Guest dyskolia Posted February 27, 2010 trese i na auspuh izlazi bijeli dim, kasnije miran i tokom dana pali koliko hoces i radi dobro....imam isti problem, upravo dosao sa servisa i kaze majstor da nema kompresije u 3. cilindru, tj. prevelika razlika u kompresiji. ovako je izmjereno po redu; 33, 32, 28, 33 i kaze da je potrebno brusenje glave i izmjena gumica ventila, hidropodizaca i jos stosta....i za to trazi 4500kn. jel moguc neki drugi problem jer mi se nekako cini da taj golf moze i dulje bez brusenja...recimo s hidropodizacima?? hvala Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 27, 2010 To je dobra kompresija....moj je imao 18-20 i vozio je... A s 4500 kn nemože niš napravit...može zamijenit karike, leteće, i sredit glavu al s tim neće dobit ništa posebno jer ni blok nije bolji u tom slučaju.. Al ak auto ima stvarno toliko km on može još skoro toliko bez da se vadi glava itd.... Trebalo bi možda usisnu počistit, provjerit dizne i pumpu(bošista).. onda možda štepsle(hidropodizače)..iako ni oni nisu pretjerano skupi.. Share this post Link to post Share on other sites
nenad 0 Posted February 27, 2010 kolika je cijena hidropodizaca za tdi ja i dali su podizaci isti kao od gtd-A?ako znate dobro bi mi dosla informacija Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 27, 2010 ne znam da li je realna kilometraza, auto je ipak '95, izgleda dobro i ocuvan je. kupio ga prije 3 mjeseca. e, sad...grijaci su novi kao i injektori i da li je isplativo prvo obaviti sve sto se moze bez skidanja glave i sta ja u biti mogu napraviti bez skidanja? Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 27, 2010 kolika je cijena hidropodizaca za tdi ja i dali su podizaci isti kao od gtd-A?ako znate dobro bi mi dosla informacija Mislim da nekih 75kn/kom, ak se dobro sječam...nazovi pokoji dučan za cijenu, gregurek, motor-diht,itd.. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 27, 2010 ne znam da li je realna kilometraza, auto je ipak '95, izgleda dobro i ocuvan je. kupio ga prije 3 mjeseca. e, sad...grijaci su novi kao i injektori i da li je isplativo prvo obaviti sve sto se moze bez skidanja glave i sta ja u biti mogu napraviti bez skidanja? Dizne tj.ulošci su novi?? ko ti je to radio?? cijena?? A kak pali?? loše, pa se onda kao trese neko vrijeme ili?? A kaj se km tiče, moj je imao 175tkm..sad ima oko 200tkm...a ima bar 400tkm...vidio puno rastavljenih motora s različitom km tak da otprilike znam.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 27, 2010 grijace sam provjerio iako je prodavatelj rekao da su novi i oni su dobri. isto tako je rekao za dizne koje nisam zamijenio jer je njihova cijena s uloskom 300 i nesto kuna pa da ne kupujem dok ne cujem majstora. auto dimi bijeli dim i trese se dok se malo ne zagrije i cuje se kao neki sum koji kasnije prestane sa zagrijavanjem. ako krenem prije nego se smiri i dajem gas, auto kao da odjednom dobije snagu i ubrza. pali bez problema i na -15, isto tako ako dodam jace gas cim ga upali auto bolje radi Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 27, 2010 grijace sam provjerio iako je prodavatelj rekao da su novi i oni su dobri. isto tako je rekao za dizne koje nisam zamijenio jer je njihova cijena s uloskom 300 i nesto kuna pa da ne kupujem dok ne cujem majstora. auto dimi bijeli dim i trese se dok se malo ne zagrije i cuje se kao neki sum koji kasnije prestane sa zagrijavanjem. ako krenem prije nego se smiri i dajem gas, auto kao da odjednom dobije snagu i ubrza. pali bez problema i na -15, isto tako ako dodam jace gas cim ga upali auto bolje radi Hm...neznam dal ti kaj ovo znači al kod mene je sve novo, od piksa cilindara,glavnih,letečih,karika,hidropodizača,uljne pumpe,vodene, remenje....itd..sve super, osim bosch pumpe i dizni koje su katastrofa i auto mi teško pali, nije bitna temperatura vanjska..kad upali trese se i dimi i plavo i bijelo i to dosta... Možda da odeš do nekog bošiste da ti ponovo ispita pumpu i dizne.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 27, 2010 hvala na svemu, u svakom slucaju cu otici prije nego dozvolim da mi skidaju glavu Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 27, 2010 koliko kosta otprilike servis bosh pumpe? Share this post Link to post Share on other sites
Guest vjeko-vr Posted February 27, 2010 pregledaj si hidro podizače i dole uljnu pumpu dali ima krša na njoj,motor ti je po toj kompresiji ok,razlika je mala,ali to nebi trebalo stvarati problem, promjeni ti podizače i mislim da si riješio problem,ak hoćeš mogu ti ja provjerit točnu cijenu jer radim u auto dijelovima pa pitaj slobodno na pm Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 27, 2010 nije da se razumijem u automehanicarske poslove ali mi je sumnjivo da je kompresija dobra u 3, a u jednom toliko niža. ne vjerujem da je auto za polu ili generalku pa i da ima 25000km Share this post Link to post Share on other sites
Guest vjeko-vr Posted February 27, 2010 samo gas nemaš greške Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 27, 2010 koliko kosta otprilike servis bosh pumpe? A sve ovisi, mislim da servis nekih 1500kn ako nije ništa posebno otišlo u pumpi... Kod purića je meni oko 3000-3500 pumpa i ulošci dizni 550kn po komadu + posao....velika cifra uglavnom, al mi je važnije da je motor ok pa onda kad stignem ostale sitnice poput lampi,gevinda i ostalih stvari zbog kojih auto dobro izgleda.. Share this post Link to post Share on other sites
J E Ž 0 Posted February 27, 2010 grijace sam provjerio iako je prodavatelj rekao da su novi i oni su dobri. isto tako je rekao za dizne koje nisam zamijenio jer je njihova cijena s uloskom 300 i nesto kuna pa da ne kupujem dok ne cujem majstora. auto dimi bijeli dim i trese se dok se malo ne zagrije i cuje se kao neki sum koji kasnije prestane sa zagrijavanjem. ako krenem prije nego se smiri i dajem gas, auto kao da odjednom dobije snagu i ubrza. pali bez problema i na -15, isto tako ako dodam jace gas cim ga upali auto bolje radi Dal ti je to otkako si kupija auto tako ili ti se nedavno pojavilo,pitam jer vidim kako kazes da je auto kod tebe 3 mj? Ista je stvar bila kod mene,palija je i sve al je dimija belo i tresa se motor dok se nebi zagrija... To mi se dogadalo zbog toga jer san bija skida bosch pumpu i nisan je vratija u isti polozaj,i slabije mi je i isa. Pomaka san pumpu na staro misto,tj za pol zuba zarotira tako da mi je vrh pumpe isa prema glavi... Mozda je i kod tebe slican problem... Share this post Link to post Share on other sites
ttihomirx 0 Posted February 28, 2010 imao isti problem nakon generalke.busio sam blok,kupio nove klipove,lezaje,hidropodizace a on ujutro tresao i dimio bijelo. reparirao dizne (150 kn po komadu) i sve je sada super. ne trese se ne dimi i ima malo bolje ubrzanje ali neznatno. potrosnja malo pala... Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 28, 2010 ok, hvala decki. za dizne mislim da su ok. ne znam da li mi je pametno samo na 3. cilindru srvisirat diznu jer postoji mogucnost da nije dobro obavljen posao, a isto tako da li je moguce promijeniti hidropodizace samo na tom cilindru? bosch pumpu cu sredit ovaj tjedan, tj. jucer sam je stavio u fazu pa ne znam niti da li je potrebno Share this post Link to post Share on other sites
nenad 0 Posted February 28, 2010 imao isti problem nakon generalke.busio sam blok,kupio nove klipove,lezaje,hidropodizace a on ujutro tresao i dimio bijelo. reparirao dizne (150 kn po komadu) i sve je sada super. ne trese se ne dimi i ima malo bolje ubrzanje ali neznatno. potrosnja malo pala... hej a gdje je to 150 kn po komadu za reparirat dizne? ma dal je to samo posao za to napravit ili sve skup s novim elementom? Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 28, 2010 hej a gdje je to 150 kn po komadu za reparirat dizne? ma dal je to samo posao za to napravit ili sve skup s novim elementom? reparacije dizne ti je 150kn, mislim tako nesto. nova za G3 tdi je 340kn Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 28, 2010 (edited) hej a gdje je to 150 kn po komadu za reparirat dizne? ma dal je to samo posao za to napravit ili sve skup s novim elementom? I mene zanima..nema uloška ispod 280 za tdi-a mislim.. I zanima me kak si stavio u fazu pumpu?? Na zvuk ili?? testerom?? Edit:tak već da,kaj se tiče dizni.. Edited February 28, 2010 by vr-turbo Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 28, 2010 hej a gdje je to 150 kn po komadu za reparirat dizne? ma dal je to samo posao za to napravit ili sve skup s novim elementom? al kad stavis nova ona bi trebala ici cca 150 000km, bar po nekim mojim saznanjima Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted February 28, 2010 skini dizne kada je auto potpuno hladno,onda ih odi ispitat... imo isti problem,al ispitivo dizne koje su radile par sati prije,pa me dosta vozalo dok nisam na hladno pokuso.... inace moj je preso nepunih 800 000 km i jos super ide, Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 28, 2010 kako vidim po svim komentarima, cini se da tu nema nista od te polugeneralke Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 28, 2010 I mene zanima..nema uloška ispod 280 za tdi-a mislim.. I zanima me kak si stavio u fazu pumpu?? Na zvuk ili?? testerom?? Edit:tak već da,kaj se tiče dizni.. odvezao sam auto u autoservis i nastelali je, nije ni bila previse izvan faze ali su je svejedno namjestili i cini mi se kao da mi nekako bolje vuce ali opet nisam previse siguran. postelavanje je 150kn, bar sam se ja tako dogovorio. zanima me jos, ako su dizne mijenjane prije nekih 10ak mjeseci jel moguce da vec rade ovakve probleme, u biti problem u tom jednom cilindru s kompresijom i da li je moguce promijeniti hidropodizace na samo tom cilindru ili bi trebao sve i koji je to 3. klip, to je 3, tj. kojim redom oni ispituju kompresiju? Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 28, 2010 odvezao sam auto u autoservis i nastelali je, nije ni bila previse izvan faze ali su je svejedno namjestili i cini mi se kao da mi nekako bolje vuce ali opet nisam previse siguran. postelavanje je 150kn, bar sam se ja tako dogovorio. zanima me jos, ako su dizne mijenjane prije nekih 10ak mjeseci jel moguce da vec rade ovakve probleme, u biti problem u tom jednom cilindru s kompresijom i da li je moguce promijeniti hidropodizace na samo tom cilindru ili bi trebao sve i koji je to 3. klip, to je 3, tj. kojim redom oni ispituju kompresiju? Dizne nemogu otić za 10 mj. i nemogu radit probleme oko kompresije..osim ak je totalno nestručno montirana Treći cilindar ti je 3. po redu od zupčastog, na skoro svim autima se tako gleda. A mogu se promijenit podizači samo na tom cilindru ali se to većinom mjenja u kompletu, jer nisu toliko(recimo) skupi a kad već izvadiš zupčasti, poklopac,bregastu itd onda sve promijeniš i siguran si da su svi novi..mislim da je nekih 75-80kn/kom s tim da ti u nekim dućanima daju 10-15% rabata za keš.. Imaš ih 8 inače Share this post Link to post Share on other sites