Guest dyskolia Posted February 28, 2010 Dizne nemogu otić za 10 mj. i nemogu radit probleme oko kompresije..osim ak je totalno nestručno montirana Treći cilindar ti je 3. po redu od zupčastog, na skoro svim autima se tako gleda. A mogu se promijenit podizači samo na tom cilindru ali se to većinom mjenja u kompletu, jer nisu toliko(recimo) skupi a kad već izvadiš zupčasti, poklopac,bregastu itd onda sve promijeniš i siguran si da su svi novi..mislim da je nekih 75-80kn/kom s tim da ti u nekim dućanima daju 10-15% rabata za keš.. Imaš ih 8 inače ok, hvala!! kad budem u boljoj situaciji budem to rijesio Share this post Link to post Share on other sites
nenad 0 Posted February 28, 2010 pod ovo vase repariranje dizna sta spada??sta se radi na diznama?stavi se novi ulozak i nastima ili se stare nekako reparira..ne razumijem Share this post Link to post Share on other sites
nenad 0 Posted February 28, 2010 e da i nitko mi nije odg za ove hidropodizace dal su isti od tdi-ja i gtd-a Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted March 1, 2010 svi su isti,ima malo razlika s unutarnje strana,al su vecinom savi isti.nisam siguran samo za 16 i 20 v motore,al ovo 8 v sve isto. Share this post Link to post Share on other sites
john 0 Posted March 1, 2010 ja sam neki dan kupio 3 komada hidro podizaca i cijena je 53kn/kom Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 1, 2010 jos jedno pitanje...sad kada bih sredio hidropodizace i gumice ventila i eventualno dizne, da li bih morao to ponovno obaviti ukoliko se odlucim za tu polugeneralku?...nju bih radio samo ako ovo ne funkcionira jer me stvarno nervira ovaj dim i rondanje koje se je znatno smanjilo za ovih toplijih dana iako je ta kompresija u redu...i jos nesto i NAJBITNIJE!! MOZE LI MI TO KAKO NASTETITI MOTORU?...hvala Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted March 1, 2010 jos jedno pitanje...sad kada bih sredio hidropodizace i gumice ventila i eventualno dizne, da li bih morao to ponovno obaviti ukoliko se odlucim za tu polugeneralku?...nju bih radio samo ako ovo ne funkcionira jer me stvarno nervira ovaj dim i rondanje koje se je znatno smanjilo za ovih toplijih dana iako je ta kompresija u redu...i jos nesto i NAJBITNIJE!! MOZE LI MI TO KAKO NASTETITI MOTORU?...hvala Podizače nemoraš ponovo mijenjat, oni se ionako mijenjaju a da se ne vadi glava.. Gumice ventila nema potrebe mijenjat ako je kompresija u pitanju...zaboravi na to.. Dizne isto tako nemaju veze s polugeneralkom.. Treba čut "rondanje" da bi se moglo bolje odgovorit... Share this post Link to post Share on other sites
nenad 0 Posted March 2, 2010 hvala za podizace...dal moze neko nabavit mozda nove uloske za dizne reparirat po nekoj dobroj cijeni? Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted March 2, 2010 vr-turbo: 18-20 ima TD , TDI ima 28-35 bara. Kompresija ti je ok, u piz*di imaš ulosce, promjeni, kupi BOSCH ili BOSILI, one za 150-200 kuna samo bacaj u smječe. I ako su dizne promjenjene 10mj nazad, nitko nezna koji šit su ugraedili unutra. pumpa se štela komparatorom, na zvuk ili tester - get-a-life ili si pucaj medzu oči. izvadi dizne i stestiraj, to imaš negdje 50E/kom i 50E za original INA podizače. basta... i promjeni mehaničara, kod mene su ti samo ruke kod generalke 500 evra, gdje je onda još materijal Share this post Link to post Share on other sites
ttihomirx 0 Posted March 2, 2010 hej a gdje je to 150 kn po komadu za reparirat dizne? ma dal je to samo posao za to napravit ili sve skup s novim elementom? u djakovu za golf 2 ulozak dizne kosta 110 kn i majstor uzima 40 po dizni da ju nasteluje. Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 2, 2010 vr-turbo: 18-20 ima TD , TDI ima 28-35 bara. Kompresija ti je ok, u piz*di imaš ulosce, promjeni, kupi BOSCH ili BOSILI, one za 150-200 kuna samo bacaj u smječe. I ako su dizne promjenjene 10mj nazad, nitko nezna koji šit su ugraedili unutra. pumpa se štela komparatorom, na zvuk ili tester - get-a-life ili si pucaj medzu oči. izvadi dizne i stestiraj, to imaš negdje 50E/kom i 50E za original INA podizače. basta... i promjeni mehaničara, kod mene su ti samo ruke kod generalke 500 evra, gdje je onda još materijal nisam mislio na generalku, ponuđena mi je polugeneralka za 4500kn i sad sto sve ide u to ja ne bih znao iako mislim da i nije neki servis, najblizi mi je pa sam tamo otisao u svakom slucaju hvala, auto super vuce i nisam bas za tu polugeneralku dok ne odem na dijagnostiku motora pa ce mi tocno reci sto da napravim jer mi je uzalud trositi novce ako ne znam ni u cemu je problem. Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted March 2, 2010 kakvu diagnostiku? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 2, 2010 vjerovatno na diagnostici vidi kakvo je paljenje pa onda se štela na ona 3sarafa na pumpi.... to je to 150kn stelanje .... da se stela komparaterom onda je to malo vise... Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted March 2, 2010 vjerovatno na diagnostici vidi kakvo je paljenje pa onda se štela na ona 3sarafa na pumpi.... to je to 150kn stelanje .... da se stela komparaterom onda je to malo vise... šalabajzeri Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 2, 2010 Kako god al se tak se paljenje moze ustelat.... (u fino) Na diagnostici se očitaje paljenje for il pred.... na osnovu toga zakreces osovinu pumpe u zadani smjer... A uostalom i u ELSA-i tak piše samo potrebno je naglasit da se to štela u fino... a ne ako je paljenje 1-2zuba fulano... Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted March 2, 2010 Kako god al se tak se paljenje moze ustelat.... (u fino) Na diagnostici se očitaje paljenje for il pred.... na osnovu toga zakreces osovinu pumpe u zadani smjer... A uostalom i u ELSA-i tak piše samo potrebno je naglasit da se to štela u fino... a ne ako je paljenje 1-2zuba fulano... isto ko pero: ne može biti motor bolji ko iz tvornice. nikada čuli o dinamičkom podešenju pumpe. nema veze...super mehaničari. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 2, 2010 onda su super V.A.G. inžinjeri koji su doprinjeli ELSA-i i svi mi dakle griješimo To care! Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 2, 2010 kakvu diagnostiku? dijagnostiku kompletnog motora, bio sam s jednim mehanicarom i rekao mi je da generalka niti polugeneralka nije potrebna jer su tlakovi dobri i da je vjerojatno u necem drugom problem pa da probam sa diznama, uloscima ili da provjerim ventile jer valjda od gumica ventila zna biti bijeli dim. dim je sada gotovo neprimjetan u prvih skoro minutu, a zatim ga nema. danas sam ga przio na velikom broju okretaja i iza njega nema niti traga nikakvom dimu. na toj dijagnostici oni ispitaju u cemu je stvar, navodno, jer ja sam na servisu samo mjerio kompresiju i stavio novi filter zraka koji je bio u komi pa je iz toga dao procjenu polugeneralke na osnovu ovog tlaka u jednom klipu od 28bar. da bi se tocnije znalo sta je, trebao bih na tu dijagnostiku ali kod drugog mehanicara, necu vise kod istog. dijagnostika kosta od 350-500kn u Samoboru, a sad ne znam sta sve ulazi u to. Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 2, 2010 kakvu diagnostiku? ...i jos nesto, bosch pumpu sam stavio u fazu kada sam mjerio kompresiju, platio 150kn, da li je to isto sto i kut paljenja jer ja sam rekao da zelim podesiti kut paljenja, a on mi je rekao to za fazu pa sam to postelao? ja ne znam ali eto ucim se polako. hvala Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 2, 2010 to ti je to.. on je na diagnostici vidio paljenje te eventualno korigirao.... Mnogi misle da se kompom moze mjenjat paljenje al nemoze vec samo očitat vrijednosti te fizički to rješit konkretno na ona 3sarafica na remenici pumpe. Pa upalit i vidit kakvo je paljenje... itd dok se nefinira... Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 6, 2010 cijenjeni forumaši, danas sam pokusao ugrijati dizne industrijskim fenom jer motor nema nikakve simptome kad je topao pa sam ga probao upaliti i nije pomoglo. zatim sam malo zagrijao bosch pumpu sa svih strana i probao ponovno upaliti i auto radi mirnije i bolje, ali opet nisam siguran da li je to to jer je auto prije toga malo radio ali kratko pa budem probao kasnije navecer kad se potpuno ohladi. opet cu grijati pumpu pa isprobati pa vas informiram, eto, toliko da znate jer mozda nekome bude od koristi. Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted March 6, 2010 to ti je to.. on je na diagnostici vidio paljenje te eventualno korigirao.... Mnogi misle da se kompom moze mjenjat paljenje al nemoze vec samo očitat vrijednosti te fizički to rješit konkretno na ona 3sarafica na remenici pumpe. Pa upalit i vidit kakvo je paljenje... itd dok se nefinira... Na trojki cijelu bosch pumpu zakreces tako da mozes raditi s upaljenim autom i ocitavati vrijednosti na kompu Share this post Link to post Share on other sites
Hrvoje_1 0 Posted March 6, 2010 cijenjeni forumaši, danas sam pokusao ugrijati dizne industrijskim fenom jer motor nema nikakve simptome kad je topao pa sam ga probao upaliti i nije pomoglo. zatim sam malo zagrijao bosch pumpu sa svih strana i probao ponovno upaliti i auto radi mirnije i bolje, ali opet nisam siguran da li je to to jer je auto prije toga malo radio ali kratko pa budem probao kasnije navecer kad se potpuno ohladi. opet cu grijati pumpu pa isprobati pa vas informiram, eto, toliko da znate jer mozda nekome bude od koristi. Na dijagnostici nije imao nikakve greske? Da li je provjeravan senzor temerature goriva (G81)? Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted March 6, 2010 ono samo lagano na svake kvatre malo trzne. autofreak: vidim da si najjači, nemam ni za burek prema tebe i tvojih mehaničara. Imate učilište za VW inženirce u Splitu? da vam auto crko.... Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted March 6, 2010 i još nešto, ima 4 šarafa ako smo konkretni. Share this post Link to post Share on other sites