0
dado3101

VW Polo cudan zvuk??

Recommended Posts

ovako moj polo 9n3 1,4 75ks 2005 god.. auto ima 66 tkm..e ovako ima jedno tjedan dana bio sam kod brata u muchenu i sve 5..kad sam doso kuci sljedece jutro palim auto cujem nesto zvecka oko remenja nije jako zveckanje, ugl. zvecka dok je u leru i bez gasa, cim dodam malo gasa zvuk nestaje..nakon vozanje tj kad se auto ugrije zvuka nema ili ne skoro pa necuje kad se auto pali.

Uglavnom najvise se cuje ujutro kad je hladan kad ga tek upalim zvecka tj lupeta lagano oko desne strane motora, tamo oko remenja..

jel zna neko sta bi moglo biti.,cim uvatim vremena cu skinut poklopac pa bolje poslusat.

hvala pozz dado

Guest mali Ninja

provjeri ležajeve na remenicama, pogledaj okom da li krivo vrte. ako su ok, onda provjeri španer koji zna popustiti i onda se čuje "metalni" zvuk (cak cak).

to su moja iskustva sa golf 4 tdi 90ks.

poz

provjeri ležajeve na remenicama, pogledaj okom da li krivo vrte. ako su ok, onda provjeri španer koji zna popustiti i onda se čuje "metalni" zvuk (cak cak).

to su moja iskustva sa golf 4 tdi 90ks.

poz

bas to taj metalni zvuk to sto kazes cak cak on se cuje..bas i jutros ista stvar nakon 5 min cim se ugrije nema zvuka..kisa je vani i bura cim se smiri cu bolje poslusat.

Nebi bilo loše bacit oko na zupčasti i njegove plastične vodilice.....

Guest mali Ninja

španer ziher, kad skines poklopac ako se bude čulo opet, pokušaj ga golom rukom zategnut, paz da te remen ne uhvati, ako kuckanje prestane, to je to :)

:palacg

Kakvo zatezanje i kakvo zahvaćanje remenom.. pa nece dirat dok motor radi :)

Do spanera se nemoze doć jer treba skidat sve zastitne plastike/limove al ako se kajiš olabavio onda je jedna od rolica pukla...

Slika 1 3crvena kruga...

Skroz na vrhu je spaner zupčastog za bregaste...

Ovo dole niže je rolica zupčastog

Naj niže španer zupčastog...

To su te 3 plastikom obložene stvari koje s vremenom puknu i nekad znaju uzrokovat havariju motora.. a to se bas događa na 1.4 16v motorima al pretežno starije generacije tj jos iz prvih 4orki 98/2000

xpwgl.jpg

Malo iz bližeg slika napuknute rolice (nikakvog zvuka nije bilo) dole je španer koji je ovdje bio ok

t7hhzb.jpg

Edited by AUTOFREAK

Pa čuj.... trebalo bi ustanovit sta se čuje.... Nemora bit do ovog sta smo rekli al u svakom slucaju treba pogledat sto prije pa da si onda miran

evo danas odveza auto majstoru posluso je bio je u guzvi pa sam mu ostavia auto..kaze da misli da je natezač remena ..tako da sutra cemo znat dalje

ako je do njega on mora ici novi ili se zategne ili?? koliko je novi ??

Edited by dado3101

Nemoze se sam otegnut... dakle to sa zatezanjem zahebi..to nije posao :)

Nov natezač.... neznam ima li zasebno za kupit al moj savjet je da ako otkrijes da je do remena tj natezača da ljepo izmjenis kompl set zupčastog i natezača... Jer to je vec 5god starosti i jos malo i vrijeme je izmjene.

Moj savjet da uzmes i vod pumpu (reparirana od VW-a cca 400kn) kao i set zupčastog da bude orginal...

Ja radio 4orku i čovjek je set platio oko 1800kn (neka butiga al mogu se uzet org vw djelovi) a mislim da bi u servisu izasao mozda i jeftinije.

141mudc.jpg

znaci sve sto si radio 1800kn da bude to to, jel moram vodenu p. mjenjat..auto jos nema ni 70 tkm

1800kn su samo djelovi...(obavezno saraf na zupčaniku radilice) + pumpa 400kn cca

Ruke 300-400kn i 3l antifriza G12 (sve skupa eto 500kn)

Pumpa... pa nju je preporuka mjenjat jer moze zadat probleme... posto je sad sve vrazija plastika tako su njena pera lopatice od plastike i znaju se odvojit od osovine i motor moze zakuhat pa opet se sve to treba skidat za izmjenit pumpu.

i ja imam isti problem.... :rotfl

samo kod mene je 1,2......

isto dok se ne ugrije nep nabija.... ali nikako ustanoviti što je to..... ja mislio da nije auspuh i slično... al nikako ustanoviti što je to...

al to je kod mene tako odkako sam izveo auto iz dućana tako da se ne zamaram time :bravo

ajd javi što je...

0