost mu je sta ne ide nikako trosi 11ltr plina i kad vidi brdo usere se od straha... ne vjerujem da moze preko 160 ici na autobanu, a ovako po gradu je teska katastrofa ga voziti. okreteje postize do 3000 nekako, a preko 4000 nikako..... katastrofa stanje trenutno 250000km Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted December 27, 2010 jel ti rijesija frend ove simptome? mom starom na passatu isto tako samm ubrzaje i dodaje gas, druga slabost mu je sta ne ide nikako trosi 11ltr plina i kad vidi brdo usere se od straha... ne vjerujem da moze preko 160 ici na autobanu, a ovako po gradu je teska katastrofa ga voziti. okreteje postize do 3000 nekako, a preko 4000 nikako..... katastrofa stanje trenutno 250000km vidi gumu ispod monopointa da se nije raspala,za pocetak Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted January 13, 2011 ja sam zadnjih 300km uspio spustiti potrošnju ispod 10l plina istina bilo je dosta otvorene ceste Share this post Link to post Share on other sites