0
živac

Passat 1.8i povečana potrošnja

Recommended Posts

Imam problem s povečanom potrošnjom na passatu B3 1993 god 1.8i monopoint..

troši po 1kn po 1km a i više, i to je ono stvarno penzionerske vožnje... :bag:

prije nije trošio toliko.

kaj bi moglo biti??

ja sam malo gledao i vidio sam da mi pušta auspuh na grani iznad lambde, da li je to moguči uzrok te potrošnje?? ono da to buni lambdu ili slično

i da ne znam da li je povezano s tim ali kad mi je porasla potrošnja primjetio sam da mi je radna temperatura viša nego prije.(ima antifriza dosta, ulja ne fali, normalno se ventilator pali..)

ako netko ima kakvu ideju??

tnx ;x

Promjeni senzor temperature mozda ti je stalno pod cokom i zavari granu jer je moguce da ti buni lambdu pa onda prekontroliraj potrosnju, provjeri i onaj gumeni nosac karburatora da nije puknut pa ti mozda vuce fals zrak

ma bravo Mota...hvala na "jako" dobrom savjetu :bag: ... ne bih to nikada bez tebe znao

btw saznao sam kako ispitati lambdu(naravno ne zahvaljujuci tvom odgovoru) ;-)

To je i mene mucilo na mom passatu 35i 1993 godina ABS oznaka motora. Moj je trosio i po 17l/100km. Promjenjena ona guma na karbu, sva crijeva, svjecice, lambda, katalizator, auspuh ne znam ni ja vise sta sve i opet isto. Nije mi ni eko test prolazio. Vjerojatno ti je grana negdje pukla i vuce fals zrak i onda pitaj Boga sta sve ne sjebe. Moj ti je savjet to prodaj podhitno :palacg

Moj je prodan sa "kao" 375 000km i dandanas vozi i pije vise nego R32 :lol2 :lol2 :lol2

da ne otvaram novi topic moj vento i,8 90 konja normalne vožnje troši 12 litara na 100 km

isto oznaka motora abs, s tim da mi je jedan dio puknuo iz kojeg ide cjev prema frgazeru, sutra sliknem

To je i mene mucilo na mom passatu 35i 1993 godina ABS oznaka motora. Moj je trosio i po 17l/100km. Promjenjena ona guma na karbu, sva crijeva, svjecice, lambda, katalizator, auspuh ne znam ni ja vise sta sve i opet isto. Nije mi ni eko test prolazio. Vjerojatno ti je grana negdje pukla i vuce fals zrak i onda pitaj Boga sta sve ne sjebe. Moj ti je savjet to prodaj podhitno :palacg

Moj je prodan sa "kao" 375 000km i dandanas vozi i pije vise nego R32 :lol2 :lol2 :lol2

moj ne pije više benzin...... vozim se na plin a njega troši normalno :bravo

to su djecje bolesti tih odlicnih motora

imao sam abs-a u passatu iz 93. i pio je ko smuk, promjenio gumu ispod frgazera i lambda sondu i auto na autoputu putne brzine 160 trosi 7,6 l a u gradskoj voznji 8,5l savrseno za taj motor, kasnije sam za jeftilen ubacio plin i trosio je 10l plina

prodao sam ga i covjek je i danas nakon godinu i pol prezadovoljan autom i potrosnjom

Tak da teza od Maria zg: prodaj pod hitno ne stoji nego ga odvezi mehanicaru

ma ne pada mi na pamet prodavati ga.. :) ipak ima i ponešto opreme(climatronic, el šiber, 4xel podiz s modulima , cent daljin...) ;-) a najbolje od svega kaj sam sad stavio motor sa stvarnih 200 000km koji radi ko urica

sad imam plin unutra, složio budem tu lambdu i to je to.

Bump

evo da ne otvaram novi topic nadovezat cu se ovdje

Prijatelj mi ima problem sa svojim passatom 35i 1.8

Auto mu trosi 1kn 1 km pa mozda i vise, uz to auto stalno cuka pri dodavanju gasa, i u voznji dodaje i smanjuje gas, sta bi trebalo provjeriti?

Na autu je promjenjena lambda sonda, kablovi, svjecice, i bila mu je puknuta grana ali to je zavareno.

Eto sta da radimo?

Hvala!

imam isti takav motor u jetti...u lejtno doma troši oko 8-8-5 litara kombinirane vožnje, no sad zimi 10-11 litara, isto ram razmišljo o tom senzoru temp., kad je auto na radnoj temp. ima oko 500 oma, a na auto dati piše da bi trebao imati oko 150 oma, i vjerojatno duže ima uključeni čok...provjeri običnim ommetrom kiliko otpor ima između stezaljka, taj senzor je plave boje, crveni je prekidač grijača usisne grane a crni senzor temp za pokazivać u kabini

a znate....treba puno uzeti u obzir...ovo sa 1 kn na kilometar, zadnje vrijeme je jaako poskupio benzin...:D

Bump

evo da ne otvaram novi topic nadovezat cu se ovdje

Prijatelj mi ima problem sa svojim passatom 35i 1.8

Auto mu trosi 1kn 1 km pa mozda i vise, uz to auto stalno cuka pri dodavanju gasa, i u voznji dodaje i smanjuje gas, sta bi trebalo provjeriti?

Na autu je promjenjena lambda sonda, kablovi, svjecice, i bila mu je puknuta grana ali to je zavareno.

Eto sta da radimo?

Hvala!

jel ti rijesija frend ove simptome?

mom starom na passatu isto tako samm ubrzaje i dodaje gas,

druga slabost mu je sta ne ide nikako trosi 11ltr plina i kad vidi brdo usere se od straha...

ne vjerujem da moze preko 160 ici na autobanu, a ovako po gradu je teska katastrofa ga voziti.

okreteje postize do 3000 nekako, a preko 4000 nikako.....

katastrofa

stanje trenutno 250000km

:palacg

jel ti rijesija frend ove simptome?

mom starom na passatu isto tako samm ubrzaje i dodaje gas,

druga slabost mu je sta ne ide nikako trosi 11ltr plina i kad vidi brdo usere se od straha...

ne vjerujem da moze preko 160 ici na autobanu, a ovako po gradu je teska katastrofa ga voziti.

okreteje postize do 3000 nekako, a preko 4000 nikako.....

katastrofa

stanje trenutno 250000km

:palacg

vidi gumu ispod monopointa da se nije raspala,za pocetak

ja sam zadnjih 300km uspio spustiti potrošnju ispod 10l plina :bravo

istina bilo je dosta otvorene ceste ;)

0