Tomislav_ 0 Posted March 1, 2010 Dakle kao sto i sam naslov kaze kuplung mi je dosta tvrd, dobar je super hvata i cjeli je pun, nije ko na zuci da ga hvata tek pri kraju, al mi je tvrd Gdje su najcesci problemi? kod papucice? sajle? jel treba nekej namastit il podmazat? ko da je onak neki feder jako ga vraca, ne kuzim se bas u mehaniku motora i to al bu mi stari pomogel sam da dobim neke smjernice gdje je najcesce problem Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted March 1, 2010 Sajla,bar je meni tak bilo na Jetti. Share this post Link to post Share on other sites
golf 1.6 tdi 0 Posted March 1, 2010 skini sajlu kvacila pregledaj da se nije usekla u buzir ili pukla koja licna ako nije onda je lepo podmazi retkim uljem da prodje sa jednog kraja buzira na drugi kad je to skinuto probaj papucicu mrdat bez sajle da vidis da ona negdi ne steka lepo to sastavis i onda mora da radi ko da je servo Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted March 1, 2010 ima vise razloga osim sajle.moguce je da su ove "peraje" na potisnoj ploci tvrdi. cim su tvrdja tim je veca mogucnost da i puknu...kao kod sogora.njemu sam prek vikenda mjenjao cijelu lamelu na G2 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 1, 2010 Tako je..prvo poslusaj savjete oko sajle. Kad je skines s getribe onda rukom poteži sajlu i vraci je... ako osjetis velik otpor onda je ona problem. Najbolje je nju skinut i našpricat tekuće masti u nju (ima u spray-u konkretno wuerth-ov) Ili kako kažu ulje al trebat ce ti strpljenja jer bas i neide tako brzo. Naljevaj dok nepočme curit na drugom kraju. Ako sajla nije oštećena neg samo blokira onda je mozes vratit na mjesto.... Pregledaj još i njeno ležište na getribi jer se zna urezat u taj dio aluminija Ako je opet tvrdo onda je problem u korpi tak da onda trebaš set kuplung-a.. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav_ 0 Posted March 2, 2010 Okej pogledal bum sutra, bum se poigral prem da neznam na kojem to principu fukcionira, ali mislim da nije problem u sajli da negdi zapinje il da se urezala u nekej, onda mislim da bi zapinjalo, a kuplung ko da je na jakom "federu" vraca ga jako, dakle nije osjecaj ko da zapinje, sumljam da bi se lamela morala mjenjat jer stvarno dobro prima skroz do kraja, neznam kako funkcionira mehanizam koji je vraca Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 2, 2010 mehanizam koji je vraća ti je korpa... s vremenom se deformira i eto..tvrd kumplung Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav_ 0 Posted March 8, 2010 problem je bil u tome ja mislim kaj duze vozen nije bil, nisam mu nikej jos ni radil, evo registriral sam ga, razvozil sam se nekih 20ak km po selima okolo, i sad mu se zmekšal kuplung, nije tolko mekan ko na zutom, ali skoro da je mrvicu mu fali, tj zanemarivo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 8, 2010 skinut sajlu i nalit ulja il jos bolje frknut unutra mast u spreju (wuerth, forch) Sad okle ti vadiš žutoga i mekoću..to neznam al zavrni rukave i baci se na posao.... Share this post Link to post Share on other sites
Spidey 0 Posted March 9, 2010 problem je bil u tome ja mislim kaj duze vozen nije bil, nisam mu nikej jos ni radil, evo registriral sam ga, razvozil sam se nekih 20ak km po selima okolo, i sad mu se zmekšal kuplung, nije tolko mekan ko na zutom, ali skoro da je mrvicu mu fali, tj zanemarivo To ti je onda to.. Jesi sta dirao ili se je sam smeksao.. Meni je na crvenom isto dosta bio krut, ali to je bila druga stvar, radilo se o lezaju u getribi, jer ga je netko krivo okrenuo Ali ako si namastio sajlu, i sad je ok, onda je to to.. Kroz odredjenu kilometrazu bude ti jos omeksao.. To sto ti kazes da je razlicito.. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav_ 0 Posted March 9, 2010 ne ne nisam nist radil sam se zmeksal nakon điranja okolo u nizim brzinama i sa dosta šaltanja, bum zamastil bum ga malo, sam dok skuzim kak se skida, al sad sad opet pao faking snjeg... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 9, 2010 (edited) Meni je krut uvjek... bio crven il žut Ako nisi vičan mehanici onda nemoj skidat sajlu.... al eto prije skidanja wd-om našpricaj maticu gdje se štela sajla i odvrni je. Matica (crveno) Kontra držat ključem (žuto) Osigurač (zeleno) Osigurač s gumicama Sajla Edited March 9, 2010 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
Spidey 0 Posted March 9, 2010 Meni je krut uvjek... bio crven il žut Ako nisi vičan mehanici onda nemoj skidat sajlu.... al eto prije skidanja wd-om našpricaj maticu gdje se štela sajla i odvrni je. Matica (crveno) Kontra držat ključem (žuto) Osigurač (zeleno) Osigurač s gumicama Sajla A gdje li si samo iskopao sve slike.. Respekt za trud A ti Tomislave da te nisam vidio da ga vozis vise po snjegu Na ovoj slici osiguraca s gumicama iskoristis zadnju slikicu za skidanje.. Ali opet radije ti to samo naspricaj s wd-om jer ti se je vec popravila.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 9, 2010 google je moj best friend (mada zna zezat) pa malo paint-a i eto... slika dosta znači jer se tako naj lakse sporazumjet Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav_ 0 Posted March 10, 2010 (edited) AUTOFREAK stvarno u topicima od jako velike pomoci(bar meni a vjerujem i drugima), stvarno sve pohvale edit: ma sad me strah snjega ufff... nebum se vozil, a ovak se lagno sad vozim po suhim zavojima , svaki put kad projdem taj zavoj me trnci prođu... Edited March 10, 2010 by Tomislav_ Share this post Link to post Share on other sites