1 1
Mario_Zg

Ugradnja 2 DIN DVD JVC KW-AVX 820

Recommended Posts

Za par dana ce mi stici JVC multimedija pa bi si to sam ugradio u auto. I prije sam si to sam ugradivao ali nikad u ovom cjenovnom rangu pa bi molio nekoga tko zna da mi odgovori na par mojih pitanja. Nebi volio nesto krivo napraviti a opet znam da mi to nitko nece napraviti onako kako cu si sam.

Zanima me orginal konektor ( crni i smedi ) od bore 2005 godina. Dali netko ima shemu za sto je koja zica i dali je to univerzalno ( vjerujem da je )?

Iz JVC-a ide ovakav snop zica:

http://1.bp.blogspot.com/_9iwgNVfUjq4/Sn3K...20/SSL21401.JPG

sad bi ja na to posto nema nikakvog konektora stavio ovo:

http://www.svijet-medija.hr/regent_konekto...,12214,154.aspx

I onda bi se to samo ukopcalo jedno u drugo ( konektori auta i konektor JVC-a). Ja sam to tako zamislio pa vas sad molim da mi kazete dali je to ok i na koje probleme bi mogao naletiti prilikom ugradnje i na sto pripaziti.

Unaprijed hvala na strucnim odgovorima :respekt

Budući da imaš ženski iso konektor u autu trebaju ti muški iso konektori (ovi koje misliš kupit) na koje ćeš pospajati žice od radija i jedno u drugo uštekati..btw neznam zašto već nema konektor na radiju nego samo hrpa žica.. :rolleyes:

Znači kupiš ta dva muška konektora i žice jednostavno popikaš u njih, kasnije konektore spojit i slušaš mjuzu.. :fakjea

Da bi ti bilo što lakše spojit muške konektore evo ti shema žica:

isoconnectorcj4.jpg

Pa valjda u autu ima muški konektor... a na kablovima od HU bi trebo bit ženski....

Ja sam sebi u aute postavljao ženske konektore, neznam kak je njemu original...

Ne kontam ja tebe... kako si postavljao u auto ženske kad je na svakom kabelu od HU ženski... pa valjda ti treba muški da ga turneš u ženski :rotfl

Neznam dali je problem u meni ali svaki radio koji sam kupio ili nije imao konektor ili su žice bile presječene..Jedan radio sam stavljao u duju koja nije imala iso konektor a drugi radio u dostavnjaka u kojem je netko prerezao žice, neznam iz kojeg razloga niti znam dali je uopće imao konektor oriđiđi.. :palacd

Bilo mi je samo u interesu da imam iso, nisam pratio kak je original.. :palci

U autu su konektori koji imaju rupice znaci zenski. Mozda ih netko zove muski zato sto plastika ulazi u okvir onog drugog kojem pak kontakti strse...Tko tu kog... :lol2 :lol2

Jel na svim autima isti raspored zica na ta dva konektora (smedi i crni)?

U autu su konektori koji imaju rupice znaci zenski. Mozda ih netko zove muski zato sto plastika ulazi u okvir onog drugog kojem pak kontakti strse...Tko tu kog... :lol2 :lol2

ako je iso konektor kao gore na slici onda ti je isti raspored zica, stvar je samo ako ti nebude radio drzalo memoriju kad izvuces kljuc iz kontakt brave da ces morat zamijenit mjesta ova dva + (znaci konstantni + i + sa kontakt brave) al to opet radis na komadu instalacije koji dodje s radiom-da ti pomognem obicno se radi o crvenoj i zutoj zici.

Haha, nemam pojma kako ih tko zove ali moraš kupit suprotno od onoga šta imaš u autu.. :lol2

Raspored žica je uvijek isti, na jednom konektoru su žice do zvučnika a na drugom napajanje..I ak bude problema napraviš ovo šta je toni napisao jer različiti proizvođači različito označavaju konst+ i kontakt+ :palacg

i ja dobivam za jedno tjedan dana jvc kw-avx830 (novi model), cekam samo da izadje u prodaju i zanima me dali znate kako zaobici zice rucne kocnice, tj da netreba biti dignuta za gledat movie..

i ja dobivam za jedno tjedan dana jvc kw-avx830 (novi model), cekam samo da izadje u prodaju i zanima me dali znate kako zaobici zice rucne kocnice, tj da netreba biti dignuta za gledat movie..

jednostavan nacin bi ti bio da zicu koja bi trebala ici iz radija put rucne kocnice spojis negdje na masu i to bi ti simuliralo da je rucna kocnica dignuta, il ako ima slucajno shema trebalo bi pogledat ako je to kojim slucajem drukcije izvedeno.

Kao što si rekao samo ovu žicu koja treba ić na ručnu spojiš na masu! U ovom slučaju najbliže ti je spojit na crnu žicu od radija koja je masa!

Uvijek bi to trebalo biti isto! Tako sam sebi riješio to i još par frendova! ;)

Dobra fora s ručnom, nisam znao da se ne može gledati video dok je ručna spuštena..sviđa mi se :bravo

Pa sto se nespaja ta zica na + nego na masu? :mellow:

Jer ja san spaja jednom neko kinesko smece frendu i njemu je islo na + i normalno je radilo ..

Lako moguće! Nemora kod svakog radija isto! Lako po shemi vidiš dali traži + ili masu! :)

Edited by Kagi

Eto ovo je još bolje kad imaš baš za određeni auto instalaciju...dokaz da search ipak pomaže :palci

1 1