0
Tolic

S cime oprati krov

Recommended Posts

Pozdrav, zanima me dali je itko ikada prao krov na duji, posto je papirnati pa se bojim bilo cim namocit da ne ode u vjetar!

S cime bi to bilo najbolje oprat a da se nista ne osteti!

Hvala! :palacg

Pozdrav, zanima me dali je itko ikada prao krov na duji, posto je papirnati pa se bojim bilo cim namocit da ne ode u vjetar!

S cime bi to bilo najbolje oprat a da se nista ne osteti!

Hvala! :palacg

http://www.detailingworld.co.uk/forum/show....php?%20t=43269 možda tu nađeš nešto korisno :mellow:

edit: http://www.detailingworld.co.uk/forum/show....php?%20t=43269

Edited by Mario91

Mozda, ali ti link ne funkcionira.. :lol:

pojma nemam idi u offtopic tamo ćeš nači topic kako se pere avto.. :lol2 :lol2

pojma nemam idi u offtopic tamo ćeš nači topic kako se pere avto.. :lol2 :lol2

Tako cu ga oprat na proljece :palacg

jedino pjena ona

ove sve tekucine ce namocit i onda znas sta je nuspoojava

imas od sonaxa na omv 40 kn valjda pjenu

pa naspricas i onda sa microfibra krpom ides nekako

kako je najbolje :)

Ovak sve kaj ti je potrebno za pranje imaš doma

Kada, tuš kabina i prašak za veš

prvo u kadi objesiš stropni tapicirung i natopiš ga vodom tak da ti se sljeva s njega u kadu

onda ga tako obješenog posipaš praškom i uzmeš četkicu i ribaj i onda opet tušem ispereš pa opet prešak ribaj pa isperi iscjedi i tako u nedogled

I onda iz ovog

POLO6N11112009.jpg

ovo

POLO6N111120091.jpg

Ovak sve kaj ti je potrebno za pranje imaš doma

Kada, tuš kabina i prašak za veš

prvo u kadi objesiš stropni tapicirung i natopiš ga vodom tak da ti se sljeva s njega u kadu

onda ga tako obješenog posipaš praškom i uzmeš četkicu i ribaj i onda opet tušem ispereš pa opet prešak ribaj pa isperi iscjedi i tako u nedogled

I onda iz ovog

POLO6N11112009.jpg

ovo

POLO6N111120091.jpg

Da, kuzim to, ali tvoj je krov cini mi se plasticni il tak nekako, pa ga mozes prat!

A krov iz dvojke je papirnat, i ako ga namocim bilo kako dobit cu kilu papira :bravo

Gle ovak krov je od papira i nekakve slame te presvučen spužvom i platnom

a na isti način sam pral i tapete od jette 2 koje su živi papir

Tolicu samo deri s vodom... I ja sam svoga prao s vodom i nije mu nista bilo... :palacg

ako želiš da ti se ubrzo odljepi onda riskiraj pa peri..

ako želiš da ti se ubrzo odljepi onda riskiraj pa peri..

Bas sam razmisljao o tome!

Odlucio sam, necu ga sigurno vodom polijevat. :palacg

Kupit/narucit neku tekucinu za takve stvari, namazat i prebrisat :palacg

ako ces namocit krovni mozes ga i bacit, ljepilo ce popustiti

sad kad je bio meet, pričo sam s jurom31 i njegova žena ti se bavi time znači sjedala čisti cijelu unutrašnjost auta...

stvar je u tome što se to radi na principu praha znači uopće ne radi na principu vode pritiska i tog....

tak da, ne znam od kud si, al garnat ima netko tko se time bavi tamo u tvom kraju...

slazem se s dvojkom trebas kupit u ducanu tekucinu s njom pospricas i s vlaznom krpom trljkas po njemu i onda opet krpu u vodu operes dobro ocjedis i tako pocistis krov,najbolje ti ga je skinut dole.

Meni frend ima od Wurth-a neko cudo za pranje siceva u autu,bas smo neki dan to radili...

Znaci nasprica se to sredstvo koje je u spreju,a izgleda ko slag i ostavi se da upije,nakon toga kada sic upije iz njega pocne to cudo izlazit i povlaci tj.izvuce svu necistocu i samo se pobere sa krpom,ja nisan moga virovat kako to sljaka,a sicevi ko novi...i lip miris ostaje poslje toga u autu...nismo probali krovni tapicirung,al mislin da bi i njega moglo bez beda ocistit..

To je on nabavija od nekog trgovackog putnika koji radi u Wurth-u i kolko mi je reka ja mislin da je oko 150-200kn taj sprej...

Imaš tekučinu od sonaxa(pakovanje sa štrcaljkom kao ajax za stakla-ludilo stvar),poštrcaš po krovu(to je dovoljno da ga navlaži a da ga ne smoči toliko da se odlijepi) i lagano kružiš sa vlažnom krpon a poslije možeš proć jedan jedan krug i sa nekom finom četkom..nemoj ga prat,znan iz iskustva.

ja san ga sebi oprao pa san ga mora nanovo tapecirat <_< ,aprijatelju san posli napravio ovako ka šta san opisa i ispalo je ludilo B) !!

ja sam na svojoj duji prao krovni tapacirung onako sa pjenom i malo ga navlažio,prvo mi se skupio tako da ga nisam mogo vratit pod sve plastike kad sam ga stavljo nazad..

al mi se nije činilo tako strašno,pa sam ga ostavio tako,i nakon godinu mi se kreno odljepljivat i malo po malo komplet se odljepio!!! :palacd ..tako da sad tražim novi krovni tap.....

nisam siguran,al mislim da je kemijsko najbolje za to...

posto sam radio u autopraonici gdje se osim pranja auta radi jos i kemijsko i poliranje - ovako se radi pranje krova-imali smo talijanski proizvod za kemijsko-skida nikotin,masnocu od ruku i sve flekove(i tepisi se peru s time i namjestaj)..

znaci kako se radi-ides dio po dio i to ovako od vozaca do suvozaca pa iza da jednostavno izbjegnes sljevanje prljavstine i one prljave rubove..

naspricas lagano sredstvo po krovu potom cetkom utrljas i ides ljevo i desno njome..potom samo uzme se CISTI HRAPAVI RUCNIK i pokupi se ta prljavstina..bitno je ne puno mocit krov jer se nesmije strojno susiti jer ce ga usisati i odljepiti..znaci malo se nanese i samo se kupi prljavstina..i ostavis ga na suncu 15 minuta da se fino prosusi i izjednaci ili ako je zima onda malo puknes grijanje da se isusi do kraja..i tada nema teorije da bude nejednako oprano i fleka..ako je krov jako zamazan onda postupak se opet cijeli ponavlja..znaci ako je ostala samo jedna ili dvije fleke opet se mora preci cijeli krov jer ce se te fleke samo prosiriti i prelaziti na ovaj cisti dio.. napisati cu tocan naziv kemikalije..

Guest mrsha
posto sam radio u autopraonici gdje se osim pranja auta radi jos i kemijsko i poliranje - ovako se radi pranje krova-imali smo talijanski proizvod za kemijsko-skida nikotin,masnocu od ruku i sve flekove(i tepisi se peru s time i namjestaj)..

znaci kako se radi-ides dio po dio i to ovako od vozaca do suvozaca pa iza da jednostavno izbjegnes sljevanje prljavstine i one prljave rubove..

naspricas lagano sredstvo po krovu potom cetkom utrljas i ides ljevo i desno njome..potom samo uzme se CISTI HRAPAVI RUCNIK i pokupi se ta prljavstina..bitno je ne puno mocit krov jer se nesmije strojno susiti jer ce ga usisati i odljepiti..znaci malo se nanese i samo se kupi prljavstina..i ostavis ga na suncu 15 minuta da se fino prosusi i izjednaci ili ako je zima onda malo puknes grijanje da se isusi do kraja..i tada nema teorije da bude nejednako oprano i fleka..ako je krov jako zamazan onda postupak se opet cijeli ponavlja..znaci ako je ostala samo jedna ili dvije fleke opet se mora preci cijeli krov jer ce se te fleke samo prosiriti i prelaziti na ovaj cisti dio.. napisati cu tocan naziv kemikalije..

naziv tekućine ti je DETAP... proizvodi ga ATAS... talijanska firma...ja radim u azto praoni i sve bas sve skida s platna.....

naziv tekućine ti je DETAP... proizvodi ga ATAS... talijanska firma...ja radim u azto praoni i sve bas sve skida s platna.....

tako je bravo,detap,danas sam bio u praoni gdje sam radio..VRHUNSKA STVAR..

i atas ima vrhunsko mlijeko za njegu plastike u autima,skaja i koze..vrhunska oprema i imaju za sav auto program..

plak 2r je naziv za to mlijeko,a dimer sluzi za odmascivanje (cerade i pranje motora),zatim ima sredstvo za felge,ispadaju ko nove a neljusti lak,crvene je boje..pa sjaj za gume(neznam tocan naziv)..

uglavnom imaju sve..

Edited by dpeic2

Guest mrsha
tako je bravo,detap,danas sam bio u praoni gdje sam radio..VRHUNSKA STVAR..

i atas ima vrhunsko mlijeko za njegu plastike u autima,skaja i koze..vrhunska oprema i imaju za sav auto program..

plak 2r je naziv za to mlijeko,a dimer sluzi za odmascivanje (cerade i pranje motora),zatim ima sredstvo za felge,ispadaju ko nove a neljusti lak,crvene je boje..pa sjaj za gume(neznam tocan naziv)..

uglavnom imaju sve..

Dimerom nemoj slucajno prati auto crvene boje unisti ces ju

za felge ti se zove: forlega a za gume pneubell, netins ti je odlican za skidanje musica takodjer nemoj prat crvene boje, za vanjske plastike: fasco,

Edited by mrsha

Dimerom nemoj slucajno prati auto crvene boje unisti ces ju

za felge ti se zove: forlega a za gume pneubell, netins ti je odlican za skidanje musica takodjer nemoj prat crvene boje, za vanjske plastike: fasco,

tako je,ovo je posebno upozorenje za crvenu boju,jednostavno se kao matira i gubi sjaj,i ostavlja neke bijele pjege i linije..hehe vidio sam 2 crvena auta s takvim slucajem.uhhhh kad se sjetim kakvi su bili sareni..neznam zasto je tako ali nazalost je..

Bas sam razmisljao o tome!

Odlucio sam, necu ga sigurno vodom polijevat. :palacg

Kupit/narucit neku tekucinu za takve stvari, namazat i prebrisat :palacg

ja sam kupio u forchu aktivnu pjenu za tapicerung, cisri ko luda, dobro promuckas nasprejas ostavis 4-5 sek da djeluje i obrises, za jace mrlje ponovis ali tek sutradan jes se pjena razgraduje u roku 24 sata i nije skupa 60kn¸i PDV, znaci 73kn

0