čiko 0 Posted March 29, 2010 bok ekipa, evo odlučio sam otić uzet brtvu poklopca ventila motora da je promjenim pošto mi pušta ulje u prostor gdje svjećice budu.e sad me zanima jel ima točno propisano sa koliko se NM steže taj poklopac ili ću stegnuti ono po osjetu ruke.auto je audi a3 1.8T 97g. HVALA Share this post Link to post Share on other sites
smmania 0 Posted March 29, 2010 ja sam na mojoj duji na osijet ruke stisnuo i sve je ok ..... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 29, 2010 Mislim da nebi trebai bit vise od 1.5kg.... Mogu ti tek sutra javit..sem ako ovdje netko ima ELSA-u pa da vidi. Inače stežem pod osjetom ruke Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted March 29, 2010 Samo osjet ruke. Par puta sam na duji mjenjao i stezao ga krvnički gedorom 10 mm sa nastavkom i brzo je procurio. Lagano ga stegni osjetom ruke, nećeš voziti na njemu da ga jako pritežes Share this post Link to post Share on other sites
Damir 2 Posted March 29, 2010 Uspoređujete stare 1.6 b/d motore i 1.8T Ali nema veze, osjet ruke je osjet ruke Ali ja bi rađe na takvom motoru dotezao po propisanoj kilaži Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 29, 2010 (edited) Regazzoni ti je odao jednu caku... tj pocetnicku gresku.... Moment stezanja nekad moze imat kontra učinak.. Il ces iscupat navoj iz glave il ce ti puknut saraf... il ce ti se deklo savit il ces precvikad brtvu Pogotovo one stare od pluta i alu distanci u njima Kopa ti je sve rekao... Al ako uspijes nas moment kljuc s takvim štelungom onda odlično 2damir... mislis da pekar svaki dna važe tijesto koje xyxyxyxyy puta mjesa u jednoj smjeni? To bih ja opisao kao prvi susret s njeznijim spolom.. treba bit nježan al opet kirurški precizan Edited March 29, 2010 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
Damir 2 Posted March 29, 2010 Regazzoni ti je odao jednu caku... tj pocetnicku gresku.... Moment stezanja nekad moze imat kontra učinak.. Il ces iscupat navoj iz glave il ce ti puknut saraf... il ce ti se deklo savit il ces precvikad brtvu Pogotovo one stare od pluta i alu distanci u njima Kopa ti je sve rekao... Al ako uspijes nas moment kljuc s takvim štelungom onda odlično 2damir... mislis da pekar svaki dna važe tijesto koje xyxyxyxyy puta mjesa u jednoj smjeni? To bih ja opisao kao prvi susret s njeznijim spolom.. treba bit nježan al opet kirurški precizan Ma zezao sam se samo Regazzoni je iskusio dok se plutena brtva raspada, ti stežeš, a brtva izlazi sa strane Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted March 30, 2010 NIsam ju precvika niti isčupao šaraf jer se nisam toliko silio ali sam ju previše stegnu tako da je ulje curilo između brtve i ventil dekla i to 3 puta . A onda sam tek pitao automehaničara on rekao ruka majka, neš vozit na ventil deklu. Isto tako mi je rekao da se prednji ležajevi na golfu stežu 3 puta koliko možeš, odnono prvi put do kraja i onda 2 puta provjera da li stegnuo do kraja Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 30, 2010 da.. sve dok neshebes navoj na zglobu Share this post Link to post Share on other sites